ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ξεκινά το πρωτάθλημα πίστας

Ξεκινά το πρωτάθλημα πίστας

Παίρνει ζωή το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ αφού θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ποδηλασίας πίστας νέων ανδρών/γυναικών – εφήβων/νεανίδων.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου δόθηκε χτες (Δευτέρα 13/07) το μεσημέρι, συνέντευξη τύπου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ποδηλασίας πίστας νέων ανδρών/γυναικών – εφήβων/νεανίδων που αρχίζει σήμερα (Τρίτη) στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Θανάσης Τερζής ξεκίνησε την συνέντευξη αναφερόμενος στην σημασία της διοργάνωσης, χαρακτηρίζοντας την ως υψηλού επιπέδου. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε ότι ''...δεχθήκαμε με ικανοποίηση την διοργάνωση γνωρίζοντας τις μεγάλες απαιτήσεις που απορρέουν από μία τέτοια ευθύνη, πιστεύοντας στις δυνατότητες και την μεγάλη εμπειρία του παρελθόντος αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι ζούμε σε μια χώρα που βασίζει την οικονομία της στον τουρισμό, διαθέτει ήλιο, θάλασσα αλλά και αξιόλογες εγκαταστάσεις.''.

Ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη και συνολικά τους ανθρώπους του Δήμου, τονίζοντας ότι στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή και ότι έχουν προσφέρει τα μέγιστα για την επιτυχία της διοργάνωσης. Επίσης, ευχαρίστησε τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού για την συμπαράστασή τους δίνοντας την αιγίδα στην διοργάνωση αλλά και τον συντονιστή διευθυντή του ΟΑΚΑ για τις προσπάθειες να λυθούν τεχνικά προβλήματα που αφορούν την εγκατάσταση του ποδηλατοδρομίου.

Συνεχίζοντας, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της UEC για την εμπιστοσύνη αλλά και για την αποδοχή της κάλυψης ενός μεγάλου ποσού της διοργάνωσης. Παράλληλα, θεώρησε καθήκον να αναφερθεί στην συμβολή των χορηγών της Ομοσπονδίας και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ως συνδιοργανωτής, μίλησε για την ιδιαίτερη σημασία που έχει για το Ολυμπιακό Μαρούσι η διοργάνωση ενός κορυφαίου γεγονότος, με την συμμετοχή σπουδαίων αθλητών της ποδηλασίας. Στάθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που έχει ο Δήμος με την Ε.Ο.Π και την Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδηλασίας. Μίλησε για την πόλη του Αμαρουσίου και την ιδιαίτερη σχέση που έχει με το ποδήλατο, ακόμη, θεώρησε επακόλουθο να φιλοξενήσει μια διοργάνωση που συμμετέχουν 376 αθλητές από 29 χώρες.

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο Γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκή Ένωσης Ποδηλασίας Enrico Della Casa, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο Αμαρουσίου και την Ε.Ο.Π. γιατί, από κοινού ανέλαβαν την πρόκληση της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μίλησε για την ικανότητα του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις και τόνισε την ιδιαίτερη συμβολή των χορηγών στην απόκτηση σημαντικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Το παρών στην συνέντευξη τύπου έδωσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής και ολυμπιονίκης της ποδηλασίας Λάμπρος Βασιλόπουλος που στάθηκε στην εμπειρία και την πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες αθλητές οι οποίοι έχουν να ανταγωνιστούν ποδηλάτες υψηλού επιπέδου ενώ ταυτόχρονα, θα προσπαθήσουν να μαζέψουν χρήσιμους βαθμούς για την ερχόμενη Ολυμπιάδα.

Εκ μέρους του Υπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, το παρών έδωσε ο ειδικός σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Γιώργος Καλούδης που τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία στέκεται, με μεγάλη χαρά, σε αντίστοιχες προσπάθειες των Ομοσπονδιών. Πρόσθεσε, ότι το άθλημα της ποδηλασίας προσφέρει συγκινήσεις και είναι σημαντικό να στηριχτεί η διοργάνωση από την παρουσία του φίλαθλου κόσμου της πρωτεύουσας.

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια ο συντονιστής γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ Σάββας Ανεστιάδης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την συνεργασία με την ΕΟΠ ενώ δήλωσε ότι πάντα θα στέκεται δίπλα σε μεγάλες διοργανώσεις αφού θα αξιοποιούν, με τον καλύτερο τρόπο, τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Τέλος, από πλευράς χορηγών, το παρών έδωσε ο Γενικός γραμματέας της Europalso κ. Γιώργος Παπαβαρσάμης ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος από την συνεργασία με την Ε.Ο.Π. και έδωσε την υπόσχεση ότι θα συνεχιστεί η χορηγία σε υψηλότερο επίπεδο στο μέλλον. Κλείνοντας, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Ελληνική ομάδα.

Τραυματίστηκε ο Αντωνόπουλος

Ο Αντωνόπουλος, που ήταν προγραμματισμένος να αγωνισθεί αύριο (Τρίτη) το βράδυ στον τελικό του χιλιομέτρου, υπέστη κάταγμα στον δεξιό αστράγαλο καθ' οδόν προς το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο με αποτέλεσμα να του τοποθετηθεί νάρθηκας. Έτσι η Εθνική μας ομάδα θα στερηθεί της συμμετοχής του αθλητή του Σπαρτατικού Γ.Σ. από όλα τα αγωνίσματα στα οποία θα έπαιρνε μέρος.

Τελική συμμετοχή χωρών και αθλητών

Αρμενία 3

Αυστρία 5

Λευκορωσία 22

Βέλγιο 19

Βοσνία 2

Βουλγαρία 3

Τσεχία 14

Δανία 8

Εσθονία 1

Φινλανδία 2

Γαλλία 23

Γερμανία 25

Μεγ. Βρετανία 30

Ελλάδα 19

Ουγγαρία 5

Ιρλανδία 14

Ιταλία 33

Λετονία 4

Λιθουανία 8

Ολλανδία 10

Νορβηγία 1

Πολωνία 33

Πορτογαλία 6

Ρωσία 35

Σερβία 4

Ισπανία 14

Σουηδία 6

Ελβετία 10

Ουκρανία 17

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ