ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Πέθανε ο Μοχάμεντ Άλι

Heavyweight champion  Muhammad Ali  ( Cassius Clay)  moves in with a series of amsshes to the face of challenger Floyd Patterson in the sixth round of their title fight at Las Vegas, Nevada on Nov. 22, 1965. (AP Photo)
Μοχάμεντ Άλι AP

Θρήνος στον παγκόσμιο αθλητισμό, καθώς όπως έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου (4/6) ο Μοχάμεντ Άλι πέθανε σε ηλικία 74 στις ΗΠΑ. Τι λέει η ανακοίνωση της οικογένειας.

Από το βράδυ της Πέμπτης ο σπουδαίος πυγμάχος Μουχάμεντ Άλι νοσηλευόταν στο Φοίνιξ της Αριζόνα με αναπνευστικά προβλήματα σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως φαίνεται, ο επιβαρυμένος οργανισμός του 74άχρονου άνδρα δεν άντεξε και το Σάββατο (4/6) έχασε τη μάχη με τον θάνατο.

"Έπειτα από μάχη 32 χρόνων με τη νόσο του Πάρκινσον, ο Μοχάμεντ Αλι πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας Μπομπ Γκάνελ.

Το προφίλ του

Ο Κάσιους Κλέι γεννήθηκε στο Λούισβιλ της πολιτείας του Κεντάκι στο νότο των ΗΠΑ. Ο πατέρας του, Κάσιους Μάρσελους Κλέι ο πρεσβύτερος, συντηρούσε την οικογένειά του εργαζόμενος ως σχεδιαστής πινακίδων και η μητέρα του, Οντέσα Γκρέιντι Κλέι, εργαζόταν ως οικιακή βοηθός. Η ενασχόλησή του με την πυγμαχία ξεκίνησε όταν ήταν στην ηλικία των δώδεκα ετών, αρχικά σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Το 1960 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, στην κατηγορία των 87.5 κιλών, γεγονός που σηματοδότησε την έναρξη της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στην πυγμαχία.

Από τότε ακολούθησαν πολλές επιτυχίες με τον Άλι να σταματά το 1981. Δυο χρόνια αργότερα, διαγνώστηκε με τη νόσο πάρκινσον. Αξίζει να σημειώσουμε πως το 1964, ο Άλι ασπάστηκε το Ισλάμ αλλάζοντας το όνομα του από Κάσιους Μάρσελους Κλέι τζούνιορ, σε Μοχάμεντ Άλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΑΛΙ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ