ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Χάλκινο μετάλλιο για τις Καλατζή/Μηλάκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Χάλκινο μετάλλιο για τις Καλατζή/Μηλάκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Το κορυφαίο γυναικείο tandem, αποτελούμενο από την Ελένη Καλατζή και την Ηρώ Μηλάκη, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα αντοχής απόστασης 85 χιλιομέτρων, στη διοργάνωση στο Πιετερμαριτζμπουργκ της Νοτίου Αφρικής.

Το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής ποδηλασίας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου είναι γεγονός. Το κορυφαίο γυναικείο tandem, αποτελούμενο από την 16χρονη Ελένη Καλατζή και την πολύπειρη Ηρώ Μηλάκη, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα αντοχής συνολικής απόστασης 85 χιλιομέτρων, στη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε στο Πιετερμαριτζμπουργκ της Νοτίου Αφρικής.

Το ελληνικό δίδυμο, η ανοδική πορεία του οποίου έχει φέρει την ελληνική ποδηλασία στις κορυφαίες δυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο, κάλυψε την απόσταση σε 2:05.54, επίδοση που είχαν και τα επτά πρώτα ποδήλατα που έπεσαν μαζί στη γραμμή του τερματισμού. Η πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στην Ντανλίβι από την Ιρλανδία και το ασημένιο στην Ποντκοσκίελνα από την Πολωνία.

"Έγινε το θαύμα. Τα κορίτσια πραγματοποίησαν μεγάλη εμφάνιση. Η παρουσία τους ήταν εντυπωσιακή. Ήταν δυνατές σε κάθε σημείο και τα πάντα κρίθηκαν στο τελικό σπριντ.

Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ιστορία της ελληνικής ποδηλασίας. Το μέλλον μας ανήκει. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστώ τον Θεό που μας βοήθησε.

Ευχαριστώ και τους δικούς μας ανθρώπους που μαζί πετυχαίνουμε μικρά θαύματα. Η επιτυχία αυτή ανήκει στην Ελλάδα μας, την ομοσπονδία και τους ανθρώπους της", τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης αναφερόμενος στην τεράστια ελληνική επιτυχία.

Από την πλευρά της, η Ηρώ Μηλάκη, με ανάρτησή της στο Facebook αναφέρθηκε στη σπουδαία στιγμή για την ελληνική ποδηλασία. "Ναι, τα καταφέραμε. Μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου. Η ιστορία γράφτηκε στη Νότια Αφρική. Το πρώτο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για τη χώρα μας είναι γεγονός και είμαστε πολύ χαρούμενες που το πετύχαμε.

Ευχαριστώ όλους όσοι πίστεψαν στις δυνατότητές μας. Όσους ήταν και είναι στο πλευρό μας για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Σήμερα πανηγυρίζουμε το πρώτο μετάλλιο και αύριο ξεκινάει η προετοιμασία μας για τα επόμενα".

Πολύ καλή εμφάνιση στον αγώνα αντοχής, πραγματοποίησε και ο Νίκος Παπαγγελής. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την 8η θέση που ισοδυναμεί με επιπλέον 40 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ