ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

"Χάλκινος" ο Λουκάς Καταπόδης στο Περθ της Αυστραλίας

"Χάλκινος" ο Λουκάς Καταπόδης στο Περθ της Αυστραλίας

Ο 46χρονος, Λουκάς Καταπόδης, έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδηλάτης που κατακτά μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ερασιτεχνών.

Το καλύτερο το φύλαγε για το φινάλε του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας ερασιτεχνών, που ολοκληρώθηκε σήμερα (4/9) στο Περθ της Αυστραλίας, ο Λουκάς Καταπόδης. Ο 46χρονος Έλληνας (παγκόσμιος πλέον) πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 160 χλμ αντοχής, σημειώνοντας έτσι τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ελληνικής ερασιτεχνικής ποδηλασίας!

Με χρόνο 4 ώρες επτά λεπτά και 21 δευτερόλεπτα ο Πατρινός ποδηλάτης κατάφερε να ανέβει στο 3σκαλί του βάθρου σε μια… μάχη με ακόμη 163 αθλητές, που μετείχαν στην ηλικιακή κατηγορία του (45-49 ετών).

Στο 25χλμ ο Λουκάς Καταπόδης ξέφυγε από το γκρουπ μαζί με τους Αυστραλούς επαγγελματίες ποδηλάτες Σαμ Σμιθ και Τιμ Χόι και το βάθρο… κλείδωσε από νωρίς. Οι αντίπαλοί του είχαν δουλέψει πολύ τη διαδρομή του αγώνα, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής διατήρησε την επαφή μαζί τους και κατόρθωσε να πλασαριστεί στην 3προνομιούχο θέση που του δίνει τη δυνατότητα να πανηγυρίζει για τη σπουδαία επιτυχία του.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αυστραλός Σαμ Σμιθ με χρόνο 4:06:27 και τη το ασημένιο ο συμπατριώτης του Τιμ Χόι με 4:06:33. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 4στην κατάταξη (μεταξύ των 164 συμμετεχόντων) ποδηλάτης, ο Νεοζηλανδός Άαρον Στρονγκ, τερμάτισε 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή.

Ο Λουκάς Καταπόδης μετά τη βράβευσή του δήλωσε: «Είναι μια σπουδαία επιτυχία για την οποία προετοιμάστηκα εντατικά τους τελευταίους δύο μήνες. Μετά την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης την περασμένη Πέμπτη είχα πει ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και στην αντοχή. Αυτό έκανα και ήρθε το χάλκινο μετάλλιο.

Γι' αυτήν την επιτυχία θέλω να ευχαριστήσω ξανά τους χορηγούς μου, GBF +Watt , Fuji bikes, Sports Tours Hellas, Racing Cycles, Zaes και ιδιαίτερα τηνPPGHellas, η οποία επένδυσε τα μέγιστα στη συμμετοχή μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ