ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Δεκαοκτώ Έλληνες ποδηλάτες θα επιδιώξουν τη διάκριση στον Γύρο Ρόδου

Δεκαοκτώ Έλληνες ποδηλάτες θα επιδιώξουν τη διάκριση στον Γύρο Ρόδου
© NASSOS TRIANTAFYLLOU

Δεκαοκτώ Έλληνες άσοι των πεντάλ θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον διεθνή ποδηλατικό Γύρο Ρόδου (International Tour of Rhodes), που αρχίζει την Παρασκευή, 10 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώνεται την Κυριακή (12/3) το απόγευμα.

Δεκαοκτώ Έλληνες άσοι των πεντάλ θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον διεθνή ποδηλατικό Γύρο Ρόδου (International Tour of Rhodes), που αρχίζει την Παρασκευή, 10 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώνεται την Κυριακή το απόγευμα, με διοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, το Ποδηλατικό Σωματείο Ροδήλιος και την εταιρία διοργάνωσης αθλητικών αγώνων Sports Tours Hellas. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της UCI (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας).

Οι Έλληνες πρωταθλητές θα τρέξουν με την εθνική ομάδα, τον Ποδηλατικό Ομιλο Ροδήλιος – Ιβίσκος και την SP Tableware. Πρόκειται για τους Γιάννη Ηλιάδη, Χαράλαμπο Καστραντά, Αλέξανδρο Παπαντέρο, Γιάννη Κυριακίδη (κάτω των 23 ετών), Γιώργο Σταυρακάκη (κάτω των 23 ετών) και Γιώργο Νείλα, οι οποίοι θα τρέξουν με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας. Με τον Ροδήλιο – Ιβίσκο θα αγωνιστούν οι Κυριάκος Παπασταματάκης, Γιάννης Ποζίδης, Γιώργος Στεφανάκης, Βασίλης Τσοπούρογλου, Παναγιώτης Χέλερ Χριστόπουλος (κάτω των 23 ετών) και Τάσος Κουμπέτσος (κάτω των 23 ετών).

Με την SP Tableware θα μετάσχουν οι ποδηλάτες Περικλής Ηλίας, Δημήτρης Αντωνιάδης, Γιώργος Μπούγλας, Ζήσης Σούλιος, Μιχάλης Μαυρικάκης και Τάσος Κουρμπέτης.

Η ελληνική επαγγελματική ομάδα SP Tableware τα πήγε εξαιρετικά στο Grand Prix της Ρόδου την περασμένη Κυριακή, όπου ο Γιώργος Μπούγλας τερμάτισε 8ος στη Γενική Κατάταξη, ενώ πολύ καλά πλασαρίσματα είχαν οι Δημήτρης Αντωνιάδης, Περικλής Ηλίας και Τάσος Κουρμπέτης, οι οποίοι τερμάτισαν στην 35η, 36η και 37η θέση αντίστοιχα μεταξύ 133 αθλητών (που τερμάτισαν). Ο Μιχάλης Μαυρικάκης τερμάτισε στην 68η θέση και ο Ζήσης Σούλιος 87ος.

Η διάκριση του Γιώργου Μπούγλα γέμισε με αισιοδοξία τον προπονητή της SP Tableware και παλιό διεθνή ποδηλάτη, Γιώργο Μανιάτη, ο οποίος έδωσε υπόσχεση για πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας και στο Γύρο Ρόδου. Ο Έλληνας προπονητής ευχήθηκε καλή επιτυχία και στους άλλους Έλληνες ποδηλάτες, ενώ αναφέρθηκε και στο υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης, καθώς παίρνουν μέρος μεγάλα ονόματα της κατηγορίας UCI 2.2. Γεγονός που υπόσχεται μεγάλο συναγωνισμό για την τελική επικράτηση.

Ο Γιώργος Μπούγλας δήλωσε: «Με βοήθησαν οι συναθλητές μου στην ομάδα και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα. Ακολουθήσαμε τη στρατηγική του προπονητή μας, ο οποίος μας έχει δώσει τις ανάλογες οδηγίες και για το Γύρο Ρόδου, όπου πιστεύω ότι θα τα πάμε εξίσου καλά».

Στο φετινό γύρο Ρόδου που περιλαμβάνει τρία ΕΤΑΠ (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) έχουν προγραμματιστεί να γίνουν και έξι σπριντ ευθείας και έξι σπριντ ανάβασης. Από δύο σε κάθε ΕΤΑΠ.

Τα σπριντ ευθείας έχουν ως εξής:

1ο ΕΤΑΠ Παρασκευή 10 Μαρτίου, 19ο χλμ Σορωνή, 141,2ο χλμ Φαληράκι.

2ο ΕΤΑΠ Σάββατο11 Μαρτίου, 16ο χλμ Παραδείσι, 142ο χλμ Μανδρικό.

3ο ΕΤΑΠ Κυριακή 12 Μαρτίου, 14ο χλμ Φαληράκι, 74,5 Κιοτάρι.

Τα σπριντ ανάβασης θα γίνουν:

1ο ΕΤΑΠ Παρασκευή 10 Μαρτίου, 51χλμ Προφήτης Ηλίας, 83ο χλμ Λάερμα

2ο ΕΤΑΠ Σάββατο11 Μαρτίου, 51ο χλμ Προφήτης Ηλίας, 110,4ο χλμ Άγιος Ισίδωρος

3ο ΕΤΑΠ Κυριακή 12 Μαρτίου, 93ο Προφύλια , 102,5 χλμ Άγιος Ισίδωρος.

Συνέντευξη Τύπου αύριο Πέμπτη (9/3) στο Plaza Hotel

Αύριο Πέμπτη 9 Μαρτίου οι διοργανωτές θα παραθέσουν στις 12 μ. συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Plaza εν όψει της αναβίωσης του ιστορικού διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ρόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ