ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Αναβίωση Γύρου Ρόδου

Αναβίωση Γύρου Ρόδου

Περισσότεροι από 160 ποδηλάτες από 28 εθνικές και επαγγελματικές ομάδες βρίσκονται στη Ρόδο, ώστε να λάβουν μέρος στον διεθνή ιστορικό ποδηλατικό Γύρο Ρόδου.

Περισσότεροι από 160 ποδηλάτες από 28 εθνικές και επαγγελματικές ομάδες βρίσκονται ήδη στη Ρόδο προκειμένου να πάρουν μέρος στον διεθνή ιστορικό ποδηλατικό Γύρο Ρόδου, που θα γίνει από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου και αναβιώνει μετά από 14 χρόνια με διοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, το Ποδηλατικό Σωματείο Ροδήλιος και την εταιρία διοργάνωσης αθλητικών αγώνων Sports Tours Hellas.

Το νησί των Ιπποτών έχει κατακλυστεί από αθλητές, προπονητές και παράγοντες της ευρωπαϊκής ποδηλασίας, οι οποίοι έχουν αλλάξει εδώ και αρκετές ημέρες την εικόνα της Ρόδου προσφέροντας μια ξεχωριστή νότα και δίνοντας αθλητική αίγλη στο νησί.

Με την ευκαιρία της αναβίωσης του ιστορικού ποδηλατικού Γύρου Ρόδου, που είχε διακοπεί λόγω οικονομικών προβλημάτων το 2003 ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και πρόεδρος του Ποδηλατικού Σωματείου Ροδήλιος, Γιάννης Παπασταματάκης, δήλωσε:

"Ο Σύλλογος μου ξεκίνησε σιγά σιγά πριν από λίγα χρόνια να διοργανώνει ποδηλατικούς γύρους τοπικού χαρακτήρα, αλλά και πανελλαδικούς με τη συμμετοχή αθλητών και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τώρα, όμως, έφτασε η ώρα να επαναφέρουμε με δυναμικό τρόπο τον ιστορικό γύρο Ρόδου, φέρνοντας επαγγελματικές ομάδες από όλη την Ευρώπη. Επιδίωξή μας είναι να δώσουμε στον Ποδηλατικό Γύρο Ρόδου την παλιά του αίγλη, αλλά και να τον εξελίξουμε.

Επιθυμία μας είναι η Ρόδος να αποτελέσει στο μέλλον σταυροδρόμι αφίξεων μεγάλων άσων των πεντάλ όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά και απ’ όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Καλώ τους φίλους της ποδηλασίας του νησιού να έρθουν και να παρακολουθήσουν από κοντά τους ποδηλάτες το τριήμερο των αγώνων".

Η αυλαία του Γύρου Ρόδου θα ανοίξει την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Δημαρχείου και θα κλείσει στη Νέα Μαρίνα την Κυριακή στις 6 το απόγευμα.

Το πρώτο ΕΤΑΠ της Παρασκευής 10 Μαρτίου περιλαμβάνει διαδρομή 158,8 χλμ η οποία περνά από τα εξής σημεία: Πλατεία Δημαρχείου – Κρητικά – Ιαλυσός – Σορωνή – Καλαβάρδα – Σάλακος – Καπή – Προφήτης Ηλίας – Ελεούσα – Λάερμα – Λάρδος – Λίνδος – Μασάρη – Αρχάγγελος – Κολύμπια – Αφάντου – Φαληράκι – Καλλιθέα – Νέα Μαρίνα (τερματισμός).

2 ΕΤΑΠ, Σάββατο 11 Μαρτίου απόστασης 167 χλμ: Πλατεία Δημαρχείου – Κρητικά – Ιαλυσός – Κρεμαστή – Παραδείσι – Πεταλούδες – Αρχίπολη – Καπή – Προφήτης Ηλίας – Ελεούσα – Λίνδος – Λάρδος – Λάερμα – Μασάρη – Αγιος Ισίδωρος – Κριτιμία – Μανδρικό – Καλαβάρδα – Σορωνή – Παραδείσι (τερματισμός).

3 ΕΤΑΠ, Κυριακή 12 Μαρτίου απόστασης 171 χλμ: Πλατεία Δημαρχείου – Κρητικά – Φαληράκι – Κολύμπια- Λίνδος – Κιοτάρι – Προφύλια – Σάλακος – Καλαβάρδα – Θεολόγος – Ιαλυσός – Κρητικά – Νέα Μαρίνα (τερματισμός).

Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στο Plaza Hotel

Την προσεχή Πέμπτη 9 Μαρτίου οι διοργανωτές θα παραθέσουν στις 12 μ.  συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Plaza εν όψει της αναβίωσης του Ποδηλατικού Γύρου Ρόδου.

Photo Credits: Nassos Triantafyllou  

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Το αεροβιοδυναμικό πρόγραμμα που θα σε στεγνώσει

Μια προπόνηση με συνδυαστικές κινήσεις για γρήγορα αποτελέσματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24