ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Οι κορυφαίοι στον ποδηλατικό γύρο Ελλάδας

Οι κορυφαίοι στον ποδηλατικό γύρο Ελλάδας

Μετά από έξι χρόνια, ο ποδηλατικός γύρος Ελλάδας επέστρεψε. Το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός θα ξεκινήσει στις 13 Απριλίου και θα λήξει στις 17 του ίδιου μήνα και το διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, τις περιφέρειες και τους τοπικούς φορείς.

Η συμμετοχή θα είναι μεγάλη, καθώς 30 ομάδες από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στο γεγονός και οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει.

Φιλοδοξία της Ε.Ο.Π. είναι να προσελκύσει παγκόσμια προσοχή, λόγω της ανάδειξης πολιτιστικών και τουριστικών διαδρομών,τις οποίες θα τρέξουν οι αθλητές.

Κορυφαίοι αθλητές από όλον τον κόσμο θα λάβουν μέρος στον 17ο διεθνή ποδηλατικό γύρο Ελλάδας και υπόσχονται ουσία και θέαμα, μαζί με τους καλύτερους Έλληνες ποδηλάτες.

Ο Γύρος της Ελλάδας θα αρχίσει την Τετάρτη 13 Απριλίου από τα Ιωάννινα και θα τερματίσει την Κυριακή 17 Απριλίου στην Αθήνα, με το σιρκουί 10 στροφών στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Τα χιλιόμετρα που θα διανύσουν οι αθλητές θα είναι 728, θα χωρίζονται σε πέντε Ετάπ και οι περιοχές που θα διασχίσουν θα είναι ιδιαίτερης ομορφιάς. Έτσι θα αναδείξουν το φυσικό πλούτο της χώρας μας σε συνδυασμό με την πολιτιστική κληρονομιά.

Ο Νίκος Καψοκέφαλος ήταν ο εμπνευστής αυτού του γεγονότος, που για πρώτη φορά διοργανώθηκε το 1968 με την ονομασία "Έπαθλο Αρχαιοτήτων". Με αρωγό την Πολιτεία, η Ε.Ο.Π. προετοιμάζει μια διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων και επιδιώκει να παρουσιάσει ένα σπουδαίο ποδηλατικό γεγονός, με την αίγλη και το κύρος, των μεγάλων ευρωπαϊκών γύρων.

Το πρόγραμμα του 17ου διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας:

Τρίτη 12 Απριλίου 2011 Προετοιμασίες αγώνα, αφίξεις ομάδων, τεχνικό συνέδριο: Ιωάννινα

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 1ο Ετάπ: Ιωάννινα-Δωδώνη-Πρέβεζα (140 χιλιόμετρα)

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 2ο Ετάπ: Πρέβεζα-Μεσολόγγι (120 χιλιόμετρα)

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 3ο Ετάπ: Μεσολόγγι-Δελφοί (150 χιλιόμετρα)

Σάββατο 16 Απριλίου 2011 4ο Ετάπ: Δελφοί-Μαραθώνας (178 χιλιόμετρα)

Κυριακή 17 Απριλίου 2011 5ο Ετάπ: Μαραθώνας-Ιστορικό Κέντρο Αθήνας (120 χιλιόμετρα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ