ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Το φινάλε στις National κατηγορίες της Γαλλίας για τα κλαμπ των Ελλήνων αθλητών

Το φινάλε στις National κατηγορίες της Γαλλίας για τα κλαμπ των Ελλήνων αθλητών

Ολοκληρώθηκε και η 2η φάση στα γαλλικά διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των National κατηγοριών, όπου υπάρχει και έντονη ελληνική συμμετοχή.

Ολοκληρώθηκε και η 2η φάση στα γαλλικά διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των National κατηγοριών, όπου υπάρχει και έντονη ελληνική συμμετοχή. Ουσιαστικά κρίθηκαν οι διοργανώσεις, καθώς απομένουν τα πλέι οφ μεταξύ των πρώτων ομάδων των ομίλων, που είναι για την τελική κατάταξη. Θυμίζουμε ότι National ονομάζονται στη Γαλλία οι κατηγορίες από την 3η έως την 5η και οι Έλληνες πρωταθλητές, που είχαν δράση σε αυτές στην αγωνιστική περίοδο 2016-2017, έφτασαν συνολικά τους 14!

Είναι οι Κώστας Λαγογιάννης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Φραγκούλης, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Γιώργος Σταματούρος, Γιάννης Παπαδάκης, Νίκος Αντωνιάδης, Αντώνης Μαλινάκης, Κώστας Χατζηλυγερούδης, Μαρία Χριστοφοράκη, Όλγα Γεωργοπούλου, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Κωνσταντίνα Παρίδη και Αλίκη Κιούφη. Τα πιο ευχάριστα νέα είναι ότι εξασφάλισαν άνοδο η Καπέλ λα Γκραντ των Λαγογιάννη, Αντωνιάδη στη National 1 και η Γκραν Κουεβίλ της Κιούφη στη National 2. Επίσης, καμία ομάδα με ελληνική παρουσία δεν έπεσε κατηγορία, ενώ όλα τα παιδιά βοήθησαν ουσιαστικά με τις εμφανίσεις τους στην υλοποίηση των ομαδικών στόχων.

Στη National 1 των ανδρών (3η κατηγορία) η Ρομάν του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου και του Κωνσταντίνου Αγγελάκη μετείχε στο 4ο γκρουπ της 2ης φάσης. Κατέλαβε την 5η θέση με 13 βαθμούς και στην τελευταία αγωνιστική νίκησε εκτός έδρας τη Μετς με 8-2. O Κωνσταντινόπουλος, που είχε γενικά πολύ αποδοτική χρονιά, πρόσθεσε από το απλό δύο ακόμα νίκες στο ενεργητικό του. Ο Αγγελάκης προέρχεται, ως γνωστόν, από τον τραυματισμό στο γόνατο και ήταν απών.

Επίσης στη National 1 η Ρουέν 2 του Γιάννη Παπαδάκη αγωνίστηκε στο 3ο γκρουπ και περιορίστηκε στην 7η θέση με 9 βαθμούς. Στο φινάλε συνετρίβη εκτός έδρας από την Αμπεβίλ με 8-0. Ο Παπαδάκης έδωσε δύο ατομικά ματς.

Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 με τον Γιώργο Φραγκούλη να κάνει κάποιες συμμετοχές και σε αυτό το πρωτάθλημα. Η ομάδα ήταν στο 3ο γκρουπ της 2ης φάσης και κατέκτησε την 3η θέση με 15 βαθμούς. Στην 7η και τελευταία αγωνιστική έχασε 8-6 από τη Σεστάς εκτός έδρας με τον πρώην πρωταθλητή Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών να έχει στο απλό δύο νίκες και μία ήττα.

Στη National 2 (4η κατηγορία) η Καπέλ λα Γκραντ 1 του Κώστα Λαγογιάννη και του Νίκου Αντωνιάδη πήρε μέρος στο 8ο γκρουπ κι εξασφάλισε την άνοδο. Κάνοντας μόνο νίκες στο 2ο στάδιο του πρωταθλήματος κατέκτησε πανηγυρικά την προνομιούχο πρωτιά με 21 βαθμούς. Στον τελευταίο της αγώνα έκαμψε εκτός έδρας την αντίσταση της Χάβρης με 8-2 με τη δυνατή ελληνική δυάδα να πετυχαίνει στο απλό από δύο νίκες. Για την τελική της θέση γενικά στο πρωτάθλημα η ομάδα θα μετάσχει τον επόμενο μήνα σε πλέι οφ με τις νικήτριες των υπόλοιπων γκρουπ.

Στο ίδιο γκρουπ της National 2 ήταν και η Ενεμπόν 2 του Γιώργου Σταματούρου. Τα πήγε καλά και κατέλαβε την 3η θέση με 17 βαθμούς και ήττα στο τέλος 8-2 από τη Φοντενέι ως φιλοξενούμενη. Ο 18άχρονος διεθνής δεν πήγε στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής.

Στη National 3 των ανδρών (5η κατηγορία) η Σελονκούρ του Αντώνη Μαλινάκη συνέχισε στο 11ο γκρουπ. Κατέλαβε την 5η θέση με 13 βαθμούς και παρέμεινε στην κατηγορία. Τα Σάββατο επιβλήθηκε εντός έδρας της Χαγκενό με 8-3 με τον Χανιώτη πρωταθλητή να κάνει εξαιρετικό φινάλε με τρεις νίκες στο απλό.

Στην ίδια κατηγορία μετείχε στο 12ο γκρουπ η Βιλέρ λε Νανσί του Κώστα Χατζηλυγερούδη. Στην 7η αγωνιστική έφερε ισοπαλία εκτός έδρας 7-7 με τη Ροσέ (χωρίς τον Πατρινό αθλητή στην 4άδα της) και κατέκτησε την 4η θέση με 14 βαθμούς.

Στις γυναίκες η ελληνική συμμετοχή άρχιζε επίσης από τη National 1 (3η κατηγορία). Στο 1ο γκρουπ της 2ης φάσης βρίσκονται η Σεν Πιερέζ 2 της Μαρίας Χριστοφοράκη και της Γεωργίας Ζαβιτσάνου και η Εσιρόλ της Κωνσταντίνας Παρίδη. Η Σεν Πιερέζ κατέκτησε τη 2η θέση με 16 βαθμούς και η Εσιρόλ την 4η με 15. Στην τελευταία αγωνιστική η πρώτη έχασε 8-1 στην έδρα της από τη Νιμ (έπαιξαν και οι δύο Ελληνίδες και υπέστησαν από δύο ήττες στο απλό), ενώ η Εσιρόλ κατέβαλλε 8-2 στην έδρα της την Ποϊτιέ χωρίς την Παρίδη στη σύνθεσή της.

Η Χριστοφοράκη και η Ζαβιτσάνου αγωνίστηκαν φέτος και με την 3η ομάδα της Σεν Πιερέζ, η οποία αρχικά εξασφάλισε την άνοδο από τη National 3 (5η κατηγορία) και στη 2η φάση έπαιξε στη National 2 (4η κατηγορία). Βρέθηκε στο 2ο γκρουπ κι εκεί κατέκτησε την 4η θέση με 13 βαθμούς. Η Ζαβιτσάνου ενίσχυσε την ομάδα στην 1η φάση, ενώ η Χριστοφοράκη έδωσε κάποια παιχνίδια στη 2η. Στο φινάλε η Σεν Πιερέζ 3 έχασε εντός έδρας 8-1 από την Μπετούν με τις δύο διεθνείς να μην έχουν συμμετοχή.

Ανάλογη πορεία είχε και η Ζορν της Όλγας Γεωργοπούλου. Μετά την άνοδο από την 5η κατηγορία μετείχε στο 1ο γκρουπ της 4ης κατηγορίας και κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή. Στο φινάλε κάμφθηκε στην έδρα της 8-4 από την Μπρουίγ. Η Γεωργοπούλου πάντως, έκανε μία ακόμα πού θετική εμφάνιση και σημείωσε τρεις νίκες στο απλό.

Το καλύτερο αποτέλεσμα τέλος, ήρθε για την Αλίκη Κιούφη στην πρώτη εμπειρία της από ξένο πρωτάθλημα. Η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών πανηγύρισε με τη Γκραν Κουεβίλ ACLT 2 την άνοδο στην 4η κατηγορία. Η ομάδα πήρε μέρος στο 6ο γκρουπ της National 3 και νικώντας στην τελευταία αγωνιστική 8-2 εκτός έδρας τη Βιλέρ Μπρετονέ κατέκτησε την πρωτιά με 20 βαθμούς. Είχε ισοβαθμία με τη Γενεβιέβ, αλλά ευνοήθηκε γιατί από τη μεταξύ τους ισοπαλία ήταν καλύτερη στα σετ. Η Κιούφη, που αγωνίστηκε από τον Ιανουάριο και μετά, πέτυχε δύο ακόμα νίκες και ολοκλήρωσε αήττητη τα παιχνίδια της. Η Γκραν Κουεβίλ θα δώσει τώρα πλέι οφ τον Μάιο με νικήτριες των άλλων γκρουπ, απλά για το τρόπαιο.

* Δράση υπάρχει και στα δύο κορυφαία διασυλλογικά πρωταθλήματα της Γαλλίας αυτές τις ημέρες. Στη 2η εθνική κατηγορία (Pro B) αναμετρήθηκαν χτες βράδυ η Αζέν με τη Ρουέν για τη 14η αγωνιστική, αλλά δεν καταγράφηκε νέα ελληνική «μονομαχία» διότι απουσίαζε από τους φιλοξενούμενους ο Κώστας Παπαγεωργίου. Για την Αζέν αγωνίστηκαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Τάσος Ρηνιώτης (στην ομάδα θυμίζουμε και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος). Η Ρουέν, πρωτοπόρος της βαθμολογίας, επικράτησε με 3-1. Ο Σγουρόπουλος έπαιξε δύο ατομικά από τη θέση 1 κι έχασε 3-0 από τον Γάλλο διεθνή Σαλιφού και 3-2 από τον Ισπανό διεθνή Καντέρο. Ο Ρηνιώτης είχε νίκη στο διπλό με παρτενέρ τον Σουηδό Άρβιντσον. Η Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 ηττήθηκε εντός έδρας 3-2 από τη Μετς χωρίς τον Φραγκούλη στην τριάδα της. Στη βαθμολογία η Ρουέν είναι μόνη 1η με 35 βαθμούς και αγώνα παραπάνω. Η Αζέν βρίσκεται στην 3η θέση με 30 και η Μπαγιάρ Αρζεντάν στην 4η με 29 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ