ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Σκοτώθηκε ο 37χρονος ποδηλάτης, Μικέλε Σκαρπόνι

Italy's Michele Scarponi arrives at finish line at the end of the fourth stage of the Giro d'Italia, Tour of Italy cycling race, from Giovinazzo to Bari, Italy, Tuesday May 13, 2014. (AP Photo/Gian Mattia D'Alberto)
Italy's Michele Scarponi arrives at finish line at the end of the fourth stage of the Giro d'Italia, Tour of Italy cycling race, from Giovinazzo to Bari, Italy, Tuesday May 13, 2014. (AP Photo/Gian Mattia D'Alberto) AP

Ανείπωτη τραγωδία για την ποδηλασία, που θρηνεί για την απώλεια του 37χρονου Μικέλε Σκαρπόνι,ο οποίος χτυπήθηκε από βαν κοντά στο σπίτι του στην Ανκόνα και υπέκυψε στα τραύματά του.

Μια ημέρα πριν, ο Μικέλε Σκαρπόνι, έβγαινε τέταρτος στο Tour of Alps στο Τρεντίνο (όπου κέρδισε ένα ετάπ) και επέστρεφε περιχαρής με το αυτοκίνητο με την οικογένειά του στο σπίτι του στην Ανκόνα. Μάλιστα, ανήρτησε και φωτογραφία με τους δυο γιους του στο Instagram, όπου φορούσαν την φανέλα της Astana Pro Team, της ομάδας του. Δεν ήξερε τι θα συνέβαινε το επόμενο πρωί και ότι αυτές θα ήταν οι τελευταίες χαρούμενες στιγμές της ζωής του...

Βγήκε για προπόνηση με το ποδήλατό του, όπως είχε κάνει πολλές φορές και σε μια διασταύρωση χτυπήθηκε από βαν που δεν το αντιλήφθηκε. Δυστυχώς, το χτύπημα ήταν τέτοιο, που δεν μπορούσαν οι γιατροί να κάνουν πολλά πράγματα για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ήταν μόλις 37 ετών ο Ιταλός ποδηλάτης (μεγαλύτερη διάκριση της καριέρα του ήταν η κατάκτηση του Γύρου Ιταλίας το 2011) και έμπαιναν τόσο άδικα "τίτλοι τέλους" στη (σύντομη) ζωή του. Μια ζωή που δεν πρόλαβε να χαρεί, όπως φυσικά και την οικογένειά του. Μια τραγωδία, που δεν χωράνε λόγια για να την περιγράψεις.

Το σπίτι του Σκαρπόνι είναι στο Filottrano και η Astana επιβεβαίωσε το γεγονός: "Αυτή είναι μια τραγωδία τόσο επώδυνη για να την εκφράσεις. Ο αθλητής μας, Μικέλε Σκαρπόνι, πέθανε σήμερα το πρωί την ώρα που έκανε προπόνηση με το ποδήλατό του κοντά στο σπίτι του στο Filottrano. Ο Μικέλε χτυπήθηκε από ένα βαν σε μια διασταύρωση".

Συν τις άλλοις, στην ανακοίνωση τονίζεται πως "χάσαμε έναν μεγάλο πρωταθλητή και έναν εκπληκτικό παιδί, που πάντα χαμογελούσε σε κάθε περίσταση. Ήταν ορόσημο και ακρογωνιαίος λίθος για όλους στην Astana Pro Team. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μικέλε σε αυτή την τόσο επώδυνη στιγμή λύπης".

AP Photo/Gian Mattia D'Alberto

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ