ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Βολικάκης: "Ανησυχώ για το ποδηλατοδρόμιο"

Βολικάκης: "Ανησυχώ για το ποδηλατοδρόμιο"

Ο Χρήστος Βολικάκης φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και αναφέρθηκε σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει παρά τις σπουδαίες διακρίσεις του.

Ο πρωταθλητής ποδηλασίας, Χρήστος Βολικάκης φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πνίξτε τον φουνταριστό" με τον Γιώργο Θαναηλάκη. Ο σπουδαίος Έλληνας ποδηλάτης αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν και τις διακρίσεις που έρχονται παρά τη λιγοστή στήριξη που υπάρχει.

"Προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε εδώ και χρόνια με πάρα πολλές δυσκολίες. Η ποδηλασία έχει πολλά χρόνια παράδοσης στην Ελλάδα. Υπάρχουν, υπήρχαν και αν αλλάξουν κάποια πράγματα σύντομα θα υπάρχουν κι άλλοι στο μέλλον", δήλωσε ο Χρήστος Βολικάκης.

Για τη φημολογία αναφορικά με το μέλλον του ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ και τις συνθήκες προπόνησης: "Ανησυχώ με αυτά που ακούω για το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και θέλουν να το κάνουν γήπεδο μπάσκετ. Έχουμε πάρει μετάλλια εκεί μέσα. Δεν θα υπάρχουν νέες γενιές για να μπουν στο άθλημα. Το στάδιο τώρα υπολειτουργεί. Κάνουμε προπόνηση τον χειμώνα στους 5 βαθμούς ή και κάτω από το μηδέν ή κάνουμε προπόνηση χωρίς φώτα κάποιες φορές. Το στάδιο τα Σαββατοκυριάκα δεν λειτουργεί. Στο εξωτερικό τα στάδια δεν κλείνουν ποτέ, σε εμάς ανοίγει ελάχιστα. Αυτά που λέει ο υφυπουργός ότι θα ξηλώσει το ξύλο για να το βάλει αλλού, δεν ισχύει. Αν το βγάλεις θα χαλάσει".

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει: "Παρόλο που η περίοδος είναι δύσκολη οι ποδηλατικές ομάδες συνεχίζουν και δουλεύουν καθαρά με τη δική τους θέληση και χωρίς καμία βοήθεια. Η ποδηλασία είναι η μοναδική ομοσπονδία που παίρνει μηδενική επιχορήγηση. Έχουμε πάει στον υφυπουργό, έχουμε συζητήσει με την ομοσπονδία και πάμε σαν μπαλάκι από πόρτα σε πόρτα".

Για το αν οι Έλληνες ασχολούνται με την ποδηλασία και πόσο ακριβό είναι το σπορ: "Η Ελλάδα έχει πάρα πολλές ομάδες ποδηλασίας και μου κάνει εντύπωση αυτό. Παρόλο που η κατάσταση είναι δύσκολη, αρέσει στα παιδιά και οι γονείς επενδύουν πολύ. Η ποδηλασία είναι ακριβό άθλημα, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα επαγγελματικό ποδήλατο κάνει 13 χιλιάδες ευρώ. Οι ξένοι έρχονται με επιτελείο, με ποδήλατο – ρεζέρβα. Εμάς αν μας χαλάσει το ποδήλατο εγκαταλείπουμε".

Για το πως βρίσκει βοήθεια να συνεχίσει: "Θεωρητικά πλέον δεν υπάρχει εθνική ομάδα. Δεν μας καλύπτει σε κάτι. Ευτυχώς βρέθηκαν στον δρόμο μου οι χορηγοί και με βοηθούν, όπως η Stoiximan.gr ".

Για την μέθοδο της προπόνησης του: "Η πρωινή προπόνηση κρατάει περίπου 4-5 ώρες. Σήμερα πρέπει να γράψω 200 χιλιόμετρα. Η διαδρομή μας είναι Άγιος Κοσμάς – Σούνιο".

Για τις συνθήκες στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ: "Στο ποδηλατοδρόμιο δεν αφήνουν τους ποδηλάτες να κάνουν προπόνηση. Θέλουν έξτρα πληρωμή για τις προπονήσεις. Το ποδηλατοδρόμιο δεν λειτουργεί ως στάδιο. Όταν το παίρνουν ιδιώτες για προπονήσεις έχει ζέστη μέσα. Καίει κανονικά. Εμείς κάνουμε προπόνηση με 5 βαθμούς. Παρόλα αυτά έχουμε αγχωθεί μην μας πάρουν ακόμα κι αυτό".

Για το αν η Ολυμπιακή Επιτροπή είναι κοντά στους ποδηλάτες: "Η Ολυμπιακή Επιτροπή μας στηρίζει απόλυτα και είναι κοντά στους αθλητές".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Βολικάκη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ