ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Την αναβίωση του Acropolis Cup θέλει ο Χάρης Μαριόλης

Την αναβίωση του Acropolis Cup θέλει ο Χάρης Μαριόλης

Την πλήρη κάλυψη των εξόδων για την αναβίωση του Acropolis Cup προσφέρει ο επικεφαλής της Κίνησης για την «Αναγέννηση» της ελληνικής πυγμαχίας, Χάρης Μαριόλης.

Την επιθυμία του να επαναφέρει - έστω και με την παρούσα στην Ομοσπονδία της Πυγμαχίας διοίκηση - με δικά του χρήματα το διεθνές τουρνουά πυγμαχίας Κύπελλο Ακρόπολης (Acropolis Cup) εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ OPEN ο επικεφαλής της Κίνησης για την «Αναγέννηση» της ελληνικής πυγμαχίας, Χάρης Μαριόλης.

«Είμαστε ίσως από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που με την αδράνεια μας εξαφανιστήκαμε από τα Διεθνή δρώμενα της πυγμαχίας και καταργήσαμε πρακτικά ένα αναγνωρισμένο Διεθνές τουρνουά με ιστορία ετών, το ACROPOLIS CUP.

Ήταν και αυτή διοργάνωση στο παρελθόν συνυφασμένη με την κουλτούρα της φιλοξενίας μας και την ανάδειξη της ιστορίας μας ως χώρα και ως Έθνος.

Χώρες με μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα πραγματοποιούν διεθνή τουρνουά κάθε χρόνο όπως π.χ. η Αλβανία, η Ουγγαρία και το Κόσσοβο. Επίσης και άλλες χώρες, εκτός από διεθνή τουρνουά, διοργανώνουν παράλληλα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως η Βουλγαρία, η Ουκρανία με απόλυτη επιτυχία.

Μάλιστα να επισημάνουμε ότι μέσω αυτών των πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων δίνεται και πρόκριση για τα Παγκόσμια στους αθλητές που θα επιτύχουν, αφού εκτός από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τις διοργανώσεις αυτές στηρίζει και η Παγκόσμια. Κάτι που αποτελεί έξτρα κίνητρο ώστε μία χώρα να διεκδικεί τη διοργάνωση ενός Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Ελλάδα, όμως, όπως πάντα, απέχει. Προφανώς οι άλλοι “αγαπούν” περισσότερο την πυγμαχία από τη χώρα που τη γέννησε.

Πως θέλουμε οι αθλητές μας να αποκτήσουν διεθνείς εμπειρίες; Πως οι αθλητές μας θα αγαπήσουν το άθλημα περισσότερο; Πως ο κόσμος θα γνωρίσει από κοντά το άθλημα σε υψηλό επίπεδο; Πως θα προσελκύσουμε επιχειρηματίες και ρομαντικούς του χώρου που αγαπούν το άθλημα; Πως η Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια ομοσπονδία θα μας πάρει κάποτε στα σοβαρά; Πως με τις παρούσες συνθήκες θα φέρουμε στο μέλλον στη χώρα μας ένα τουλάχιστον μετάλλιο σε διεθνές επίπεδο και σε Ολυμπιακό επίπεδο στο Τόκιο το 2020 που τόσο έχουμε ανάγκη;

Είμαστε διατεθειμένοι για το καλό της πυγμαχίας να βοηθήσουμε ως Κίνηση και με δικά μας χρήματα σε ό,τι χρειαστεί - ακόμα και με την παρούσα διοίκηση, που συνεχίζει προκλητικά να βρίσκεται σε αδράνεια - ώστε επιτέλους να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα Διεθνείς Διοργανώσεις, να αναβιώσει το Κύπελλο Acropolis, και να ξεκινήσουμε να μιλάμε, επιτέλους, για ανάπτυξη του αθλήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ