ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

"Χρυσός" ο Χρήστος Βολικάκης στο Γκραν Πρι της Τσεχίας

"Χρυσός" ο Χρήστος Βολικάκης στο Γκραν Πρι της Τσεχίας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Χρήστος Βολικάκης στον πρώτο του αγώνα στο όμνιουμ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Γκραν Πρι της Τσεχίας μπαίνοντας δυνατά στο "κυνήγι" της πρόκρισης στο Παγκόσμιο κύπελλο ποδηλασίας.

Ο Χρήστος Βολικάκης πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα στη φετινή αγωνιστική χρονιά. Ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης πίστας συμμετείχε σε Διεθνές Γκραν Πρι στην Τσεχία όπου στην παρθενική του εμφάνιση στο όμνιουμ κατέκτησε την πρώτη θέση.

Με αυτό τον τρόπο κέρδισε και τους πρώτους βαθμούς στο κυνήγι πρόκρισης για τα Παγκόσμια Κύπελλα 2017-2018.

Ο Βολικάκης νίκησε συγκεντρώνοντας 158 πόντους. Δεύτερος ήταν ο Λούντεκ Λιτσνόβσκι με 144 και τρίτος ο Ντένις Ρούγκοβατς με 128 πόντους. Χαρακτηριστικό της εμφάνισης του 29χρονου είναι πως άφησε 9ο τον παγκόσμιο πρωταθλητή του σκρατς, Άντριαν Τεκλίνσκι, και 14ο τον χάλκινο παγκόσμιο πρωταθλητή των πόντων, Βότσιεχ Πζολάρσκι.

Ο Βολικάκης στοχεύει στο όμνιουμ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Επιπλέον μαζί με τον αδελφό του, Ζαφείρη, θα επιδιώξουν διακρίσεις και στο μάντισον.

"Πρώτος αγώνας όμνιουμ για μένα και πρώτη νίκη! Πολύ καλός οιωνός για τη συνέχεια! Το όμνιουμ είναι το αγώνισμα που έχω βάλει στόχο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ενώ παράλληλα μαζί με τον αδελφό μου θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τις πρώτες μας νίκες στο αγώνισμα του μάντισον που είναι επίσης Ολυμπιακό! Αφιερωμένη η σημερινή νίκη στο γυναικάκι μου που πέρασε πολλά άλλα εγώ θα είμαι πάντα δίπλα του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με στηρίζουν και φυσικά στους χορηγούς μου!", ήταν τα λόγια του Βολικάκη στο facebook.

Δείτε αναλυτικά το ποστάρισμά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ