ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Ο αγώνας των 89 δευτερολέπτων

Ο αγώνας των 89 δευτερολέπτων

Σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια, στις 19 Αυγούστου 1995, διεξήχθη στη Νεβάδα ένας πυγμαχικός αγώνας που έμεινε στην ιστορία και πέρασε στο χρονοντούλαπο αυτής ως "ο αγώνας των 89 δευτερολέπτων". (video)

Αντίπαλοι ήταν ο τότε 29χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής από τη Νέα Υόρκη, Μάικ Τάισον (41 νίκες - 36 νοκ αουτ και μία ήττα) και ο 26χρονος από την Μασαχουσέτη, Peter McNeeley, Νο7 στην κατηγορία των βαρέων βαρών (36 νίκες - 30 νοκ άουτ και μία ήττα).

Ηταν ο πρώτος αγώνας για τον Μάικ Τάισον μετά την αποφυλάκισή του και η προβολή ήταν μεγάλη. "He's back", ανέφεραν τα σχετικά πόστερ. Ο Τάισον είχε καταδικαστεί για τον βιασμό της 18χρονης, Desiree Washington και είχε συλληφθεί πριν από τον προγραμματισμένο για τις 8 Νοεμβρίου 1991 αγώνα με αντίπαλο τον Evander Holyfield.

Ο αγώνας των 89 δευτερολέπτων

Στις 26 Μαρτίου 1992 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών. Αφού έμεινε φυλακισμένος για 3 χρόνια, στις 25 Μαρτίου 1995 βγήκε με αναστολή και στις 29 του ίδιου μήνα, ανακοίνωσε μέσω συνέντευξης Τύπου την επιστροφή του στα ρινγκ. Μετά από μεγάλο ντόρο για το ποιος θα είναι ο αντίπαλός του, αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε το όνομα του Peter McNeeley. Ο αγώνας ορίστηκε για τις 19 Αυγούστου στο MGM Grand Las Vegas της Ναβάδα.

Η μονομαχία διήρκησε μόλις 89 δευτερόλεπτα! Ο Peter McNeeley ξεκίνησε δυνατά, αλλά ο Τάισον απέφευγε μαεστρικά τα χτυπήματά του και στο 10ο δευτερόλεπτο τον έριξε κάτω. Ο διαιτητής Mills Lane μέτρησε ως το "8" και επέτρεψε στον Peter McNeeley να συνεχίσει. Το πρώτο λεπτό ολοκληρώθηκε με τους δύο πυγμάχους να ανταλλάσσουν γροθιές στη γωνία του ριγκ.

19 Aug 1995, Las Vegas, Nevada, USA --- Mike Tyson (left) throws a right upper cut at Peter "Hurricane" McNeeley, sending him to the canvas seconds later, during their bout at the MGM Grand in Las Vegas, Nevada. --- Image by © Michael Brennan/CORBIS
19 Aug 1995, Las Vegas, Nevada, USA --- Mike Tyson (left) throws a right upper cut at Peter "Hurricane" McNeeley, sending him to the canvas seconds later, during their bout at the MGM Grand in Las Vegas, Nevada. --- Image by © Michael Brennan/CORBIS © MICHAEL BRENNAN/CORBIS

Στη συνέχεια ο Τάισον χρειάστηκε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα για να στείλει τον αντίπαλό του στο καναβάτσο με ένα ασύλληπτο άπερκατ. Ο Vinnie Vecchione, προπονητής του Peter McNeeley, μπήκε στο ρινγκ αποτρέποντας τον αθλητή του να συνεχίσει, σε μια προσπάθεια να προλάβει τα χειρότερα. Ο Τάισον ήταν νικητής με αποκλεισμό του αντιπάλου.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο αγώνας είχε παγκόσμια απήχηση και τα χρήματα που εισπράχθηκαν ανέρχονταν στα 96 εκατομμύρια δολάρια. Ενα ποσό - ρεκόρ για την εποχή, που καταρρίφθηκε αργότερα, το 1996 και το 1997, με τις μονομαχίες του Τάισον με τον Evander Holyfield.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ