ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Διεθνής πρεμιέρα στην Σόφια για το ελληνικό ανσάμπλ

Διεθνής πρεμιέρα στην Σόφια για το ελληνικό ανσάμπλ

Η νέα εθνική ομάδα του ανσάμπλ θα κάνει το ντεμπούτο της παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής της Σόφιας (30 Μαρτίου - 1 Απριλίου)

Η στιγμή για το πρώτο αγωνιστικό τεστ εκτός των συνόρων έφτασε για το ελληνικό ανσάμπλ, που πρόκειται να λανσάρει τα καινούργια προγράμματά του μπροστά στις διεθνείς κριτές και απέναντι στις μεγαλύτερες δυνάμεις του αθλήματος, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής της Σόφιας (30 Μαρτίου - 1 Απριλίου).

Οι Ελληνίδες αθλήτριες (Μαριάννα Μανδέλλου, Μυρτώ Αθανασουλάκη, Ζωή Ντίτσιου, Ιωάννα Τζιατζιά, Διώνη Διώχνου, Αύρα Ντούρο) αναχωρούν αύριο (Τετάρτη 28/03) για τη βουλγαρική πρωτεύουσα, συνοδευόμενες από την ομοσπονδιακή προπονήτρια Ιρίνα Ιλίεβα, τον δάσκαλο μπαλέτου Γιώργο Παπαθανασίου και τη διεθνή κριτή Έφη Πανταζίδου.

Στόχος της ανανεωμένης Εθνικής ομάδας θα είναι να αφήσει καλές εντυπώσεις και να δείξει βελτιωμένη εικόνα συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες εμφανίσεις της στο «Κύπελλο Καλαμάτας» και στο “Aphrodite Cup” του Φαλήρου, όπου εισέπραξε έντονο χειροκρότημα για τις συνθέσεις των προγραμμάτων της αλλά δεν απέφυγε τα λάθη στην εκτέλεση, δείχνοντας ότι χρειάζεται χρόνο και αγωνιστικές ευκαιρίες για να φτάσει εκεί που μπορεί.

Το παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας θα έχει ιδιαίτερη σημασία για έναν επιπλέον λόγο, καθώς στο ίδιο στάδιο, την «Αρμεέτς Αρένα», πρόκειται επίσης να φιλοξενηθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο κριτήριο για την Ολυμπιακή πρόκριση.

Η αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει την Παρασκευή (30/03), με τις 18 συμμετέχουσες ομάδες του ανσάμπλ να παρουσιάζουν τα προγράμματά τους στα 5 στεφάνια (18:45 - 20:00 ώρα Ελλάδας), στο πρώτο σκέλος του σύνθετου αγώνα. Το Σάββατο (31/03) το ελληνικό ανσάμπλ και οι υπόλοιπες εθνικές ομάδες θα αγωνιστούν στις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια (19:15 - 20:30), για να προκύψει η τελική κατάταξη του σύνθετου αγώνα μέσα από το βαθμολογικό άθροισμα των δύο ημερών. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή (01/04) με τους τελικούς οργάνων, σε καθέναν από τους οποίους θα έχουν προκριθεί οι οκτώ ομάδες με τις υψηλότερες βαθμολογίες (16:00 - 16:40 και 17:45 - 18:25).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ