ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ποδηλατώντας για καλό σκοπό

Ποδηλατώντας για καλό σκοπό

Ποδηλατοδρομία με φιλανθρωπικό σκοπό πραγματοποιήθηκε για ακόμα μία χρονιά σε ευρωπαϊκά εδάφη, παρουσία 12 Ελλήνων, που με την συμμετοχή τους σκόρπισαν χαμόγελα στα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS της Βάρης.

Περίπου 300 ερασιτέχνες αθλητές από όλο τον κόσμο, επαγγελματίες της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, απλοί λάτρεις της ποδηλασίας και των ωραίων διαδρομών , δίνουν ετήσιο ραντεβού τα τελευταία 6 χρόνια σε κάποιο μέρος της Ευρώπης, για να πραγματοποιήσουν παρέα ένα μεγάλο ποδηλατικό ταξίδι.

Η διαδρομή ποικίλλει όμως ο στόχος παραμένει πάντα ο ίδιος: να προωθήσουν το αγαπημένο τους άθλημα και να ενισχύσουν διάφορους φιλανθρωπικούς φορείς μέσω της κινητοποίησης γνωστών, φίλων και συναδέλφων.

Από την προσπάθεια αυτή δεν λείπει το ελληνικό χρώμα. Φέτος οι Έλληνες συμμετέχοντες έφτασαν τους 12 και στόχους τους ήταν, εκτός από το να "γραψουν" χιλιόμετρα, η συγκέντρωση χρημάτων για τα Παιδικά Χωριά SOS της Βάρης. Η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία , αφού συγκεντρώθηκαν 6.000 ευρώ ως δωρεά προς τα Παιδικά Χωριά.

Το ταξίδι ξεκίνησε από την Βουδαπέστη και ολοκληρώθηκε στο Μόναχο, με περάσματα από Μπρατισλάβα, Βιέννη, Σάλτσμπουργκ και πολλές μικρότερες πόλεις αλλά και χωριά της Ουγγαρίας, της Αυστρίας, της Σλοβακίας και της Γερμανίας. Σε διάστημα 7 ημέρων, οι αθλητές "έγραψαν" 1.000 χλμ πάνω στα ποδήλατα τους και σχεδόν 7.000 μέτρα συνολικής υψομετρικής ανάβασης.

Η επιστροφή στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου, με τους ποδηλάτες να είναι γεμάτοι εμπειρίες, εικόνες και πάνω από όλα ικανοποίηση για την επίτευξη του φιλανθρωπικού σκοπού τους.

Τις εμπειρίες από το ετήσιο ταξίδι τους, τις μοιράζονται στο www.gbihellas.gr αλλά και στην σελίδα τους στο facebook www.facebook.com/GBIHellas.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ