ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Έγραψε ιστορία ο Λουκάς Καταπόδης στο Περθ

Έγραψε ιστορία ο Λουκάς Καταπόδης στο Περθ

Πέμπτος στον κόσμο και 1ος στην Ευρώπη ο 46χρονος Ελληνας ποδηλάτης, Λουκάς Καταπόδης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ερασιτεχνών της Αυστραλίας.

Τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ελληνικής ερασιτεχνικής ποδηλασίας σημείωσε σήμερα 1η Σεπτεμβρίου στο Περθ της Αυστραλίας ο Λουκάς Καταπόδης. Ο 46χρονος Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την 5η θέση στην ηλικιακή κατηγορία του (45-49 ετών) στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ερασιτεχνών.

Τα 25 λεπτά 51 δευτερόλεπτα και 7 εκατοστά που χρειάστηκε για να καλύψει την απόσταση των 19.4 χλμ τον κατατάσσουν, μάλιστα, στην 1η θέση στην Ευρώπη, όπως και στην 10η θέση της γενικής κατάταξης (ανεξαρτήτως ηλικίας) του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μεταξύ 396 αθλητών και αθλητριών από 30 χώρες του κόσμου!

Η κούρσα του ήταν από τις γρηγορότερες, κάτι που αποδεικνύεται και από την 10η θέση της γενικής και δείχνει ότι ο Λουκάς Καταπόδης είναι έτοιμος να διαπρέψει και στο αγώνισμα των 160 χλμ αντοχής, που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή.

Στην ηλικιακή κατηγορία του στην ατομική χρονομέτρηση ο 46χρονος ποδηλάτης τερμάτισε πίσω από δύο Αμερικανούς, τον Ντάνιελ Μπράιαντ (25:16.2) και τον Ρίτσαρντ Φέλντμαν (25:18.4) και δύο αθλητές από τη Νέα Ζηλανδία. Τους Ρίον Παρκ (25:30.1) και Άαρον Στρονγκ (25:45.6).

Πρώτος στη γενική κατάταξη ήταν ο 34χρονος Γερμανός Κρίστιαν Μίλερ με χρόνο 25:01.5.

Ο Λουκάς Καταπόδης μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αυτό σύμφωνα με τον ανταγωνισμό που υπήρχε. Μέσα σε 35 δευτερόλεπτα κυμάνθηκαν οι πρώτες 5 θέσεις έχοντας μπροστά μου δύο Αμερικανούς αθλητές και δύο από τη Νέα Ζηλανδία. Οι αθλητές από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία είχαν τον πρώτο λόγο σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από τη στιγμή που έχουν εντάξει την διαδρομή αυτή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της χώρας τους, από το οποίο εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους για τον τελικό (σ.σ ο Λουκάς Καταπόδης προκρίθηκε μέσω του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρόδου).

Γι’ αυτήν την επιτυχία θέλω να ευχαριστήσω τους δύο μακρόχρονους χορηγούς μου, GBF +Watt και Fuji bikes. Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους νέους συνεργάτες μου οι οποίοι συνέβαλαν αποφασιστικά στην υλοποίηση του ταξιδιού μου: PPG Hellas, Sports Tours Hellas, Racing Cycles και Zaes.

Σε δυο ημέρες θα αγωνιστώ στον αγώνα Αντοχής 160km και θα διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ