ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Τόλιου και Ρηνιώτης εξασφάλισαν πρωτιά στους ομίλους τους

Τόλιου και Ρηνιώτης εξασφάλισαν πρωτιά στους ομίλους τους

Την πρωτιά στους ομίλους τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ντίσελντορφ εξασφάλισαν η Κατερίνα Τόλιου και ο Τάσος Ρηνιώτης.

Ο πρώτος πετυχημένος απολογισμός στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντίσελντορφ ήρθε το βράδυ για την ελληνική αποστολή και ήταν στο αγώνισμα του απλού. Στην εναρκτήρια ημέρα της διοργάνωσης η Κατερίνα Τόλιου σημείωσε νίκη στο προκριματικό της γκρουπ, που της εξασφαλίζει από τώρα πρωτιά και πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του απλού γυναικών, ενώ ο Τάσος Ρηνιώτης επικράτησε στους δύο σημερινούς αγώνες του στο γκρουπ και σιγούρεψε την 1η θέση, που οδηγεί στο νοκ άουτ προκριματικό ματς!

Επίσης με νίκη άρχισαν στο ίδιο αγώνισμα ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Μαρία Χριστοφοράκη, ενώ και στα προκριματικά του διπλού ανδρών είχαν θετικό αποτέλεσμα ο Ρηνιώτης με τον Σγουρόπουλο.

Στα προκριματικά του απλού ανδρών ο Ρηνιώτης έκανε ιδανικό ξεκίνημα. Οι δύο νίκες στο 57ο γκρουπ ήρθαν απέναντι στους αθλητές, που ήταν από την 1η και τη 2η σειρά της κλήρωσης για τα γκρουπ, όταν ο ίδιος έμπαινε από την 3η, οπότε είναι βέβαιο ότι θα έχει και σημαντικό όφελος στην παγκόσμια κατάταξη.

Μετά τη νίκη επί του Ούντρα από τη Λιθουανία ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού έκαμψε και τον επικεφαλής του γκρουπ τον Δανό Κλάους Νίλσεν. Ήταν σταθερός από την αρχή μέχρι το τέλος, πέρασε το παιχνίδι του κι έφτασε στη νίκη με 4-1 (11-6, 12-14, 11-9, 11-7 και 11-9). Με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε την πρωτιά διότι έχει 4 βαθμούς και ακόμα κι αν χάσει αύριο από τον Βαζίρ Αλαχβερντίγιεφ από το Αζερμπαϊτζάν περνάει (ευνοημένος από ισοβαθμία με τον Ούντρα ή τον Νίλσεν) στη νοκ άουτ προκριματική φάση. Εκεί πια θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει σ’ ένα ματς την πρόκριση στον 1ο γύρο του αγωνίσματος.

Θετική αρχή έκανε και ο Σγουρόπουλος στο 45ο γκρουπ. Είχε εύκολο έργο απέναντι στον Γκαλέμπ Φαές από τον Λίβανο και τον νίκησε με 4-0 σετ (11-2, 11-5, 11-4, 11-2). Αύριο παίζει για την πρωτιά με τον ισόβαθμό του Τούρκο Αμπντουλάχ Γιγκένλερ, ο οποίος επίσης κατέβαλλε με 4-0 σετ τον Φαές.

Έτοιμες αποδείχτηκαν στην εκκίνηση του απλού και οι δύο αθλήτριες μας. Για την Τόλιου μάλιστα, ήταν από πριν γνωστό το ενθαρρυντικό στοιχείο ότι με πρωτιά στο γκρουπ παίρνει απευθείας την πρόκριση στον 1ο γύρο του αγωνίσματος και δεν χρειάζεται νοκ άουτ προκριματικός. Η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας τέθηκε επικεφαλής στο 5ο γκρουπ, αλλά δεν είχε εύκολο έργο. Το καλό είναι ότι αγωνίστηκε με δυνατή ψυχολογία σήμερα το απόγευμα κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει 0-2, ωστόσο πήρε με καλές διαφορές τα τέσσερα επόμενα σετ. Αντίπαλός της ήταν η Γκλέιντι Μπλανκέτο από το Μεξικό. Έχασε στην παράταση το 1ο σετ, εύκολα το 2ο, όμως στη συνέχεια βελτιώθηκε αισθητά και πέρασε το αμυντικό παιχνίδι της με 4-2 σετ για να σιγουρέψει ήδη την πρωτιά και την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό (10-12, 2-11, 11-6, 11-9, 11-3, 11-6)! Το κατάφερε από τώρα διότι στην 1η αγωνιστική δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Μπλανκέτο η Νταφν Φόρναχ από τη Σιέρα Λεόνε και μηδενίστηκε. Άρα, ακόμα κι αν παίξει και χάσει αύριο η Τόλιου θα προκύψει ισοβαθμία με την αθλήτρια από το Μεξικό στους 3 βαθμούς, από την οποία θα ευνοηθεί λόγω της σημερινής νίκης. Στο 39ο γκρουπ η Μαρία Χριστοφοράκη έκαμψε την Πάουλα Φουκουχάρα από την Αργεντινή με 4-1 σετ (7-11, 11-5, 11-6, 11-9, 11-6). Έκανε έτσι ένα βήμα για την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση στο νοκ άουτ προκριματικό ματς και αύριο δίνει το καθοριστικό δεύτερο παιχνίδι απέναντι στη Τσούι Ζου από το Αζερμπαϊτζάν.

Στο διπλό ανδρών οι Σγουρόπουλος/Ρηνιώτης άρχισαν την προσπάθειά τους από τον 1ο προκριματικό γύρο, αυτόν των «128». Συνδυάστηκαν καλά και επιβλήθηκαν των Τζέρεμι Χαζέν/Μπράιαν Χο από τον Καναδά με 3-0 σετ (11-2, 11-9, 11-4). Αύριο το πρωί οι συμπαίκτες στον Ολυμπιακό αντιμετωπίζουν στους «64» ένα από τα φαβορί των προκριματικών, τους Τσε Ζε Γιου/Σάο Φενγκ Ετάν από τη Σιγκαπούρη. Αν μπουν στους «32» θα χρειάζονται μία ακόμα νίκη για να προχωρήσουν στο κυρίως ταμπλό. Εκεί βρίσκονται ήδη οι Παναγιώτης Γκιώνης/Κώστας Παπαγεωργίου κι έχουν κληρωθεί με τους Βραζιλιάνους Έρικ Τζούτι/Κάζουο Ματσουμότο.

Το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας για τους διεθνείς μας (σε ώρες Ελλάδας και με τραπέζια που έχουν μετάδοση στο ίντερνετ):

ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ:

Σγουρόπουλος-Γιγκένλερ (Τουρκία) 14:15

Ρηνιώτης-Αλαχβερντίγιεφ (Αζερμπαϊτζάν) 15:00, Τραπέζι 4

ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

Τόλιου-Φόρναχ (Σιέρα Λεόνε) 12:00 Τραπέζι 5

Χριστοφοράκη-Ζου (Αζερμπαϊτζάν) 12:45

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ:

Γκιώνης/Παπαγεωργίου-Τζούτι/Ματσουμότο (Βραζιλία) 21:15

Ρηνιώτης/Σγουρόπουλος-Τσε Γιου/Σάο Φενγκ (Σιγκαπούρη) 11:30

ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

Τόλιου/Χριστοφοράκη-Αντράντε/Φινς (Πορτογαλία) 11:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ