ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

"Χρυσός" ο Καταπόδης στον αγώνα χρονομέτρου

"Χρυσός" ο Καταπόδης στον αγώνα χρονομέτρου
© NASSOS TRIANTAFYLLOU

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Λουκάς Καταπόδης στον αγώνα χρονομέτρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Ερασιτεχνών της Ρόδου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Ο Λουκάς Καταπόδης κυριάρχησε στη σημερινή (22/4) πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Ερασιτεχνών της Ρόδου, «UCI Gran Fondo Roads Tour», κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία του, αλλά και στη γενική κατάταξη στον αγώνα του χρονομέτρου απόστασης 20 χλμ.

Ο 46χρονος πρωταθλητής του Πήγασου Κυψέλης, ήταν ταχύτερος και των 143 συμμετεχόντων αθλητών και αθλητριών με χρόνο 25’:01’’. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης ο Πρωταθλητής του Ροδήλιου, Κυριάκος Παπασταματάτης, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 19- 34 ετών, ενώ στην ίδια κατηγορία το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Παναγιώτης Σιγάλας της Νέας Ιωνίας και το χάλκινο ο Γιάννης Ποζίδης του «ΑΟ Αθλος Ρόδου».

Πρωταγωνίστησε και ο αθλητής του Ποδηλατόδρομου Πύργου Ηλείας, ο 44χρονος Παναγιώτης Εξαρχόπουλος, που πήρε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία του (40-44 ετών). Ο Παντελής Μανίκαρος, που συμπλήρωσε σήμερα τα 63 του χρόνια, τα γιόρτασε με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κατηγορία του (60-64 ετών).

Οι νικητές σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες στους άνδρες και τις γυναίκες στον αγώνα του χρονομέτρου 20 χλμ, που είχε ως εκκίνηση και τερματισμό το δημαρχείο Ρόδου, έχουν ως εξής:

ΑΝΔΡΕΣ

19- 34 ετών: Κυριάκος Παπασταματάτης

35-39 ετών: Τζέιμς Νίφσουντ (Μάλτα)

40-44 ετών: Σεργκέι Ποντσταμπλενίκοφ (Ρωσία)

45-49 ετών: Λουκάς Καταπόδης

50-54 ετών: Ροέλοφ Βος (Δανία)

55-59 ετών: Στέφαν Ντέμερς (Καναδά)

60-64: Παντελής Μανίκαρος

65+ ετών: Ρόμπιν Σούμαν (Γερμανία)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

19- 34 ετών: Μάριον Πουλιτσίνο (Μάλτα)

35-39 ετών: Μαρί Φλερ Ακουΐλα (Μάλτα)

40-44 ετών: Ελένη Τσαβαρή

45-45 ετών: Ελένη Σούλα

55-59 ετών: Ίρις Ολτσάνσκι

Συνέχεια αύριο, 23 Απριλίου, με τον αγώνα αντοχης 95 χλμ

Αύριο, Σάββατο 23 Απριλίου, στις 14:00 θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα των 95 χλμ αντοχής με εκκίνηση την πλατεία του Δημαρχείου. Αφού οι αθλητές και αθλήτριες περάσουν από τις Πηγές Καλλιθέας, το Φαληράκι, τα Κολύμπια, την Αρχίπολη, τον Προφήτη Ηλία, τη Σάλακο, την Καλαβάρδα, τη Σορωνή, την Κρεμαστή, την Ιαλυσό αναμένεται να τερματίσουν στην πλατεία μπροστά από το δημαρχείο περίπου στις 17:00

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ρόδου, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και της Sports Tours Hellas με συνδιοργανωτή το σωματείο «Απόλλων Τριαθλον Κλαμπ» και την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ, θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 24 Απριλίου, με τη διεξαγωγή των αγώνων 113 χμ αντοχής και 65 χλμ εμπειρίας.

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ