ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Άριστα "10" πήρε το Παγκόσμιο Ποδηλασίας της Ρόδου

Άριστα "10" πήρε το Παγκόσμιο Ποδηλασίας της Ρόδου
© NASSOS TRIANTAFYLLOU

Άριστα πήραν οι διοργανωτές για την ποιότητα και τη φιλοξενία που πρόσφεραν στους αθλητές και τις αθλήτριες που πήραν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή (23 Απριλίου) στη Ρόδο. Τι είπε ο διευθυντής του αγώνα, Γιώργος Λεβεντάκης.

Άριστα πήραν οι διοργανωτές για την ποιότητα και τη φιλοξενία που πρόσφεραν στους αθλητές και τις αθλήτριες που πήραν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή (23 Απριλίου) στη Ρόδο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ροδίων, ο ποδηλατικός Σύλλογος Ροδήλιος, η Sport Tour Hellas και η Rodos Cycling προσέφεραν τις καλύτερες υπηρεσίες τους ώστε οι 175 ποδηλάτες (προερχόμενοι από 24 χώρες), που συμμετείχαν στην μεγάλη αυτή ποδηλατική, να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Ελλάδα και να δώσουν την υπόσχεση ότι θα βρεθούν και την επόμενη χρονιά στο σμαραγδένιο νησί.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας της Ρόδου αναμφίβολα την παράσταση έκλεψε η 81χρονη Αυστραλή Έιβις Πιρς, η οποία πήρε μέρος τόσο στον αγώνα αντοχής 113 χλμ όσο και στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης. Ξεχώρισε επίσης η πολωνική αποστολή, που αποτελείτο από πέντε ποδηλάτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν την καλύτερη εμφάνιση από τις ξένες αποστολές παίρνοντας τέσσερα μετάλλια και μία 5η θέση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γκρεγκόρζ Κολόνκο κατέκτησε την 1η θέση στην άτυπη Γενική Κατάταξη των αδρών, ενώ πήρε και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του (40-44 ετών). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στην κατηγορία του (35-39 ετών) και ο Ντάριους Μίροσλαβ, ενώ τα δύο χάλκινα πήραν οι Μίκαελ Ναμπιάλεκ (19-34) και Βότσεζ Μπαρτολέφσκι (55-59 ετών). Ο Μάρτσιν Μπαρτολέφσκι κατετάγη 5ος στην κατηγορία των 19-34 ετών.

Να θυμίσουμε, βέβαια, ότι η παρουσία των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών ήταν κυριαρχική, αφού στο τριήμερο του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατέκτησαν συνολικά 21 μετάλλια.

Ο διευθυντής του αγώνα, Γιώργος Λεβεντάκης, αναφέρθηκε στην επιτυχία που γνώρισε το Παγκόσμιο Κυπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών στη Ρόδο, λέγοντας: «Ο φετινός αγώνας ήταν καλύτερος από πέρυσι. Όλα δούλεψαν… ρολόι, αφού συνεργάστηκαν άψογα όλοι οι φορείς. Αξίζουν και πολλά συγχαρητήρια στην τροχαία και τους εθελοντές, οι οποία συνεργάστηκαν άψογα συμβάλλοντας στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Οι συμμετοχές παρουσίασαν αύξηση 10%, το επίπεδο των αθλητών ήταν πολύ ανεβασμένο και εκείνο που πρέπει να σημειώσω είναι ότι οι συμμετέχοντες που έμειναν ευχαριστημένοι από τον περυσινό αγώνα ήρθαν φέτος μαζί με τις οικογένειές τους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Κύπελλο τις ημερομηνίες μεταξύ 15 και 22 Απριλίου.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ροδίων, τον πρόεδρο του Ποδηλατικού Συλλόγου Ροδήλιος, Γιάννη Παπασταματάκη, τον εκτελεστικό διευθυντή Ζώη Δρίβα, καθώς και τους χορηγούς μας, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Ειδικότερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον διευθυντή της Aegean Airlines Κρήτης, Πάρη Επιτροπάκη, ο οποίος εκτός της χορηγίας που μας έδωσε πήρε μέρος και στους αγώνες, πραγματοποιώντας, μάλιστα, εξαιρετική εμφάνιση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ