ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ντοπέ και άλλος 14χρονος!

USA's Floyd Landis (Phonak/Swi) crosses the finish line of the 19th stage of the 93rd Tour de France cycling race, a 57 km individual time-trial from Le Creusot to Montceau-les-Mines, 22 July 2006. Ukraine's Serhiy Honchar (T-Mobile/Ger) won the stage and took the yellow jersey as overall leader.  AFP PHOTO / SEBASTIEN BERDA
USA's Floyd Landis (Phonak/Swi) crosses the finish line of the 19th stage of the 93rd Tour de France cycling race, a 57 km individual time-trial from Le Creusot to Montceau-les-Mines, 22 July 2006. Ukraine's Serhiy Honchar (T-Mobile/Ger) won the stage and took the yellow jersey as overall leader. AFP PHOTO / SEBASTIEN BERDA AFP

Μετά τις δύο 14χρονες αρσιβαρίστριες από την Αίγυπτο και ένας συνομήλικος τους ποδηλάτης αυτή τη φορά από την Ιταλία βρέθηκε να έχει κάνει χρήση ισχυρού αναβολικού!

Φαίνεται ότι το βαρέλι με το ντόπινγκ δεν είχε φτάσει στον πάτο του. Αυτό μαρτυρούν τα τελευταία κρούσματα τα οποία προκαλούν αν μη τι άλλο σοκ αφού πρόκειται για αθλητές και αθλήτριες 14 ετών.

Έτσι, μετά τις δύο αθλήτριες της ομάδας άρσης βαρών της Αιγύπτου που πιάστηκαν πριν από μερικές ημέρες ήρθε η είδηση για έναν 14χρονο ποδηλάτη από την Ιταλία να προκαλέσει εκ νέου σοκ.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι ο νεαρός αθλητής είχε κάνει χρήση της ουσία Mesterolone το οποίο θεωρείται ένα ιδιαίτερα ισχυρό αναβολικό. Η συγκεκριμένη ουσία είναι διαδεδομένη σε αθλητές που κάνουν body building και ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν υποβλήθηκε σε έλεγχο ντόπινγκ ο 14χρονος ποδηλάτης έπαιρνε μέρος σε αγώνα στη Σικελία.

"Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας"

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η τοποθέτηση του Κάρλο Τρανκουίλι. Ο Ιταλός αθλητίατρος μίλησε για το συγκεκριμένο κρούσμα ντόπινγκ και φυσικά αναφέρθηκε στις συνέπειες στον οργανισμό ενός παιδιού 14 ετών.

"Το να προσφεύγει κανείς στο ντόπινγκ κάνοντας αθλητισμό είναι κάτι που έχει να κάνει με έγκλημα, όμως σε μια περίπτωση σαν αυτή, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Είναι τρέλα. Εδώ είμαστε πολύ πέρα από το συνηθισμένο έγκλημα. Ένα πράγμα που είναι πέρα από κάθε λογική, η οποία είναι σε κάθε περίπτωση ήδη διεστραμμένη. Αλλά στο πρόσωπο ενός παιδιού, γιατί είναι 14 ετών, η εικόνα είναι πραγματικά ενοχλητική. Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά είναι γύρω από πραγματικές εγκληματικές οργανώσεις.

Είναι ένα ισχυρό αναβολικό και η χορήγησή του σε ένα 14χρονο μπορεί να καταστρέψει την ανάπτυξή του, επειδή μπορεί να έχει ορμονική δράση, σε επίπεδο σεξουαλικό, καρδιαγγειακό και, ενδεχομένως, προκαλώντας ακόμα και καρκίνο. Και όλα αυτά από την πρώτη κιόλας χρήση. Δεν έχουμε να κάνουμε με κινδύνους που προκύπτουν μόνο μετά από παρατεταμένη χρήση. Επειδή σε αυτή την ηλικία το παιδί είναι ακόμη σε εξέλιξη", τόνισε μεταξύ άλλων στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ