ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Άφησε υποσχέσεις το ανσάμπλ στην Καλαμάτα

Άφησε υποσχέσεις το ανσάμπλ στην Καλαμάτα

Τα χειροκροτήματα των φιλάθλων, αλλά και η υπόσχεση ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα, χαρακτήρισαν τα φετινά "αποκαλυπτήρια" του ελληνικού ανσάμπλ στο 26ο "Κύπελλο Καλαμάτας".

Τα χειροκροτήματα των φιλάθλων, αλλά και η υπόσχεση ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα, παρά τα αναπόφευκτα λάθη της πρεμιέρας, χαρακτήρισαν τα φετινά «αποκαλυπτήρια» του ελληνικού ανσάμπλ στο 26ο "Κύπελλο Καλαμάτας".

Η ανανεωμένη Εθνική ομάδα (Μαριάννα Μανδέλλου, Μυρτώ Αθανασουλάκη, Ζωή Ντίτσιου, Ιωάννα Τζιατζιά, Διώνη Διώχνου, Κατερίνα Ποζίδου) παρουσίασε για πρώτη φορά τα ολοκαίνουργια προγράμματά της στην "Τέντα" της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, στις 24-25 Φεβρουαρίου, ξεκινώντας τη μακριά πορεία της για το 2018, η οποία θα κορυφωθεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιουνίου και στο παγκόσμιο του Σεπτεμβρίου.

Οι αθλήτριες της Ιρίνα Ιλίεβα παρουσίασαν το Σάββατο (24/02) το πρόγραμμά τους στα 5 στεφάνια, με μουσική επένδυση το "Code Name Vivaldi" των "The Piano Guys", χωρίς να μπορέσουν να αποφύγουν κάποια σημαντικά λάθη, που όμως είθισται να υπάρχουν στην αρχή κάθε νέας προσπάθειας.

Την Κυριακή (25/02), στο πρόγραμμα με τις 3 μπάλες / 2 σχοινάκια, χορεύοντας Πεντοζάλι σε διασκευή από τους "Omega Vibes", οι νεαρές Ελληνίδες πρωταθλήτριες εμφανίστηκαν βελτιωμένες, κατάφεραν να δείξουν μεγαλύτερο μέρος των τεράστιων δυνατοτήτων τους και κέρδισαν ακόμα πιο θερμό χειροκρότημα.

Άφησε υποσχέσεις το ανσάμπλ στην Καλαμάτα

"Ήταν η πρώτη μας παρουσίαση και έγιναν κάποια λάθη, ειδικά στα 5 στεφάνια, αλλά βρισκόμαστε σε φάση που δουλεύουμε πολύ και θα έχουμε εμφανή βελτίωση μέχρι τον επόμενο αγώνα, στο ‘Aphrodite Cup’. Σε γενικές γραμμές κάναμε μία αξιοπρεπή εμφάνιση, κυρίως τη δεύτερη ημέρα. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο της Καλαμάτας για τη θερμή υποδοχή. Ειδικά στο ‘Πεντοζάλι’ οι φίλαθλοι μπήκαν στο ρυθμό και βοήθησαν τα κορίτσια να πάρουν αυτοπεποίθηση και να αποδώσουν καλύτερα", δήλωσε η ειδική συνεργάτιδα της Εθνικής ομάδας, Εύα Χριστοδούλου, για να συμπληρώσει:

"Δεχθήκαμε θετικά σχόλια για τα προγράμματά μας, όσον αφορά στην σύνθεση και στη μουσική επένδυσή τους. Ο κόσμος της ρυθμικής είδε ότι η ομάδα μας αφήνει μία ωραία εικόνα, είναι πλέον διαφορετική και η καλλιτεχνική αξία των προγραμμάτων της είναι αρκετά υψηλή. Αυτή η ομάδα χρειάζεται αγώνες και θα μπορέσει να δείξει πολύ όμορφα πράγματα".

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού του ελληνικού ανσάμπλ θα δοθεί το τριήμερο 16-18 Μαρτίου στο 4ο διεθνές τουρνουά ρυθμικής "Aphrodite Cup", στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου.

Σημαντικές αρμοδιότητες στον Νίκο Προβιά από την UEG

Στη Γλασκόβη, όπου επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών ενόψει των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων του Αυγούστου, έδωσε το πρώτο της φετινό ραντεβού η Τεχνική Επιτροπή Ενόργανης Ανδρών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), παρόντος του Νίκου Προβιά.

Ο Έλληνας εκπρόσωπος, ο οποίος επανεξελέγη ως μέλος της Τεχνικής Επιτροπής τον περασμένο Δεκέμβριο, βρέθηκε στην σκοτσέζικη πόλη από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου, για την πρώτη συνεδρίαση της νέας τετραετίας.

Άφησε υποσχέσεις το ανσάμπλ στην Καλαμάτα

Οι αξιωματούχοι της UEG διαπίστωσαν το βαθμό ετοιμότητας των Βρετανών "οικοδεσποτών", αφού άλλωστε στο στάδιο "SSE Hydro Arena" της Γλασκόβης είχε φιλοξενηθεί και το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης του 2015.

Επίσης, η Τ.Ε. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας συζήτησε για μια σειρά θεμάτων που αφορούν τόσο το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (9-12 Αυγούστου) όσο και τον ευρωπαϊκό αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Νέων "Μπουένος Άιρες 2018", ο οποίος θα γίνει στο Μπακού (19-24 Ιουνίου).

Σε αμφότερες τις διοργανώσεις, στον κ. Προβιά ανατέθηκε ο ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος του Τεχνικού Επιτετραμμένου (Technical Delegate) των αγώνων, σε ό,τι αφορά στην ενόργανη ανδρών.

Παράλληλα, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε το σύστημα πρόκρισης που θα ισχύσει για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες "Μινσκ 2019".

Η επόμενη συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Ανδρών της UEG ορίστηκε να γίνει στις αρχές Μαΐου στη Μαδρίτη, για να υπάρξουν εκτενέστερες επαφές με την ισπανική εταιρεία χρονομέτρησης “ATOS”, η οποία θα έχει την ευθύνη έκδοσης των ηλεκτρονικών αποτελεσμάτων στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ