ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Δολοφονήθηκε (;) Ιταλός αθλητής

Δολοφονήθηκε (;) Ιταλός αθλητής

Σε δολοφονική ενέργεια και όχι αυτοκτονία ίσως τελικά να οφείλεται ο θάνατος του σπουδαίου Ιταλού ποδηλάτη Μάρκο Παντάνι. Δείτε την αναπαράσταση σε μορφή κόμικ (photos).

Ο θάνατος του συγκλόνισε τον κόσμο του αθλητισμού. Δέκα χρόνια μετά έρχεται να καταρριφθεί η ιστορία πως ένας από τους διασημότερους ποδηλάτες όλων των εποχών, ο Μάρκο Παντάνι δεν αυτοκτόνησε μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών, αλλά δολοφονήθηκε σε ξενοδοχείο στο Ρίμινι.

Η εφημερίδα Gazzetta dello Sport στο σημερινό της φύλλο αποκαλύπτει τα έγγραφα που προσκόμισε η οικογένεια του "πειρατή". Τα στοιχεία είναι ατράνταχτα και η εισαγγελέας Έλσα Μιλόκο αποφάσισε να ανοίξει ξανά το φάκελο.

Ο Παντάνι βρέθηκε νεκρός στις 14 Φεβρουαρίου του 2004. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα ο αθλητής άνοιξε την πόρτα σε γνωστούς του, άνδρες.

Οι τελευταίοι χτύπησαν τον 34χρονο ποδηλάτη και τον υποχρέωσαν να πιει κοκαΐνη, διαλυμένη σε νερό. Τον άφησαν να πεθάνει και αναστάτωσαν και το δωμάτιο, προκειμένου να ενισχύσουν τη θεωρία πως ο Παντάνι που έπασχε από κατάθλιψη, αφαίρεσε τη ζωή του.

Δολοφονήθηκε (;) Ιταλός αθλητής

Το έγκλημα καρέ-καρέ

Τα έγγραφα που βρίσκονται στα χέρια της εισαγγελέως αναφέρουν δεν έγινε ανάλυση του μπουκαλιού με νερό που βρέθηκε στο δωμάτιο, ενώ οι αρχές δεν εξέτασαν και τα δαχτυλικά αποτυπώματα.

Το 2005 τρεις άνδρες κρίθηκαν ένοχοι γιατί προμήθευσαν τον Παντάνι με κοκαΐνη. Ο Φάμπιο Καρλίνο ανέλαβε να βρει 30 γραμμάρια κοκαΐνης στον Παντάνι, ο Φάμπιο Μιραντόσα πήρε την παραγγελία στη Νάπολη και έδωσε την κοκαΐνη στον Τσίρο Βενερούσο. Ο τελευταίος μετέφερε το πακέτο από τη Νάπολη στο δωμάτιο του Παντάνι στο ξενοδοχείο "Le Rose".

Οι αρχές αθώωσαν τον Καρλίνο, ενώ οι άλλοι δύο εξέτισαν ποινές φυλάκισης και κατέβαλαν αποζημίωση στην οικογένεια του Παντάνι. Η τελευταία νίκη του Παντάνι ήταν σε ετάπ του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας το 2000 στο Κουρσεβέλ.

Δολοφονήθηκε (;) Ιταλός αθλητής

Το πρωτοσέλιδο της Gazzetta

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ