ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Δεν δίνει επαγγελματική άδεια στον Φέρντιναντ το Βρετανικό Συμβούλιο Πυγμαχίας

Δεν δίνει επαγγελματική άδεια στον Φέρντιναντ το Βρετανικό Συμβούλιο Πυγμαχίας

Το Συμβούλιο Πυγμαχίας αποφάσισε να μην εξετάσει την αίτηση του Ρίο Φέρντιναντ για έκδοση επαγγελματικής άδειας Πυγμαχίας, μια απόφαση που τον οδηγεί στο να κρεμάσει τα γάντια του.

Ο Ρίο Φέρντιναντ εδώ και 3 χρόνια έχει αποσυρθεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με την ΚΠΡ να αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του τη χρονιά 2014-2015.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής ανακοίνωσε πως ασχολείται με το μποξ προσπαθώντας να ξεπεράσει τον θάνατο της γυναίκας του, προκαλώντας μάλιστα σε αγώνα μεγάλους πυγμάχους όπως τον Τόνι Μπέλιου, τον Ντέιβιντ Χέι και τον Άνθονι Τζόσουα.

Ο 39χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρόσφατα είχε καταθέσει αίτηση για έκδοση επαγγελματικής άδειας πυγμαχίας, με το Βρετανικό Συμβούλιο να αποφασίζει να μην την εξετάσει.

Ο Φέρντιναντ, με δημοσίευση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, δήλωσε απογοητευμένος από αυτήν την εξέλιξη, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι θα κρεμάσει τα γάντια του. Αναλυτικότερα: "Κάνοντας προπονήσεις 4 με 5 φορές την εβδομάδα έχοντας στόχο να καταφέρω να αποκτήσω επαγγελματική άδεια πυγμαχίας, θέλω με βαριά καρδιά να ανακοινώσω ότι κρεμάω τα γάντια μου. Παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν αισθάνθηκα καλύτερα ψυχικά ή σωματικά, έχω λάβει επιβεβαίωση ότι η αίτηση μου δεν αναμένεται να εγκριθεί από το Συμβούλιο την παρούσα χρονική στιγμή".

Photo credits: (Dominic Lipinski/PA via AP)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ