ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Λειβάδης: "Οι επιτυχίες θα έρχονται η μια μετά την άλλη"

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο αρχιτέκτονας του τμήματος πυγμαχίας του Ολυμπιακού Λευτέρης Λειβάδης και ο προπονητής Πέτρος Γεωγροβρεττάκος μίλησαν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τους στόχους της νέας σεζόν.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μια ανοδική τους τελευταίους μήνες πορεία με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Πυγμαχίας. Ο αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας και επικεφαλής του τμήματος Λευτέρης Λειβάδης και ο επίσης προπονητής του Ολυμπιακού Πέτρος Γεωγροβρεττάκος, μιλούν στο osfp.gr για την οικογένεια του Ολυμπιακού, τα συστατικά αυτής της επιτυχίας και τις βάσεις που μπαίνουν για το μέλλον του τμήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Πότε άρχισε να γεννάτε μέσα σας η πεποίθηση ότι ο Ολυμπιακός θα πετύχει αυτή την αποστολή;

«Πάντα μέσα μας, στον Ολυμπιακό, έχουμε την πεποίθηση ότι δεν δικαιολογούμαστε να μην είμαστε πρωταθλητές αλλά υπάρχουν και παράγοντες που επηρεάζουν κάποια πράγματα. Τώρα δεν κατάφεραν να επηρεάσουν τόσο πολύ ώστε να χάσουμε το πρωτάθλημα. Δουλέψαμε στην εντέλεια. Η Διοίκηση, οι προπονητές, το τιμ απέξω, η φυσιοθεραπεία με την κ. Βέρτα η οποία ήταν ανά πάσα στιγμή δίπλα μας και κοντά στα παιδιά. Τα πάντα λειτούργησαν όπως πρέπει σε μια οργανωμένη ομάδα και γιαυτό είχαμε και την επιτυχία».

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός απείχε τα τελευταία χρόνια από την κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου προσέθεσε ένα παραπάνω άγχος σε αυτή την προσπάθεια;

«Δεν μπορείς να έχεις άγχος. Έχω δουλέψει 17 χρόνια στην Εθνική ομάδα, δεν νομίζω ότι είναι άγχος. Όταν έχεις ένα τιμ το οποίο είναι αξιόλογο και αγαπάει αυτό που κάνει και αγαπάει την ομάδα πάνω από όλα, οι επιτυχίες θα έρχονται η μια μετά την άλλη. Νομίζω ότι φέτος δεν είχαμε κάποιο κενό. Πριν από αυτό το πρωτάθλημα, βγήκαμε πρωταθλητές στο παμπαίδων, και δεύτεροι στο παίδων. Αυτό δείχνει ότι λειτουργούμε σε βάθος».

Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο Ολυμπιακός και με τις μεταγραφές που έκανε απέκτησε αυτό το πλεονέκτημα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Μήπως όμως σε αυτό έχουν συμβάλει και οι εγκαταστάσεις που έχει ο Ολυμπιακός, με το δικό του πλέον χώρο εδώ στο στάδιο Καραϊσκάκη;

«Όλα ξεκινούν από το κεφάλι. Όταν γίνει κάτι καλό από εκεί ξεκινάνε όλα και στο καλό συμβάλουν όλοι. Εδώ όλοι έβαλαν ένα λιθαράκι σε αυτό το οικοδόμημα. Δεν έγινε τυχαία, δεν έγινε με μαγικό ραβδί, ποτέ στην πυγμαχία δεν γίνεται έτσι. Ήρθαν παιδιά αξιόλογα, συμπλήρωσαν τα παιδιά που είχαμε και γυμνάζονταν εδώ χρόνια και φάνηκε ότι η οικογένεια έφερε αποτελέσματα».

Πολλά παιδιά στις δηλώσεις τους στάθηκαν στο ότι ο Ολυμπιακός λειτουργούσε ενωμένος σαν οικογένεια και φάνηκε επίσης ότι θέλουν να διακριθούν και στο εξωτερικό στη συνέχεια της χρονιάς.

«Όλοι έχουν βλέψεις. Δεν ήταν ένα πυροτέχνημα, μια αστραπή που έφυγε. Πέρυσι είχαμε μιλήσει με τον πρόεδρο και είχαμε πει ότι επενδύουμε πάνω στα παιδιά, όχι μόνο για να παίρνουν πρωταθλήματα, αλλά και για να βγουν στο εξωτερικό. Όπως είχαμε τον Τσανικίδη. Έπαιξε στο Πανευρωπαϊκό, έχασε από τον καλύτερο αλλά πήρε την πρόκριση για το παγκόσμιο που δεν ήταν εύκολη αυτή η επιτυχία. Όπως καταλαβαίνεται γίνεται μια σοβαρή και σωστή δουλειά και η οικογένεια δείχνει το αποτέλεσμα. Το ότι είμαστε οικογένεια φαίνεται από το αποτέλεσμα».

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχουν και άλλοι αθλητές που γυμνάζονται υπό τις οδηγίες σας σε αυτή εδώ την αίθουσα. Ένα σχόλιο για τη δουλειά που γίνεται εδώ για όλα τα παιδιά.

«Εδώ στο χώρο αυτό πρωτοξεκίνησα την πάλη το 1969. Το έφερε η τύχη να είμαι πάλι τώρα εδώ με την πυγμαχία. Ήμουν αθλητής στην πάλη και τώρα είμαι προπονητής στην πυγμαχία. Έρχομαι εδώ από τις πέντε η ώρα και φεύγω στις δέκα το βράδυ. Αγαπάω αυτό που κάνω, μου αρέσει και μου αρέσει για το σύλλογο μου. Τα παιδιά έχουν μια επαφή, τέτοια που βγαίνοντας έξω δείχνουν ότι φεύγουν από την μια οικογένεια τους και πηγαίνουν στην άλλη».

Ένα μήνυμα στους νεαρούς αθλητές.

«Τα παιδιά έρχονται εδώ γιατί παροτρύνει ο ένας τον άλλον. Οι γονείς ξέρουν τη δουλειά που κάνουμε και γιαυτό φέρνουν τα παιδιά τους εδώ».

Π. Γεωργοβρεττάκος: «Μας ευχαρίστησε η παρουσία όλων των παιδιών»

Πως κρίνεται ο απολογισμός της παρουσίας του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα;

«Θεωρώ ότι είχαμε τις δυνατότητες να να πάμε ακόμα καλύτερα από την άποψη ότι μπορούσαμε να έχουμε δυο ακόμα αθλητές στους τελικούς αν δεν είχαν παίζει δυο αθλητές μας μαζί στα ημιτελικά στην κατηγορία των 64 και των 75 κιλών. Και ίσως να είχαμε ένα ακόμα στα 91 κιλά, αν ο Μαγκανάρης δεν είχε το σκίσιμο στο φρύδι. Ο τίτλος ωστόσο ήρθε, ενδεχομένως πιο εύκολα από ότι περιμέναμε και συγκεκριμένα από τα ημιτελικά. Αυτό που μας ευχαρίστησε ήταν ότι η παρουσία όλων των παιδιών ήταν εξαιρετική. Και από τεχνική άποψη τα παιδιά έπιασαν πολύ καλή απόδοση».

Τι σημαίνει αυτός ο τίτλος για το τμήμα;

«Είχαμε να το πάρουμε το πρωτάθλημα από το 1985. Η κατάκτηση του τίτλου μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη συνέχεια καθώς από εδώ και πέρα ο στόχος είναι ότι πρέπει να διατηρηθούμε εκεί. Πρέπει να αποδεικνύουμε και να δείχνουμε τη δουλειά που γίνεται. Να βγάζουμε αθλητές που θα μπορούν να διεκδικούν τις πρώτες θέσεις στα πρωταθλήματα».

Ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα τι περιλαμβάνει;

«Ο στόχος μας είναι πάλι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, εφόσον δεν υπάρχουν απρόοπτα με τραυματισμούς. Από πλευράς στελέχωσης του ρόστερ έχουν γίνει σημαντικές προσθήκες και αποκτήσαμε ό,τι καλύτερο υπήρχε. Θέλουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και από κει και πέρα να διακριθούν οι αθλητές μας σε διεθνείς αγώνες. Δουλεύουμε καθημερινά για να βελτιώνουμε τα παιδιά. Επιθυμία μας είναι να βλέπουμε και τους νέους αθλητές που έρχονται στις εγκαταστάσεις μας, να εξελίσσονται καθημερινά μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ