ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Κοντά σε λύση για τους ποδηλάτες στο ΟΑΚΑ

Κοντά σε λύση για τους ποδηλάτες στο ΟΑΚΑ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Ομοσπονδία της Ποδηλασίας κατέθεσε αίτημα για να μπορούν οι αθλητές των Εθνικών ομάδων να προπονούνται χωρίς κάποια επιβάρυνση. Θετική αναμένεται να είναι η αντίδραση της Πολιτείας.

Λύση σε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα αναμένεται να έχουμε σύντομα. Την περασμένη Δευτέρα (19/3) οι ποδηλάτες της Εθνικής ομάδας ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ για τις προπονήσεις τους.

Η τραγική οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ομοσπονδία δεν της επέτρεπε να πληρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για τη χρησιμοποίηση του.

Μάλιστα, εκείνο που είχε προταθεί προς την πλευρά των αθλητών ήταν να βρουν τα χρήματα μέσα από τις ομάδες τους. Για να γίνει καλύτερα αντιληπτή η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ομοσπονδία αρκεί να αναφέρουμε ότι το χρέος της φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνο προς το ΟΑΚΑ οι οφειλές της αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Κάπως έτσι η ΕΟΠ στράφηκε προς την Πολιτεία για να δοθεί μία λύση. Η Ομοσπονδία με επίσημο αίτημα της ζητά τη δωρεάν παραχώρηση του ποδηλατοδρομίου για τους αθλητές της εθνικής ομάδας και σύμφωνα με πληροφορίες η Πολιτεία είναι θετική προς αυτή την κατεύθυνση.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Χρήστος Βολικάκης είναι πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα, ενώ η διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 έχει ήδη ξεκινήσει.

ΚΡΙΣΙΜΗ Γ.Σ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Την ίδια ώρα η διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει προκηρύξει έκτακτη Γενική Συνέλευση για το Σάββατο 31 Μαρτίου όπου και δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις σε πολλά ζητήματα. Η κατάσταση στην ΕΟΠ έχει φτάσει στο απροχώρητο με τα χρέη που υπάρχουν από τις προηγούμενες διοικήσεις να μην την αφήνουν να ανασάνει.

Φυσικά και οι ευθύνες βαραίνουν τους πάντες αφού σε όλες τις προηγούμενες διοικήσεις έχει δοθεί άφεση αμαρτιών μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις. Για όσους δεν το γνωρίζουν πριν αποχωρήσει μία διοίκηση γίνεται ψηφοφορία για την απαλλαγή του απερχόμενου Δ.Σ. από κάθε ευθύνη!

Δείτε την προκήρυξη της Γ.Σ.: "Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, κατά τη συνεδρίασή του στις 8/3/2018, αποφάσισε, σύμφωνα με τις διατάξεις του αθλητικού νόμου 2725/1999, όπως έχει τροποποιηθεί, και του Καταστατικού της Ε.Ο.Π., τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.), στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν οι αντιπρόσωποι των σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας, το Σάββατο 31/3/2018 και ώρα 13:00 στα γραφεία της Ε.Ο.Π., Λεωφόρος Σπύρου Λούη και Λεωφόρος Κύμης (Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών), με τα εξής θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1) Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης

2) Χορήγηση δικαιώματος ψήφου σε νέα σωματεία – επικύρωση σωματείων με δικαίωμα ψήφου.

3) Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

4) Διοικητικός Απολογισμός του Δ.Σ. από 1/1/2017 έως 31/12/2017 - έγκριση αυτού

5) Οικονομικός Απολογισμός του Δ.Σ. από 1/1/2017 έως 31/12/2017- έγκριση αυτού

6) Ισολογισμός – οικονομικές καταστάσεις 2017 – έγκριση αυτών

7) Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη

8) Τροποποίηση Καταστατικού Ε.Ο.Π.

9) Τροποποίηση Κανονισμού Μεταγραφών

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει σύμφωνα με το Καταστατικό της Ε.Ο.Π. η απαιτούμενη απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την ίδια ημέρα, Σάββατο 31/3/2018 και ώρα 16:00 , στον ίδιο τόπο και με ίδια θέματα Ημερήσιας Διάταξης".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ