ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Κόντρα Παναθηναϊκού και Ομοσπονδίας Πυγμαχίας για τον Παπαδόπουλο

Κόντρα Παναθηναϊκού και Ομοσπονδίας Πυγμαχίας για τον Παπαδόπουλο

Με ανακοίνωση του ο Παναθηναϊκός Α.Ο. καταφέρεται εναντίον της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας με αφορμή σχόλια που έγιναν στην επίσημη σελίδα της για τον αθλητή Εμμανουήλ Παπαδόπουλο.

Η διαμάχη ανάμεσα στον Παναθηναϊκό Α.Ο. και την Ομοσπονδία Πυγμαχίας έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Αυτή τη φορά η κόντρα τους συνεχίστηκε με αφορμή ένα ποστ στο Facebook για τον αθλητή των πρασίνων Εμμανουήλ Παπαδόπουλο.

Ο αθλητής των πρασίνων συμμετείχε στο πρόσφατο πρωτάθλημα Ευρώπης Κ22 και αποκλείστηκε από τον αντίπαλο του Arslan Khataev.

Η Ομοσπονδία ανέβασε τη συγκεκριμένη είδηση με τη φωτογραφία του αθλητή σχολιάζοντας: "Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα ο Μανώλης Παπαδόπουλος στην κατηγορία των 60 kg επί του Φιλανδου πυγμάχου και δεν προκρίθηκε". Παράλληλα, κάτω από το ποστ υπήρχε σχόλιο από τον λογαριασμό της φωτογραφίας το οποίο γράφει: "Δεν πειράζει, έχει ο καιρός γυρίσματα".

Αναλυτικά όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: "Aρνητική εντύπωση στο τμήμα Πυγμαχίας του Παναθηναϊκού Α.Ο. και στους κύκλους του αθλήματος έχει προκαλέσει η αντιμετώπιση της συμμετοχής του πρωταθλητή του Τριφυλλιού, Εμμανουήλ Παπαδόπουλου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 22 ετών στη Ρουμανία, από την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας.

Ο πυγμάχος του Παναθηναϊκού Α.Ο. αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο των 60 κιλών τον Ρώσο με φινλανδικό διαβατήριο και πολύ καλό αθλητή, με πλούσια διεθνή παρουσία, Arslan Khataev και στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι του, χωρίς να δεχτεί χτυπήματα σε έναν ίσο αντικειμενικά αγώνα, όπως αποδείχθηκε από το βίντεο του αγώνα που φρόντισε να τραβήξει μέλος της «πράσινης» αποστολής και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Ο αθλήτης μας, στην πρώτη του διεθνή συμμετοχή, ηττήθηκε στα σημεία με απόφαση 3-0 κατά του, παρά την καλή του εμφάνιση, με τον έμπειρο Ρώσο να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, κάτι που ώθησε την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας με σχόλιο στην επίσημη σελίδα της στα σόσιαλ μίντια να αναφερθεί στην εμφάνιση του Παπαδόπουλου με ανακριβείς χαρακτηρισμούς που γεννούν ερωτήματα όπως, «έκανε φιλότιμες προσπάθειες αλλά δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα» και «δεν πειράζει, έχει ο καιρός γυρίσματα», χωρίς να έχουν πληροφορηθεί από τον ίδιο τον Γιάννη Αϊδινίωτη που βρισκόταν στην άκρη του ρινγκ ως επίσημος προπονητής για τη χώρα μας, σχετικά με την απόδοση του Έλληνα αθλητή.

Οι όποιες διαφορές ανάμεσα στην ομοσπονδία και τον Παναθηναϊκό μετά το φετινό πρωτάθλημα Πυγμαχίας Elite, οφείλουν να μένουν στην άκρη και οι Έλληνες αθλητές να τυγχάνουν της πλήρης υποστήριξης, όταν μιλάμε για διεθνή συμμετοχή με τα χρώματα της Ελλάδας, πόσο μάλλον όταν τα σωματεία καλύπτουν μεγάλο μέρος των εξόδων για τις ανάγκες τέτοιων ταξιδιών ώστε να εκπροσωπείται η Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός και ο Γιάννης Αϊδινιώτης μαζί με τον γιατρό Γιάννη Φιλιππάτο προσπάθησαν μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα να προετοιμάσουν ένα πρωταθλητή Έλληνα πυγμάχο για να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση, με την πυγμαχία στο εξωτερικό να είναι κοινώς αποδεκτά σε καλύτερο επίπεδο και τους προπονητές/αθλητές να έχουν περισσότερα εφόδια και το κατάφεραν, παρά την κατά πολλούς αμφιλεγόμενη απόφαση του αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο αντίπαλος του Παπαδόπουλου έχει στο παλμαρέ του συμμετοχές και διακρίσεις όπως συμμετοχή στο πανευρωπαϊκό νέων το 2015, ασημένιο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό νέων το 2016, συμμετοχή στο παγκόσμιο νέων το 2016, συμμετοχή στο προολυμπιακό τουρνουά στο Baku για τους Ολυμπιακούς του Ρίο και χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά “EMIL JECHEV“ στη Βουλγαρία, σε αντίθεση με το "λευκό" δελτίο του αθλητή του ΠΑΟ, που μπορεί να προκαταβάλει τους κριτές".

Δείτε το επίμαχο post και το σχόλιο στο Facebook:

Κόντρα Παναθηναϊκού και Ομοσπονδίας Πυγμαχίας για τον Παπαδόπουλο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ