ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Το ντόπινγκ του αιώνα από Λανς Άρμστρονγκ;

Το ντόπινγκ του αιώνα από Λανς Άρμστρονγκ;

Απίστευτες αποκαλύψεις για το πιο εκλεπτυσμένο σύστημα ντόπινγκ στην ιστορία του αθλητισμού με πρωταγωνιστή τον Λανς Άρμστρονγκ. Αρνείται κάθε κατηγορία ο διάσημος ποδηλάτης!

Ο Αμερικανός αθλητής απομυθοποιήθηκε πλήρως μετά τον πόρισμα της επιτροπής αντιντόπινγκ στις ΗΠΑ.

Όπως αποκαλύπτεται, ο Άρμστρονγκ ήταν ειδικός στο ντόπινγκ, χρησιμοποιούσε αναβολικά, ενώ έκανε μεταγγίσεις αίματος χρησιμοποιώντας την μέθοδο με τις σακούλες.

Από τον 41χρονο αφαιρέθηκαν όλα τα μετάλλια που κατέκτησε από τον Αύγουστο του 1998 καθώς σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της USADA, Τράβις Τίγκαρτ, υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για χρήση απαγορευμένων ουσιών αλλά και ένα κύκλωμα ντόπινγκ στην ομάδα του Άρμστρονγκ.

Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, πρόκειται για: "το πιο εκλεπτυσμένο πρόγραμμα ντόπινγκ που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος του αθλητισμού. Η USADA έχει αποδείξεις πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Λανς Άρμστρονγκ συμμετείχε σε κατά συρροή απάτη με τη χρήση, διαχείριση και κυκλοφορία αναβολικών ουσιών και μεθόδων.

Ενεργούσε με τη βοήθεια ενός μικρού στρατού υποστήριξης, που περιλαμβάνει γιατρούς ντόπινγκ, λαθρεμπόρους ουσιών και άλλους μέσα και έξω από το άθλημα και την ομάδα του".

Το ντόπινγκ του αιώνα από Λανς Άρμστρονγκ;

Εναντίον του Λανς Άρμστρονγκ κατέθεσαν 11 πρώην συναθλητές του. Πρόκειται για τους Τάιλερ Χάμιλτον, Φλόιντ Λάντις, Φράνκι Αντρέου, Μάικλ Μπάρι, Τομ Ντάνιελσον, Τζορτζ Χίνκαπι, Λέβι Λάιπχαϊμερ, Στέφεν Σβαρτ, Κρίστιαν Βάντε Βέλντε, Τζόναθαν Βότερς και Ντέιβιντ Ζαμπρίσκι.

Όλοι τους έκαναν λόγω για την σχέση εξάρτησης που είχε ο εφτά φορές νικητής του Γύρου της Γαλλίας με την ερυθροποιητίνη, την τεστοστερόνη αλλά και τις μεταγγίσεις αίματος προκειμένου να κατακτά τίτλους!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες για να εφαρμόσει τα σχέδια του ο Άρμστρονγκ ήταν απαραίτητη η συμμετοχή των συναθλητών του.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ένα άλλο σημείο του πορίσματος όπου τονίζεται πως ο Αμερικανός ποδηλάτης πίεζε τους συναθλητές του να ενδώσουν στη χρήση απαγορευμένων ουσιών καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τους απομάκρυνε!

"Ο στόχος του να κατακτήσει πολλές φορές το Γύρο της Γαλλίας τον οδήγησε στην εξάρτηση στην ουσία ερυθροποιητίνη, στην τεστοστερόνη, σε μεταγγίσεις αίματος και επίσης, με ανηλεή τρόπο, περίμενε και απαιτούσε από τους συναδέλφους του στην ομάδα να πράττουν ομοίως με τις ουσίες, ώστε να υποστηρίξουν τους στόχους του.

Δεν ήταν αρκετό που οι συναθλητές του έδιναν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους στο ποδήλατο, απαιτούσε να υπακούσουν στο πρόγραμμα ντόπινγκ που ήταν σχεδιασμένο για εκείνους, ειδάλλως θα τους αντικαθιστούσε.

Ενεργούσε με τη βοήθεια ενός μικρού στρατού υποστήριξης, που περιλαμβάνει γιατρούς ντόπινγκ, λαθρέμπορους ουσιών και άλλους μέσα και έξω από το άθλημα και την ομάδα του" αναφέρει το πόρισμα!

Το ντόπινγκ του αιώνα από Λανς Άρμστρονγκ;

'Επίσης παρατίθενται λεπτομέρειες για τον τρόπο που προετοιμαζόταν πριν από τους μεγάλους αγώνες.

Το 1998, η πρώην σύζυγος του, Κρίστιν Ρίτσαρντ χορηγούσε στην ομάδα χάπια κορτιζόνης τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο.

Το 1999, ο Τάιλερ Χάμιλτον, ισχυρίστηκε πως ο Άρμστρονγκ του έδωσε ένα μείγμα τεστοστερόνης και ελαιόλαδου, μετά από ετάπ του Γύρου της Γαλλίας.

Τον Ιούνιο του 2000, κατηγορείται πως ταξίδεψε μαζί με δύο συναθλητές του στη Βαλένθια, ώστε να υποβληθούν σε μετάγγιση αίματος.

Η διαδικασία έλαβε χώρα σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου δύο γιατροί και ο διευθυντής της ομάδας έβλεπαν το αίμα των αθλητών να στάζει σε πλαστικές σακούλες.

Το 2000, σε αγώνα στην Ισπανία, ο Αρμστρονγκ είχε κάνει χρήση τεστοστερόνης και συναθλητής του τον προειδοποίησε ότι στο ξενοδοχείο βρίσκονταν ελεγκτές. Έτσι προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο είχε πτώση!

Το ντόπινγκ του αιώνα από Λανς Άρμστρονγκ;

Δύο χρόνια αργότερα, κάλεσε ένα συναθλητή του στη Χιρόνα και τον απείλησε πως για να συνεχίσει να ανήκει στην ομάδα του θα έπρεπε να ακολουθήσει το πρόγραμμα ντόπινγκ που είχε σχεδιαστεί από το γιατρό του!

Το 2003, ο Άρμστρονγκ επισκέφθηκε το διαμέρισμα του Τζορτζ Χίνκαπι στην Ισπανία και έδωσε αίμα για μελλοντική μετάγγιση.

Επίσης, ο Τζόναθαν Βότερ ισχυρίστηκε ότι τα μπουκάλια με νερό που περιείχαν ερυθροποιητίνη διέθεταν ξεχωριστές ετικέτες για κάθε ποδηλάτη. Μάλιστα συντηρούσαν το αίμα σε ψυγείο στο διαμέρισμα του Αμερικανού πρωταθλητή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ