ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Τρίτος ο Βολικάκης

Τρίτος ο Βολικάκης

Ο Χρήστος Βολικάκης ήταν για μία ακόμα φορά εντυπωσιακός και κατέλαβε την τρίτη θέση στο κέιριν στο Revolution Cup ποδηλασίας πίστας.

Νέα επιτυχία για τον Χρήστο Βολικάκη. Ό Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε στην 3η θέση στο κέιριν, την τελευταία μέρα του Revolution Cup ποδηλασίας πίστας που έγινε στο Ντέρμπι της Αγγλίας, έχοντας απέναντί του Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους πρωταθλητές, αλλά και τους φορμαρισμένους Βρετανούς που εκτός από το πλεονέκτημα της έδρας είχαν και τα παιχνίδια τακτικής που ήταν εύκολο να διαχειριστούν μιας και ήταν πολλοί αριθμητικά.

Ο Βολικάκης κέρδισε στην κούρσα των ημιτελικών τους Βρετανούς Λιούις Ολάιβα, Κάλουμ Σκίνερ, Μάθιου Κράμπτον, τον Ιρλανδό Ιόιν Μάλλεν και τον Ισπανό Χοσέ Μορένο. Ακολούθως για τις θέσεις 1-6 ο πρωταθλητής μας αντιμετώπισε ακόμα τέσσερις Βρετανούς, τους Ολάιβα, Κράμπτον, Τζέισον Κένι, Φίλιπ Χάιντς και τον Ολλανδό Χιούγκο Χακ. Οι Βρετανοί κάνοντας παιγνίδια τακτικής προσπάθησαν να κρατήσουν κλεισμένο τον Έλληνα και τον Ολλανδό ποδηλάτη, με τον Χρήστο να τερματίζει τελικά στην 3η θέση, πίσω από τον Κένι (Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο) και τον επίσης Βρετανό Ολάιβα.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Ζαφείρη Βολικάκη δεν κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό και έτσι διεκδίκησε θέση από την 7η έως την 12η. Τελικά πήρε την 3η θέση στον μικρό τελικό και την 9η στην τελική κατάταξη του κέιριν.

Οι Χρήστος Βολικάκης, Ζαφείρης Βολικάκης και ο προπονητής τους Κώστας Γεωργιάδης αναμένεται να επιστρέψουν απόψε Δευτέρα στην Αθήνα.

Στο Ντέρμπι έγινε το 1ο σκέλος του Revolution Cup και η συνέχεια περιλαμβάνει ακόμα πέντε διοργανώσεις, που όλες θα γίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την συμμετοχή προσκεκλημένων αθλητών. Στο Μάντσεστερ (24 Οκτωβρίου 2015), στο Λονδίνο (14 Νοεμβρίου 2015), στην Γλασκόβη (28 Νοεμβρίου 2015), στο Μάντσεστερ (2 Ιανουαρίου 2016), και πάλι στο Μάντσεστερ (23 Ιανουαρίου 2016).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ