ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Τα ελληνικά γάντια

Τα ελληνικά γάντια

Πριν μεταφερθεί η ζωή του στη μεγάλη οθόνη ο Έλληνας πυγμάχος που κατέκτησε την Αμερική, Μιχάλης Αρναούτης αγωνίζεται μπροστά στο ελληνικό κοινό. Διαβάστε τι είπε στο Sport24.gr.

Τζέικ Λα Μότα, Μίκι Γουόρντ, Τζέιμς Τζέι Μπράντοκ. Τα ονόματα δεν μας λένε κάτι, όμως γνωρίζουμε τις ιστορίες τους. Raging Bull, Cinderella Man, The Fighter. Σπουδαίες ταινίες από μεγάλους σκηνοθέτες που έβαλαν τον θεατή μέσα στο ρινγκ, ζωντάνεψαν την αγωνία του πυγμάχου πριν από το μεγάλο αγώνα.

Αν όλα πάνε καλά, σύντομα θα παρακολουθήσουμε στον κινηματογράφο τον μόχθο και την προσπάθεια ενός Έλληνα πυγμάχου, του Μιχάλη Αρναούτη, Mike ή Mighty Mike όπως είναι γνωστός στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής (WBO NABO) στην κατηγορία ελαφρών βαρών.

" Έχω ήδη γράψει ένα βιβλίο που πήγε πολύ καλά και έχουν ξεκινήσει και γυρίσματα από έναν ταλαντούχο Έλληνα σκηνοθέτη για μια ταινία που θέλουν να πάει σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Έχω σίγουρα ένα success story που πουλάει. Αλλά για μένα έχω τη ... ζωή μου. Την καθημερινότητα , τα προβλήματα και τους στόχους μου", είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr.

Τα ελληνικά γάντια

Αυτό το Σάββατο (21/12, 22.30) στο Ολυμπιακό Κέντρο του ταεκβοντο θα γίνουμε μάρτυρες του νόστου. Μετά από 14 χρόνια θα αγωνιστεί μπροστά στο ελληνικό κοινό στο main event του "The Battle 8". Αν μη τι άλλο ο σκηνοθέτης θα πάρει καλά πλάνα.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Ζεφύρι, το μέλλον του ήταν προδιαγεγραμμένο, να γίνει πυγμάχος. Αυτό ήταν το όνειρο του πατέρα του, ερασιτέχνης πυγμάχος και ο ίδιος. Η μέρα ξεκινούσε την ώρα που οι υπόλοιποι μαθητές κοιμούνταν, με τρέξιμο στο βουνό.

Αριστερόχειρας γαρ σύντομα έφτασε μέχρι την εθνική ομάδα. Τις μέρες που διεκδικούσε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, του έριξαν την ιδέα να γίνει επαγγελματίας. Να βγάλει χρήματα. Άγνωστος μεταξύ αγνώστων βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν έγινε ποτέ Ολυμπιονίκης.

Από το Κίεβο ξεκίνησε η διεθνής καριέρα του το 2001, δύο ... ζώνες μετά και με ρεκόρ καριέρας 24-10-2 και 11 νοκ άουτ, έκρινε πως ήρθε η ώρα ο… ξενιτεμένος να επιστρέψει σπίτι.

" Το ελληνικό κοινό θα δει για πρώτη φορά μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια επαγγελματική πυγμαχία 10 γύρων. Θα βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση γιατί γνωρίζω πως ο αντίπαλος μου (Καχκάμπερ Αβετισιάν) είναι πολύ επικίνδυνος και έμπειρος αθλητής με περισσότερα από 50 επαγγελματικά παιχνίδια".

Ο Μιχάλης θα έρθει… ζεστός μετά από τον αγώνα που έδωσε πριν από λίγες μέρες με τον Χοσεσίτο Λόπες σε μεγάλο καζίνο στην Καλιφόρνια, όπου γνώρισε μια αμφιλεγόμενη ήττα.

Τα ελληνικά γάντια
CARLOSEBAEZACHAMPIONSHIPPHOTOGRAPHY

Η προώθηση του ελληνικού αγώνα διήρκεσε αρκετό καιρό. Οι αθλητές δεν απολαμβάνουν αυτές τις υποχρεώσεις, όμως ο Μιχάλης απόλαυσε τις στιγμές με τους δεκάδες ανθρώπους που πλησίασαν για να του σφίξουν το χέρι και να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί του. Συγγενείς, φίλοι, παλιοί συναθλητές θα βρίσκονται ανάμεσα στους θεατές το Σάββατο και έχει το άγχος να τους αποζημιώσει με την προσπάθεια του.

" Το άγχος είναι λογικό πριν τον αγώνα. Αν δεν έχεις άγχος δε θέλεις να κερδίισεις. Έχω όμως δημιουργικό άγχος . "Αυτοντοπάρομαι" Θέλω να σας κάνω όλους περήφανους. Όχι αποκλειστικά με τη νίκη, αλλά με την απόδοση και το θέαμα που θα δώσω στον κόσμο".

Υπόσχεται ένα αγώνα αμερικανικών προδιαγραφών, το οποίο ίσως αποτελέσει την αρχή μιας σειράς αγώνων στην Ελλάδα για τον ίδιο και άλλους αθλητές.

« Ξαναπροσπάθησα στο παρελθόν να κάνω αγώνα στην Ελλάδα. Δυστυχώς όμως δεν έγινε αυτό γιατί ο άνθρωπος που ήταν ερασιτέχνης. Η πυγμαχία γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά οι ιθύνοντες κοιτάνε όλα αυτά τα χρόνια την τσέπη τους, γι αυτό την κατάντησαν ένα τίποτα. Μακάρι να υπήρχαν άνθρωποι όπως ο Στέφανος Κωνσταντινίδης (ο promoter του The Battle) και στην ερασιτεχνική πυγμαχία, για να βλέπαμε διακρίσεις και επαγγελματική συμπεριφορά. Η πυγμαχία είναι το πιο ολοκληρωμένο άθλημα και ο πυγμάχος ένας "υπεραθλητης" που πρέπει να έχει δύναμη αρσιβαρίστα, αντοχή μαραθωνοδρόμου και ταχύτητα σπρίντερ".

Τα ελληνικά γάντια

Mακριά από το ρινγκ ο Μιχάλης δεν παύει να είναι ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης και ιδιαίτερα αγαπητός στην ελληνική ομογένεια. Μολονότι κατέκτησε το αμερικανικό όνειρο, η ζωή στην Αμερική είναι σκληρή.

" Κι εγώ οικονομικός μετανάστης είμαι τα τελευταία 14 χρόνια. Μου λείπει η Ελλάδα, η Μάνη, οι φίλοι και η οικογένεια μου, η ντομπροσύνη του Έλληνα και το χαμόγελο κάτω από τον ήλιο. Στη Νέα Υόρκη πέρασα πολύ ωραία χρόνια. Εκεί γεννήθηκε η κόρη μου Αγάπη και τη μεγαλώσαμε μόνοι μας, δίχως να έχουμε βοήθεια".

Η οικογένεια Αρναούτη θα αποκτήσει το 2014 και τέταρτο μέλος. Η οικονομική κρίση κράτησε μακριά τον πρωταθλητή από τις γυναίκες της ζωής του. Τώρα ήρθε η ώρα να ξανασμίξουν: " Η σύζυγος μου με τη κόρη μου έχουν επιστρέψει ένα χρόνο τώρα στην Ελλάδα. Τώρα περιμένουμε ένα δεύτερο παιδί και συζητάμε να ξαναγυρίσει η Ελένη στο Νιου Τζέρσεϊ".

Τα ελληνικά γάντια

Δεν ζει στην Ελλάδα, όμως παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις, έχει άποψη και δεν διστάζει να την εκφράσει: "Κρίση έχει η πολιτική στην Ελλάδα και την μετακυλίζουν στον λαό όπως γίνεται πάντα. Όταν φύγουν όλοι αυτοί και ριχτούμε και πάλι στη δουλειά, θα ξαναπάρει μπροστά η οικονομία της χώρας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ