ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Ο τελευταίος τίτλος του Sugar Ρέι Ρόμπινσον

Ο τελευταίος τίτλος του Sugar Ρέι Ρόμπινσον

Πριν από 56 χρόνια ο Sugar Ρέι Ρόμπινσον κατέκτησε την τελευταία ζώνη της καριέρας του παίρνοντας τη ρεβάνς από τον Κάρμεν Μπαζίλιο. (VIDEO)

Δίχως αμφιβολία ο Sugar Ρέι Ρόμπινσον συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους πυγμάχους όλων των εποχών. Για πολλούς μάλιστα είναι και ο κορυφαίος. Στην τεράστια καριέρα του κατάφερε να φτάσει πέντε φορές στην κορυφή.

Η τελευταία ήταν σαν σήμερα πριν από 56 χρόνια.

Ο Sugar Ρέι Ρόμπινσον σε έναν αγώνα ρεβάνς κατάφερε να νικήσει επί του Κάρμεν Μπαζίλιο ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα του είχε πάρει τον τίτλο. Σε σύνολο 200 επαγγελματικών αγώνων, σημείωσε 173 νίκες, 108 εκ των οποίων με νοκ-άουτ, και μόλις 19 ήττες, εκ των οποίων οι 15 μετά την ηλικία των 36 ετών.

Όπως είναι φυσικό, το 1990, δηλαδή ένα χρόνο μετά το θάνατό του, έγινε μέλος του International Boxing Hall of Fame. Επίσης, δύο από τα πιο έγκριτα ειδησεογραφικά πρακτορεία παγκοσμίως, το Associated Press και το ESPN, έχουν χαρακτηρίσει τον Sugar ως τον κορυφαίο πυγμάχο όλων των εποχών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο Μοχάμεντ Άλι τον θεωρούσε ως το είδωλό του. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, επέλεξε να δώσει πολλούς αγώνες στην Ευρώπη, κυρίως στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ελβετία, στη Γερμανία, στην Αγγλία και στην Ιταλία, αλλά και σε άλλες χώρες εκτός ΗΠΑ, όπως η Τζαμάικα, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Μεξικό και το Τρίνινταντ & Τομπάγκο.

Θυμηθείτε ορισμένα στιγμιότυπα από τη μεγάλη αναμέτρηση με τον Μπαζίλιο.

Θυμηθείτε το αφιέρωμα του Sport24.gr στον κορυφαίο πυγμάχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ