ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Το Προολυμπιακό της Ευρώπης …τώρα αρχίζει

Το Προολυμπιακό της Ευρώπης …τώρα αρχίζει

Το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης μπαίνει στο κρισιμότερο στάδιο και η Ελλάδα είναι παρούσα να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό.

Τα προκριματικά γκρουπ ολοκληρώθηκαν και από αύριο αρχίζουν να βρίσκουν κατόχους τα εισιτήρια για το Ρίο! Στο Χάλμσταντ θα εξασφαλίσουν την τιμητική θέση 10 άνδρες και ισάριθμες γυναίκες και την Πέμπτη θα προκύψουν από τα νοκ άουτ ταμπλό οι 8 πρώτοι/ες προκριθέντες/είσες!

Από την ελληνική πλευρά αρχίζει το δύσκολο έργο του ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο οποίος ήταν απευθείας στο 1 στάδιο των αγώνων, ενώ συνεχίζουν ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο Κώστας Παπαγεωργίου, η Κατερίνα Τόλιου, που κατέκτησαν τη 2 θέση στους ομίλους τους και η Μαρία Χριστοφοράκη, η οποία πέρασε ως 3 από το δικό της γκρουπ.

Πριν λίγη ώρα τελείωσε η κλήρωση και οι αθλητές έμαθαν τους προσεχείς αντιπάλους τους, αλλά και τους υποψήφιους για τους επόμενους γύρους. Προχωρούν 64 αθλητές και 64 αθλήτριες.

Σχηματίστηκαν από 8 ταμπλό και οι νικητές και οι νικήτριες αυτών εξασφαλίζουν συμμετοχή στο Ρίο. Όσοι αποκλειστούν έχουν μία ακόμα ευκαιρία την Παρασκευή και το Σάββατο στο 2 στάδιο του event. Στους άνδρες ο Γκιώνης είναι 2 φαβορί στο 1 ταμπλό ως νούμερο 13 του τουρνουά. Αντιμετωπίζει τον Ιταλό Μάρκο Ρεκ Νταλντόσο, τον οποίο είχε αντίπαλο (και νίκησε) ο Κρεάνγκα στην προκριματική φάση. Εφόσον επικρατήσει θα συναντήσει στα ημιτελικά είτε τον Φινλανδό Μπένετεκ Όλαχ είτε τον Σλοβάκο Λούμπιμιρ Πίστεϊ.

Αν πάει στον τελικό, δηλαδή στο ματς για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πιθανότατα θα συναντήσει τον Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ. Ο Λευκορώσος είναι 1 φαβορί του Προολυμπιακού τουρνουά. Ο Κρεάνγκα μετά το ντέρμπι με τον Βανγκ Γιανγκ βρίσκει μπροστά του στα νοκ άουτ έναν ακόμα Σλοβάκο από την …Κίνα. Βρίσκεται στο 4 ταμπλό και τίθεται αντιμέτωπος με τον Μπάι Χε. Τον Σεπτέμβριο του 2014 είχε δώσει και με αυτόν γερή αναμέτρηση για το ομαδικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και είχε πάρει τη νίκη. Αν το επαναλάβει αύριο και μπει ημιτελικά θ’ αντιμετωπίσει ή το 2 φαβορί του ταμπλό, τον Γερμανό Μπάστιαν Στέγκερ ή τον Λευκορώσο Αλεξάντρ Κάνιν. Στο συγκεκριμένο ταμπλό 1 φαβορί (και άρα βασικός υποψήφιος για το ματς που δίνει ολυμπιακή πρόκριση) είναι ο Κροάτης Αντρέι Γκάσινα.

O Παπαγεωργίου κληρώθηκε στο 8 και τελευταίο ταμπλό και στα προημιτελικά θα κοντράρει τον αριστερόχειρα Πορτογάλο Ζοάο Ζεράλδο. Αν φτάσει στη νίκη θ’ αντιμετωπίσει στην 4άδα τον νικητή από το ματς Νιαγκόλ Στογιάνοφ (Ιταλία)-Στέφαν Φέγκερλ (Αυστρία). Ο Φέγκερλ, σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης στο ομαδικό και το διπλό είναι 1 φαβορί σε αυτό το ταμπλό. Στις γυναίκες η Χριστοφοράκη είναι στο 3 ταμπλό και συναντά ένα από τα μεγάλα φαβορί του τουρνουά, την πολιτογραφημένη Γερμανίδα Σαν Σιαονά, που παίζει άμυνα. Αν κάνει τη σούπερ έκπληξη έχει ως υποψήφιες αντιπάλους την Ουγγαρέζα Σάντρα Πέργκελ και την Τσέχα Χάνα Ματέλοβα. Η Τόλιου τέλος, βρέθηκε στο 7 ταμπλό και αναμετριέται με τη Γαλλίδα Καρόλ Γκρουντίς, που αήττητη πήρε την πρωτιά στο γκρουπ της Χριστοφοράκη.

Αν πάρει τη νίκη θα παίξει είτε με το νούμερο 2 του ταμπλό, τη Ρωσίδα Πολίνα Μικαΐλοβα, είτε με τη Νικόλ Τρόσμαν από το Ισραήλ. Όλοι οι αγώνες των ταμπλό στο 1 στάδιο του τουρνουά γίνονται αύριο, προημιτελικά, ημιτελικά και τελικοί θα πάνε διαδοχικά, γι’ αυτό και το πρόγραμμα θα τραβήξει μέχρι το βράδυ.

Το πρόγραμμα στα πρώτα ματς των Ελλήνων αθλητών σε δικές μας ώρες:

Γκιώνης-Νταλντόσο 13:30 (12:30 τοπική),

τραπέζι 2 Κρεάνγκα-Μπάι Χε 14:30

Παπαγεωργίου-Ζεράλδο 15:30

Χριστοφοράκη-Σαν 10:30 (09:30 τοπική)

Τόλιου-Γκρουντίς 12:30

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ