ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Άρμστρονγκ: "Πιθανότατα να έπαιρνα ξανά αναβολικά"

Άρμστρονγκ: "Πιθανότατα να έπαιρνα ξανά αναβολικά"

Ο Λανς Άρμστρονγκ μίλησε στο BBC και ανέφερε με ειλικρίνεια πως αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω στο 1995, πιθανότατα θα έκανε ξανά χρήση αναβολικών.

Δημιούργησε έναν μύθο γύρω από το όνομά του, ο οποίος καταρρίφθηκε σαν χάρτινος πύργος μετά τις αποκαλύψεις ότι έκανε εκτεταμένη και χρόνια χρήση αναβολικών ουσιών κατά την διάρκεια της παντοκρατορίας του στο Tour de France.

Οι επτά τίτλοι αφαιρέθηκαν από την συλλογή του, έχασε τους χορηγούς του, πολλά χρήματα και το όνομα του διαπομπεύτηκε όσο ελάχιστα στον παγκόσμιο αθλητισμό. Από το ζενίθ στο ναδίρ και ο πάτος του βαρελιού δεν είχε τελειωμό.

Ο λόγος για τον Αμερικανό, Λανς Άρμστρονγκ, ο οποίος παραδέχτηκε στο BBC πως αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω στο 1995, όταν τα πράγματα ήταν ανεξέλεγκτα, πιθανότατα θα έκανε ξανά χρήση ουσιών. Βέβαια, αν σήμερα ξεκινούσε την καριέρα του, δεν θα έκανε κάτι τέτοιο, διότι δεν πιστεύει ότι χρειάζεται.

Αφού πρώτα τόνισε πως το 2015 δεν θα έκανε κάτι, διότι δεν είναι αναγκαίο, στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι "αν με πήγαινες πίσω στο 1995, όταν το ντόπινγκ ήταν ανεξέλεγκτο, πιθανόν θα το έκανα ξανά".

Ο Άρμστρονγκ, συνέχισε ότι "την περίοδο που έπαιρνα αυτήν την απόφαση, όταν η ομάδα έπαιρνε εκείνη την απόφαση, όταν όλο το κύκλωμα έπαιρνε αυτήν την απόφαση, ήταν μια κακή απόφαση στον ακατάλληλο χρόνο. Συνέβη όμως και ξέρω τι έγινε εξαιτίας αυτής βλέποντας την ανάπτυξη".

Όσο για το τι θα άλλαζε, έκανε την αυτοκριτική του: "Θα ήθελα ν' αλλάξω τον άνδρα που έκανε αυτά, πιθανόν όχι την απόφαση, αλλά τον τρόπο που ενεργούσε. Ο τρόπος που συμπεριφερόταν. Ήταν απαράδεκτος, ασυγχώρητος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ