ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Πλούσιο θέαμα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης

Πλούσιο θέαμα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης

Την Τρίτη (14/7) το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδηλασίας πίστας νέων ανδρών/γυναικών - εφήβων/νεανίδων στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο.

Την Τρίτη (14/7) το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδηλασίας πίστας νέων ανδρών/γυναικών - εφήβων/νεανίδων στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο. Το παρών έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ Σάββας Ανεστιάδης, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Αθλητισμού Γιώργος Καλούδης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Πέτρος Συναδινός, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας και η Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ανέφερε ότι η διοργάνωση δίνει την ευκαιρία σε νέους ποδηλάτες από όλη την Ευρώπη να βρεθούν σε ένα στολίδι όπως είναι το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, στους Έλληνες αθλητές να διακριθούν και σε όλους τους συμμετέχοντες να κυνηγήσουν τις επιδόσεις που θα τους εξασφαλίσουν την παρουσία στην Ολυμπιάδα του Ρίο.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην στενή συνεργασία με την ΕΟΠ αλλά και όλες τις υπόλοιπες ομοσπονδίες και τόνισε την ανάγκη να πέσει το βάρος στις υποδομές, ειδικά αυτήν την εποχή που η οικονομική κατάσταση και οι συγκυρίες είναι τέτοιες που επιβάλλεται να είναι προσιτές στον κόσμο.

Ο κ. Συναδινός συνέχισε λέγοντας ότι, όπως το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, έτσι και όλες οι εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, που αποτελούν στολίδια και έχουν προκύψει από το υστέρημα του λαού, πρέπει να γίνουν πόλος έλξης για νέους ανθρώπου. Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές, στους εθελοντές και τους διοργανωτές.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Θανάσης Τερζής, στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η ανάληψη της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για ακόμα μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις στην χώρα μας. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίζονται και εκδήλωσε την σιγουριά ότι με την βοήθεια όλων των ανθρώπων της ποδηλασίας θα ολοκληρωθούν οι αγώνες με απόλυτη επιτυχία.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης μιας μεγάλης διοργάνωσης, ειδικά όταν αυτή η προσπάθεια σχετίζεται με ένα από τα ωραιότερα αθλήματα. Έκλεισε τον χαιρετισμό του τονίζοντας ότι η ποδηλασία αποτελεί αγαπημένο άθλημα στην Ελλάδα και ο Δήμος Αμαρουσίου, ως γενέτειρα του Σπύρου Λούη, θα εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά σε αθλητικές προσπάθειες όπως είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έκλεισε το απόγευμα με έξι θεαματικούς τελικούς και μία ελληνική συμμετοχή, αυτή του Βασίλη Τσοπούρογλου (πήρε τελευταία στιγμή την θέση του τραυματία Τάσου Αντωνόπουλου) στον τελικό του ενός χιλιομέτρου trial, όπου πήρε την 14η θέση με χρόνο 1:07.324.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ