ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Βαρύ 0-3 για την Ιστρ του Παπαγεωργίου στον πρώτο ημιτελικό του E.T.T.U. Cup

Βαρύ 0-3 για την Ιστρ του Παπαγεωργίου στον πρώτο ημιτελικό του E.T.T.U. Cup

Βαριά ήττα, που πιθανότατα αποβαίνει μοιραία στην προσπάθεια για πρόκριση στον τελικό, υπέστη η Ιστρ του Κώστα Παπαγεωργίου για την 4άδα του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup).

Βαριά ήττα, που πιθανότατα αποβαίνει μοιραία στην προσπάθεια για πρόκριση στον τελικό, υπέστη η Ιστρ του Κώστα Παπαγεωργίου για την 4άδα του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup). Στον εντός έδρας πρώτο ημιτελικό με την επίσης γαλλική Σαρτρ έχασε 3-0 και με δεδομένο κιόλας ότι πήρε μόλις δύο σετ φαντάζει σχεδόν απίθανο να πετύχει την ανατροπή στη ρεβάνς της 8ης Απριλίου.

Η Ιστρ είχε στον πάγκο τον Παπαγεωργίου και παρέταξε την τριάδα, που μέσα στην εβδομάδα είχε νικήσει 3-0 τη Σαρτρ για το γαλλικό πρωτάθλημα! Την Παρασκευή όμως, η πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και πέτυχε σκορ πρόκρισης. Θυμίζουμε ότι η Ιστρ είναι 2ο φαβορί της διοργάνωσης και με την πολύτιμη βοήθεια και του Έλληνα άσου προχώρησε τρεις γύρους για να μπει στα ημιτελικά. Η Σαρτρ από την άλλη μετακινήθηκε φέτος στο E.T.T.U. Cup από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ένα στοιχείο με ξεχωριστή σημασία είναι ότι αναμετρήθηκαν τα ίδια ακριβώς ζευγάρια, που είχαν συναντηθεί και την περασμένη Τρίτη στη λίγκα. Τότε είχε πετύχει το απόλυτο η Ιστρ, ενώ τώρα βγήκαν τα πάντα στη Σαρτρ! Η ευρεία νίκη στο πρωτάθλημα μάλιστα, «υποχρέωσε» το τεχνικό τιμ της Ιστρ να διαφοροποιήσει το αρχικό του πλάνο αναφορικά με τη σύνθεση. Είχε τονίσει στον Παπαγεωργίου ότι θα τον αφήσει εκτός στο ματς της Pro A και θα τον χρησιμοποιήσει στον ημιτελικό του E.T.T.U. Cup, αλλά μετά την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας και το εντυπωσιακό 3-0 λογικά σκέφτηκε ότι δεν πρέπει ν’ αλλάξει την τριάδα.

Αυτή τη φορά όμως, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και δυστυχώς για το γαλλικό κλαμπ οδηγεί και στον αποκλεισμό. «Έπραξε σωστά ο κόουτς. Όταν σ’ ένα ντέρμπι πάει τόσο καλά μία τριάδα λογικά αποφασίζεις να μην την αλλάξεις. Μου μίλησε και δεν είχα ένσταση. Κι εγώ να ήμουν στη θέση του προπονητή το ίδιο θα έκανα», τόνισε ο Παπαγεωργίου δείχνοντας ανωτερότητα, αθλητική παιδεία και ομαδικό πνεύμα. «Τώρα δεν μας βγήκε το ματς, πάντως με εξαίρεση το πρώτο επί μέρους παιχνίδι τα υπόλοιπα δύο κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Παλέψαμε, αλλά τώρα το ξεχνάμε το όνειρο του τελικού. Ο δεύτερος ημιτελικός πρέπει να θεωρείται τελειωμένη υπόθεση», πρόσθεσε με ρεαλισμό αναφορικά με τη διπλή ημιτελική αναμέτρηση.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ιστρ-Σαρτρ 0-3:

Μπενζάμιν Μπροσιέ-Παρ Γκέρελ 0-3 (5-11, 3-11, 9-11)

Λι Πινγκ-Ρόμπερτ Γκάρντος 1-3 (10-12, 8-11, 12-10, 9-11)

Πολ Γκοζί-Αλεξάντρ Ρομπινό 1-3 (5-11, 11-8, 7-11, 8-11)

Στον άλλο ημιτελικό, επίσης στη Γαλλία, έγινε αμφίρροπη κόντρα και η Ανζέ έκαμψε την πολωνική Ντζιάλντοβο με 3-2.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΧΘΗ ΣΤΟ ΛΙΝΙΑΝΟ

Χωρίς κάποια διάκριση για τα ελληνικά χρώματα στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε σήμερα στο Λινιάνο το διεθνές τουρνουά αθλητών με αναπηρίες της Ιταλίας. Περισσότερο προχώρησε ο Αλέξανδρος Διακουμάκος στο ομαδικό των κατηγοριών 9-10. Με συμπαίκτη από την Αργεντινή ο νεαρός αθλητής πέρασε από την προκριματική διαδικασία και πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-6.

Στο ομαδικό των κλάσεων 9-10 λοιπόν, ο Διακουμάκος συνεργάστηκε τελικά με τον Αργεντινό Ντάριο Άντρες Νέιρα και όχι τον Ιταλό Λορέντσο Κορντουά. Αρχικά μετείχαν στο 2ο γκρουπ όπου πήραν τη 2η θέση και προκρίθηκαν στην 8άδα. Έχασαν 2-0 από την επικεφαλής Ουκρανία και σήμερα νίκησαν τη Γαλλία/Ρουμανία με 2-1. Οι δύο πρώτες ομάδες από τα συνολικά τρία γκρουπ σχημάτισαν ταμπλό των «8» κι εκεί η μικτή Ελλάδας/Αργεντινής έχασε από την Ιταλία με 2-0.

Ο Γιώργος Μουχθής συγκρότησε, σ’ ένα ακόμα τουρνουά, ομάδα με τον Ρουμάνο Μπόμπι Σίμιον, ο οποίος παρεμπιπτόντως αναδείχτηκε πρωταθλητής στο απλό της κλάσης 6. Η μικτή Ελλάδας/Ρουμανίας περιορίστηκε στην 3η θέση του 2ου γκρουπ και αποκλείστηκε από την τελική 4άδα. Χτες έχασε από την επικεφαλής Γερμανία με 2-0 και σήμερα από την Ιταλία με 2-1.

Στο απλό οι Έλληνες πρωταθλητές αποκλείστηκαν στα γκρουπ. Ο Μουχθής μετείχε στο 4ο γκρουπ της κλάσης 6, μπορούσε να πάρει το «εισιτήριο» για την τελική 8άδα, αλλά αρκέστηκε στην 3η θέση. Στον πρώτο του αγώνα κάμφθηκε στις λεπτομέρειες με 3-2 σετ από τον επικεφαλής του γκρουπ, τον Γερμανό Τόμας Ράου (6-11, 11-6, 4-11, 11-6, 10-12). Στη 2η αγωνιστική επιβλήθηκε του Ιταλού Φραντζέσκο Αλμπεργκίνι με 3-0 (11-3, 11-7, 11-8) και στο καθοριστικό για την πρόκριση τρίτο ματς ηττήθηκε από τον Ισραηλινό Ντάνι Μπομπρόφ με 3-0 σετ (7-11, 5-11, 9-11).

Ο Διακουμάκος αγωνίστηκε στο 3ο γκρουπ της κλάσης 10 κι έμεινε στην 3η θέση. Το πρωί της Πέμπτης έχασε από τον Ουκρανό Σέρχι Μπόικο με 3-0 σετ (7-11, 7-11, 7-11) και το βράδυ από τον Νοτιοαφρικανό Τέο Κοτζίλ επίσης με 3-0 (8-11, 10-12, 7-11).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ