ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Τερζής: "Τα έχουν πάει πολύ καλά οι Έλληνες ποδηλάτες"

Τερζής: "Τα έχουν πάει πολύ καλά οι Έλληνες ποδηλάτες"

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Θανάσης Τερζής και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Εθνικής ομάδας Σπριντ, Λάμπρος Βασιλόπουλος, μίλησαν για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ερ: Κατά κοινή ομολογία οι αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είχαν μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία. Θα θέλαμε τις εντυπώσεις σας τόσο από την διοργάνωση όσο και από τους Έλληνες αθλητές.

Απ: Στην χώρα διεξάγεται αυτές τις μέρες ένα Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα υψηλών προδιαγραφών με πολλές μεγάλες συμμετοχές. Είναι υψηλού επιπέδου και αναγνωρίζεται από όλες τις χώρες που λαμβάνουν μέρος. Οι Έλληνες αθλητές κάνουν ό,τι είναι δυνατόν και τα έχουν πάει πάρα πολύ καλά, καθώς μιλάμε για νέα παιδιά που, σε σχέση με αρκετές άλλες αποστολές, βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο κυρίως λόγω των οικονομικών συνθηκών. Ελπίζουμε ο Γιάννης Σπανόπουλος να μαζέψει τους βαθμούς στο Omnium για να πάρει την πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και από εκεί να διεκδικήσει την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες. Θεωρώ ότι, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η Ομοσπονδία προσπάθησε οργανωτικά ώστε να μην υπάρχει κανέναν πρόβλημα και αναγνωρίζεται αυτό και από την UEC, την Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδηλασίας, μέσω του Γενικού Γραμματέα της Enrico Della Caza και από τους εκπροσώποους των αποστολών που μας συγχαίρουν για την οργανωτική προσπάθεια και τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού ποδηλατοδρομίου.

Συνέντευξη Βασιλόπουλου (Ομοσπονδιακός Προπονητής Εθνικής ομάδας Σπριντ).

Ερ: Ένας Ολυμπιονίκης στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας. κ. Βασιλόπουλε, πόσο ευχαριστημένος είστε από την εμφάνιση των αθλητών της Εθνικής;

Απ: Θα ήθελα να ξεκινήσω από την επιτυχία του Ευρωπαϊκού που φαίνεται από τις ομάδες που συμμετέχουν και τις επιδόσεις των αθλητών. Είναι τα κριτήρια που κρίνουν την επιτυχία μιας διοργάνωσης. Όσο για τους αθλητές μας, έχουν κάνει αρκετά καλές εμφανίσεις, αν λάβουμε υπόψιν μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και τα οποία σίγουρα τους επηρεάζουν. Ξεκινώντας, από την πρώτη μέρα όπου στο ομαδικό σπριντ εφήβων πήραν την πέμπτη θέση μεταξύ δέκα ομάδων με χρόνο που δεν έχει πετύχει πάλι ελληνική ομάδα, που σημαίνει ότι μπορούμε την εξάδα στο Παγκόσμιο. Είχαμε την έβδομη θέση του Κώστα Σαλπαδήμου στο ατομικό χιλιόμετρο όπως και τα καλά πλασαρίσματα στους τελικούς του Γιάννη Σπανόπουλου και του Σταύρου Πάσχου στο σκρατς. Να τονίσουμε την επιτυχία των αθλητών του ομαδικού σπριντ που, παρά την απουσία λόγω σοβαρού τραυματισμού του Τάσου Αντωνόπουλου (θα λείψει περίπου οχτώ εβδομάδες), κατάφεραν να πάρουν την πέμπτη θέση και να μείνουμε με την πικρία αφού, με τον Αντωνόπουλο παρόντα, πιστεύαμε σε ένα μετάλλιο.

Ερ: Είχαμε και ένα πανελλήνιο ρεκόρ από τον Γιώργο Σταυρακάκη.

Απ: Αυτό το άφησα για το τέλος γιατί αξίζει να μιλήσουμε για ένα παιδί, που βρίσκεται για πρώτη χρονιά στην κατηγορία των εφήβων (είναι 16,5 χρονών) και ο οποίος κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ κατά έξι δευτερόλεπτα. Αυτό αποτελεί μεγάλο άθλο. Οι ικανότητες που έχει είναι πολύ μεγάλες και, αν προσεχθεί τότε θα χαρίσει με εξαιρετικά αποτελέσματα με τα ελληνικά χρώματα.

Ερ: Τι έχετε να πείτε για το μέλλον αυτών των παιδιών;

Απ: Με την ευκαιρία αυτού του Ευρωπαϊκού, είδαμε κάποια παιδιά που δείξανε εξαιρετικό χαρακτήρα τόσο εκτός όσο και εντός αγωνιστικού χώρου. Υπάρχουν 4-5 παιδιά στο σπριντ και 1-2 παιδιά στην αντοχή που θα πρέπει να στηριχτούν ιδιαίτερα. Αυτό που ξέρω είναι στα μάτια τους είδα την δική μας ομάδα του 2000.

Ερ: Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας πόσο κοντά σας βρίσκεται;

Απ: Η ΕΟΠ, παρά τα προβλήματα της χώρας που όλοι τα βιώνουμε, ήταν και είναι πάρα πολύ κοντά όλα τα χρόνια. Με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχουμε. Πιστεύω, ότι όλοι θα προσπαθήσουμε παραπάνω και θα βάλουμε ''πλάτη'' για να πάμε τους έφηβους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σε ένα μήνα αλλά και να συνεχιστεί η προετοιμασία για την επόμενη χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ