ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Απεβίωσε ο Ρούμπιν "Hurricane" Κάρτερ

Απεβίωσε ο Ρούμπιν "Hurricane" Κάρτερ

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πυγμάχος που φυλακίστηκε άδικα για 19 χρόνια. Δεν κατέκτησε τίτλους, αλλά η ιστορία της ζωής του του χάρισε μια θέση στην ιστορία.

Τα μάτια του έκλεισε μια για πάντα ο Ρούμπιν Κάρτερ. Ο 76χρονος απεβίωσε στο Τορόντο νικημένος από τον καρκίνο.

Το όνομα του ίσως δεν θυμίζει πολλά, αλλά το παρατσούκλι του "The Hurricane" (O ανεμοστρόβιλος) το γνωρίζουν όλοι. Και την ιστορία του που έγινε τραγούδι από τον Μπομπ Ντίλαν και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη στην ταινία με τον ίδιο τίτλο.

Ο Ρούμπιν Κάρτερ, πρώην διεκδικητής του τίτλου στη μεσαία κατηγορία, φυλακίστηκε για 19 χρόνια, κρίθηκε ένοχος για φόνους που δεν είχε κάνει.

Γλύτωσε από μια δύσκολη ζωή γεμάτη κινδύνους για να γίνει επαγγελματίας πυγμάχος το 1961. Μέσα σε πέντε χρόνια πήρε 27 νίκες με 19 νοκ άουτ, ενώ γνώρισε και 12 ήττες.

Το 1967 βρέθηκε ένοχος για τρεις φόνους στο Λαφαγιέτ Γκριλ του Νιού Τζέρσεϊ που είχαν γίνει ένα χρόνο νωρίτερα. Τα θύματα ήταν λευκοί. Ο Κάρτερ και ο φίλος του, Τζον Αρτίς κατηγορήθηκαν σε μια δίκη όπου όλοι οι ένορκοι ήταν λευκοί. Δύο ληστές κατέθεσαν για την ενοχή τους, αργότερα άλλαξαν την ιστορία τους.

Δίχως να το βάλει κάτω και με τη βοήθεια ανθρώπων που παρατήρησαν πολλά στραβά στην υπόθεση του ο Κάρτερ αποφυλακίστηκε το 1985. Το 1999 η ιστορία του μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Ντενζέλ Ουάσινγκτον, ένα φιλμ που συγκίνησε πολύ και είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Από τον Καναδά που ζούσε μόνιμα ο Κάρτερ ήταν επικεφαλής της ένωσης υπεράσπισης ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί άδικα. Σε μια επιστολή του προς την εφημερίδα "New York Daily News" τον περασμένο Φεβρουάριο που υποστήριζε έναν φυλακισμένο έγραψε

ν βρεθώ στον παράδεισο όταν θα φύγω από τη ζωή, θα είναι έκπληξη για μένα. Έζησα στην κόλαση τα πρώτα 49 χρόνια και βρίσκομαι στον παράδεισο τα τελευταία 28 χρόνια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ