ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Πυγμαχικές γροθιές στον Πανελλήνιο

Πυγμαχικές γροθιές στον Πανελλήνιο

Πενήντα αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν σε εκπαιδευτικούς αγώνες στον Πανελλήνιο. Οι αγώνες γίνονται στη μνήμη του προέδρου του συλλόγου, Κώστα Παπαναστασίου.

Με μεγάλη αγωνιστική επιτυχία, παρουσία πολλών φιλάθλων, διεξήχθησαν στην αίθουσα πυγμαχίας του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, εκπαιδευτικοί αγώνες (sparring) στη μνήμη του Κώστα Παπαναστασίου, ενός σπουδαίου αθλητικού παράγοντα, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος στον σύλλογο των Ολυμπιονικών αλλά και Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος 50 αθλητές και αθλήτριες από 8 σωματεία της Αθήνας και της περιφέρειας χαρίζοντας θέαμα σε όσους βρέθηκαν και χειροκρότησαν από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών. Για κάποιους μάλιστα πυγμάχους η επαφή με το ρίνγκ σε αγωνιστικό επίπεδο ήταν η πρώτη και για τον λόγο αυτό ο ενθουσιασμός τους ήταν εμφανής.

Το τμήμα πυγμαχίας του Πανελληνίου υπό την καθοδήγηση, τα τελευταία χρόνια, του Μάκη Κολέθρα έκανε ουσιαστικά επανεκκίνηση και έδωσε την δυνατότητα και σε ανθρώπους που δεν θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό, να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος. Έτσι στην σάλα της πυγμαχίας συνυπάρχουν καθημερινά αθλητές όλων των ηλικιών, αγόρια, κορίτσια, ενήλικες, αρχάριοι, αλλά και πυγμάχοι που κάνουν υψηλό αθλητισμό.

Μάκης Κολέθρας (προπονητής πυγμαχίας Π.Γ.Σ): «Ήταν μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση στη μνήμη ενός ανθρώπου, του Κώστα Παπαναστασίου, που αγάπησε όσο κανένας άλλος αθλητικός παράγοντας τον αθλητισμό και τους αθλητές. Ήταν λοιπόν υποχρέωση μας να του αφιερώσουμε ένα απόγευμα, ως ελάχιστη τιμή για όσα είχε κάνει για μας όλα αυτά τα χρόνια. Οι αγώνες πήγαν πολύ καλά. Οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και εκείνοι που είχαν εμπειρία και έχουν καταξιωθεί στο χώρο τους, αλλά και τα νέα παιδιά που κατάφεραν να ξεπεράσουν το τρακ του πρωτάρη, δείχνοντας την ψυχή και το ταλέντο τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ