ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Απαντήσεις χωρίς απαντήσεις

Απαντήσεις χωρίς απαντήσεις
Κοντονής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το υφυπουργείο Αθλητισμού απάντησε στο ρεπορτάζ του Sport24.gr σχετικά με την Ομοσπονδία Ποδηλασίας και ο Θανάσης Κρεκούκιας με τέσσερα σημεία σχολιάζει τα όσα αναφέρονται από την πλευρά του Σταύρου Κοντονή.

Ο Θανάσης Κρεκούκιας έκανε μερικές σκέψεις σχετικά με το παρασκήνιο στις εκλογές της ποδηλατικής ομοσπονδίας και τον ρόλο του υφυπουργείου αθλητισμού σε αυτές. Τα όσα αναφέρονται στο κείμενο προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου, που αποφάσισε να δώσει την δική του απάντηση. Ο Θανάσης Κρεκούκιας σχολίασε με τέσσερα σημεία τα όσα αναφέρονται από την πλευρά του Σταύρου Κοντονή.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

"Αναφορικά με το θέμα της ιστοσελίδας Sport24.gr για την Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η θέση του Υπουργείου είναι η εξής:

Προφανώς ο κύριος Κρεκούκιας, και οι συν αυτώ, κοπτόμενοι για την πρόοοδο του αγαπημένου τους αθλήματος, περίμεναν από τον αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υφυπουργό να επιφέρει με τις πράξεις του την χρεοκοπία και την εξαφάνιση της ποδηλασίας, η οποία πριν από λίγες ημέρες χάρισε στη χώρα μας ένα ακομα μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έχει μόνιμη παρουσία τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Αθλητική Ηγεσία, αντιθέτως, ενέκρινε την εκταμίευση μέρους του εγκεκριμένου προϋπολογισμού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, υπό συνθήκες αυστηρών τακτικών ελέγχων, οι οποίοι ουδέποτε στο παρελθόν έχουν εφαρμοστεί για αθλητική ομοσπονδία, και περιγράφονται στις αποφάσεις του Υφυπουργού.

Στη χρηματοδότηση της ΕΟΠ συναίνεσε μάλιστα και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στις εκλογές της 24ης Οκτωβρίου, ο οποίος –αν μη τι άλλο- γνωρίζει καλά ότι πέραν και πάνω απ’ όλα υπάρχουν το άθλημα με διεθνείς διακρίσεις, οι αθλητές του και οι χιλιάδες υγιείς παράγοντες που μάχονται γι’ αυτό.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10 Οκτωβρίου 2016 η ανάκριση ενώπιον του 14ου Πταισματοδίκη, για τα ευρήματα του πορίσματος του ελεγκτικού συμβουλίου στο πρόσφατο έλεγχο που διενεργήθηκε στην ΕΟΠ.

Κατόπιν αυτών όλα τα υπόλοιπα εξυπηρετούν προσωπικές αντιπαραθεσεις συντεχνιακού χαρακτήρα στο βωμό των οποίων κάποιοι δεν διστάζουν να θυσιάσουν και το δήθεν αγαπημένο τους σπορ.

Πρόστυχα υπονοούμενα περί διαπλοκής και συγκάλυψης επιστρέφονται σε όσους δεν διστάζουν να προτάξουν ίδια συμφέροντα, ιδιαίτερα όταν είναι γνωστό τοις πάσι ότι στον Αθλητισμό η μάχη κατά της διαφθοράς είναι αταλάντευτη προτεραιότητα και ήδη αναγνωρίζεται και διεθνώς".

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ SPORT24.GR:

1. Ο κ. Κρεκούκιας σκέφτεται και γράφει αυτόνομα, οπότε οι "συν αυτώ", αν και φιλότιμη προσπάθεια για λόγους εντυπωσιασμού, δεν υπάρχουν.

2. Δεν βλέπω ποια μπορεί να είναι η σχέση μεταξύ των επιτυχιών των Ελλήνων αθλητών και της άθλιας διαχείρισης των πρώην διοικήσεων της ΕΟΠ. Το ότι ένας αθλητής προσπαθεί και μοχθεί, μαζί με τους προπονητές του, πετυχαίνοντας διακρίσεις, πιστέψτε με, αυτό δεν πιστώνεται ούτε στον ελάχιστο βαθμό στους συγκεκριμένους ανθρώπους της Ομοσπονδίας. Και επειδή είναι φανερό ότι σας αρέσει ο εντυπωσιασμός ως πρακτική, ψάξτε, για παράδειγμα, να βρείτε ποιοι αθλητές μας έχουν εισπράξει τα χρήματα που εγκρίθηκαν για τους ίδιους εδώ και πολλούς μήνες με την υπογραφή του υπουργού, και ποιοι όχι. Σας εγγυώμαι, θα εντυπωσιαστείτε.

3. Οι αντιπαραθέσεις μου (είτε με την ΕΟΠ, είτε με τον υπουργό), δεν έχουν μέσα τους ούτε προσωπικές επιδιώξεις, ούτε συντεχνίες, ούτε βωμούς, ούτε θυσίες. Περιέχουν μόνο αγάπη για το άθλημα και ειλικρινή απέχθεια απέναντι σε προέδρους, γραμματείς και φαρισαίους που δεν διστάζουν - ανάμεσα σε πολλά άλλα - να πλαστογραφήσουν επίσημα έγγραφα για να μην χάσουν την καρέκλα τους. Και με την ευκαιρία, χρειάζεται αρκετό θράσος για να γράψει κάποιος το ευφυέστατο "δήθεν αγαπημένο σπορ", κάνοντας ευθεία αναφορά σε μένα. Και το λέω αυτό, γιατί αν ρωτήσετε εκατό ανθρώπους που σχετίζονται με την ποδηλασία, ποιο είναι το αγαπημένο άθλημα του Κρεκούκια, θα σας απαντήσουν και οι εκατό, "η ποδηλασία". Αντίθετα, αν ρωτήσετε τους ίδιους εκατό, πώς κρίνουν την σχέση του εκπροσώπου της ομοσπονδίας στην ΕΟΕ με την ποδηλασία, θα κλαίνε και οι εκατό από τα γέλια.

4. Δεν υπήρξαν υπονοούμενα στο κείμενό μου. Νομίζω ότι το σκεπτικό μου ήταν ξεκάθαρο. Και κατέληξε σε 5 ερωτήματα, στα οποία δεν πήρα καμία απάντηση. Πείτε με λοιπόν πρόστυχο, αν σας κάνει να νιώθετε όμορφα, αλλά μην μου κάνετε μαθήματα περί αταλάντευτων προτεραιοτήτων και ιδίων συμφερόντων, γιατί η δική μου προτεραιότητα, σας διαβεβαιώνω, είναι το καλό του αθλήματος, σε ό,τι αφορά όμως τα διαφόρων ειδών άλλα συμφέροντα, καλά θα κάνετε πού και πού να κοιτάζετε και τον δικό σας καθρέφτη. Όλο και κάτι θα έχει να σας πει.

Με εκτίμηση

Θανάσης Κρεκούκιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ