ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Κυρίαρχο γεγονός για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου το "UCI Gran Fondo Rhodes Tour"

Κυρίαρχο γεγονός για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου το "UCI Gran Fondo Rhodes Tour"

Ένα από τα κορυφαία γεγονότα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτελεί η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας ερασιτεχνών, που θα γίνει στη Ρόδο από τις 22 έως τις 24 Απριλίου.

Ένα από τα κορυφαία γεγονότα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτελεί η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας ερασιτεχνών, που θα γίνει στη Ρόδο από τις 22 έως τις 24 Απριλίου με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 25 χώρες, με συνδιοργανωτή τη Sports Tours Hellas, τη συμμετοχή του σωματείου «Απόλλων Τριαθλον Κλαμπ» και την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, μιλώντας για τη μεγάλη αυτή αθλοτουριστική εκδήλωση επισήμανε: "Η ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα, η οποία θα συμβάλει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου σε μια περιοχή όπου οι μορφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες είναι οι πλέον κατάλληλες.

Μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις όπως αυτή, την οποία και καλωσορίζουμε στο νησί μας, συνδέουν τον αθλητισμό με τον τουρισμό μέσα από τις ποδηλατικές διαδρομές σε τοποθεσίες απαράμιλλης ομορφιάς. Οι ποδηλάτες απ’ όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση της Ρόδου. Παράλληλα θα ενεργοποιήσουν την τοπική κοινωνία μέσα από τη συμμετοχή και τον εθελοντισμό".

Μορφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο 64χρονος Μιχάλης Κούντρας

Ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα, που η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να προσκαλέσει επίσημα να παραστεί στις εκδηλώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας ερασιτεχνών Ρόδου, είναι ο παλιός πρωταθλητής του αθλήματος και άσσος του πεντάλ πίστας και δρόμου, Μιχάλης Κούντρας, που κατάγεται από τη Ρόδο και έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες στη χώρα μας.

Ο 64χρονος, Μιχάλης Κούντρας, ήταν κυρίαρχη μορφή στο χώρο της ποδηλασίας για μία 20ετία (1967-1987). Ο Ρόδιος ποδηλάτης κέρδισε στην καριέρα του 40 Πανελλήνια πρωταθλήματα πίστας και δρόμου, διακρίθηκε σε βαλκανικούς (6 μετάλλια) και σε μεσογειακούς αγώνες (δύο μετάλλια), ενώ ξεχώρισε ιδιαίτερα σε διεθνείς γύρους ποδηλασίας. Επίσης, το 1976 αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Αναφερόμενος στη μεγάλη διοργάνωση του "UCI Gran Fondo Rhodes Tour" είπε: "Τέτοιου επιπέδου αγώνες χρειάζεται να γίνονται τακτικά στη Ρόδο, αφού το νησί μας έχει μεγάλη παράδοση στην ποδηλασία. Να σημειώσω ότι εδώ είχε κατασκευαστεί το πρώτο ποδηλατοδρόμιο στην Ελλάδα, ενώ οι καιρικές συνθήκες και οι φανταστικές διαδρομές βοηθούν πολύ τον αθλητικό τουρισμό.

Όσον αφορά στους Έλληνες ποδηλάτες πιστεύω ότι υπάρχουν και τώρα καλοί, που μπορούν να διακριθούν σε αυτούς τους αγώνες. Ευχαριστώ τους διοργανωτές για την τιμή που μου κάνουν να παραστώ ενεργά στις εκδηλώσεις του μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος, που θα γίνει στο νησί των Ιπποτών".

Οι αγώνες θα γίνουν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ