ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

"Λανς Άρμστρονγκ, η ταινία"

"Λανς Άρμστρονγκ, η ταινία"

Δεν είναι από τις χολιγουντιανές ταινίες με το ευτυχισμένο τέλος, άλλωστε γνωρίζουμε όλοι την κατάληξη του Λανς Άρμστρονγκ. Η συγκεκριμένη βιογραφική ταινία του Στίβεν Φρίαρς είναι η δικαίωση ενός Ιρλανδού δημοσιογράφου (video).

Τρία χρόνια συμπληρώνονται τον Οκτώβριο από το "γκρέμισμα" του "μύθου" του Λανς Άρμστρονγκ με την αφαίρεση των επτά νικών του στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας, εξαιτίας της χρήσης απαγορευμένων ουσιών και των ραδιουργιών από τον ίδιο και τους συνεργάτες του. "

Έντεκα χρόνια περίμενε εκείνη την ημέρα ο Ιρλανδός δημοσιογράφος των Τάιμς του Λονδίνου, ο Ντέιβιντ Ουόλς. Το 2001 είχε γράψει για πρώτη φορά για τον Άρμστρονγκ και το ντόπινγκ, αφού ο Αμερικανός ποδηλάτης συνεργαζόταν με τον Ιταλό γιατρό Μιτσέλε Φεράρι που είχε αναμειχθεί σε σκάνδαλα ντόπινγκ. " Πρωταθλητής ή απατεώνας;" ήταν ο τίτλος της έρευνας του Ουόλς. Το 2001 ο Άρμστρονγκ είχε νικήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας και τον λάτρευαν σαν Θεό παντού, τον ήρωα που είχε νικήσει τον καρκίνο.

Ο Ουόλς συνέχισε να καλύπτει τα κατορθώματα του Άρμστρονγκ, παράλληλα συνέχιζε την έρευνα του και ήταν γνωστός ως "μικρό τρολ", παρατσούκλι που του είχε "κολλήσει" ο ίδιος ο Τεξανός. Τον Οκτώβριο του 2013 παρουσίασε το βιβλίο που έγραψε για τον Άρμστρονγκ με τίτλο "Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα: Η καταδίωξη μου στον Λανς Άρμστρονγκ". Ακολούθησαν και άλλα βιβλία από άλλους δημοσιογράφους για τα "εγκλήματα" του Άρμστρονγκ, αλλά τα κείμενα του Ουόλς παραμένουν σημείο αναφοράς.

"Λανς Άρμστρονγκ, η ταινία"

Ο Ντέιβιντ Ουόλς

Το βιβλίο έγινε ταινία από τον Στίβεν Φρίαρς και πλέον υπάρχει ολόκληρο το τρέιλερ. Τον Ουόλς υποδύεται ο Βρετανός ηθοποιός Κρις Ο' Ντόουντ και τον Άρμστρονγκ ο Αμερικανός Μπεν Φόστερ. Τον Φεράρι ενσαρκώνει ο Γάλλος ηθοποιός Γκιγιόμ Κανέ.

"Λανς Άρμστρονγκ, η ταινία"

Η αφίσα της ταινίας

Ο ίδιος ο Άρμστρονγκ έχει δηλώσει στο παρελθόν πως σκοπεύει να παρακολουθήσει την ταινία. Στα χρόνια της μεγάλης δόξας του υπήρχε ζωηρό ενδιαφέρον για τη κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του. Ο Ουόλς συνεχίζει τη μαχητική δημοσιογραφία, φυσικά έχει πάρει βραβεία για την έρευνα του, για το βιβλίο και "πικάρει" τον Άρμστρονγκ σε κάθε ευκαιρία. Όταν η Όπρα Γουίνφρεϊ αναρωτιόταν τι ερωτήσεις να κάνει στον καλεσμένο της, η εφημερίδα του "αγόρασε" μια σελίδα στην εφημερίδα "Chicago Tribune" και ο Ουόλς υπέγραψε ένα ερωτηματολόγιο για τον Άρμστρονγκ και το ντόπινγκ.

Το τρέιλερ έχει ορισμένες συγκλονιστικές σκηνές:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ