ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Αφαιρέθηκαν οι τίτλοι του Λανς Άρμστρονγκ!

Αφαιρέθηκαν οι τίτλοι του Λανς Άρμστρονγκ!

Η τελευταία πράξη του δράματος για τον Λανς Άρμστρονγκ εκτυλίχθηκε σήμερα καθώς η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) ανακοίνωσε επισήμως πως διαγράφεται κάθε συμμετοχή του Λανς Άρμστρονγκ σε ποδηλατικό αγώνισμα ενώ αφαιρούνται όλοι οι τίτλοι του!

Η αποκαθήλωση του Λανς Άρμστρονγκ ολοκληρώθηκε με την αφαίρεση και των επτά τίτλων του στον Γύρο της Γαλλίας.

Με εξέλιξη που θυμίζει τις περιπτώσεις των Μπεν Τζόνσον και Μάριον Τζόουνς.

Ο επικεφαλής της UCI, Πατ Μακουάιντ κατέστησε σαφές πως η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας θα διαγράψει και τους τίτλους που κατέκτησε ο Άρμστρονγκ στο Tour De France, σημειώνοντας πως δεν έχει θέση πλέον στην ποδηλασία.

Ουσιαστικά, το όνομα του Αμερικανού αθλητή διαγράφεται από τα μητρώα του αθλήματος σαν να μην υπήρξε δηλαδή ποτέ!

Ο Λανς Άρμστρονγκ, ήταν ο πολυνίκης ποδηλάτης στο Tour de France κερδίζοντας την πρώτη θέση εφτά φορές: 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005.

Η μάχη που έδωσε με τον καρκίνο σε συνδυασμό με την θέληση του για διακρίσεις προκάλεσαν παγκόσμια συγκίνηση.

Ο 41χρονος πρώην πλέον ποδηλάτης δεν βρέθηκε ποτέ θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, μολονότι είχε περάσει από αντιντόπινγκ κοντρόλ τουλάχιστον 600 φορές στην καριέρα του.

Παρόλα αυτά η USADA (οργανισμός αντιντόπινγκ των ΗΠΑ) στηρίχθηκε σε καταθέσεις 10 μαρτύρων που ανέφεραν πως έκανε μεταγγίσεις αίματος και ότι χρησιμοποιούσε την απαγορευμένη ουσία ερυθροποιητίνη.

Σημειώνεται, ότι έπειτα από ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, δεν θα αφαιρεθεί προς το παρόν το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Λανς Άρμστρονγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 (στην ατομική χρονομέτρηση), παρά την επιβαρυντική έκθεση της USADA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ