ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Συνεχίζει στο εξωτερικό ο Γκιώνης

Συνεχίζει στο εξωτερικό ο Γκιώνης

Αναχωρεί αύριο για τα δύο διαδοχικά προπονητικά καμπ στο εξωτερικό ο Γκιώνης

Η προσοχή των φίλων του αθλήματος είναι αυτές τις ημέρες στραμμένη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών και τα ευχάριστα νέα, που έρχονται από το Ζάγκρεμπ, αλλά φυσικά δεν ξεχνάμε ότι ο Παναγιώτης Γκιώνης μπήκε πια στον τελευταίο μήνα της προετοιμασίας του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Ρίο αναχωρεί αύριο το πρωί για τη Γερμανία μαζί με τον προπονητή του Κώστα Βατσακλή και έχει μπροστά του δύο δυνατά προπονητικά καμπ, τα οποία γίνονται για προκριθέντες αθλητές και σίγουρα θα τον βοηθήσουν ενόψει του Ολυμπιακού τουρνουά. Το πρώτο γίνεται από αύριο μέχρι τις 16 του μήνα στο Ντίσελντορφ και πιο συγκεκριμένα στην έδρα της Μπορούσια, της ομάδας στην οποία αγωνίστηκε ο κορυφαίος αμυντικός την τελευταία διετία. Το δεύτερο έρχεται αμέσως μετά στο Πόρτο. Το διοργανώνουν οι Πορτογάλοι από τις 17 έως τις 23 Ιουλίου.

Στο ARAG Center θα συγκεντρωθούν 12 αθλητές. Από τους Γερμανούς διοργανωτές κατ’ αρχάς είναι οι Ντιμίτρι Οβτσάροφ, Τίμο Μπολ, Μπάστιαν Στέγκερ, οι οποίοι θ’ αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς, καθώς και ο συμπατριώτης τους Πάτρικ Φρανζίσκα, που επιλέχθηκε για τη βραζιλιάνικη πόλη ως βοηθός προπόνησης. Επίσης, είναι να πάρουν μέρος ο Λευκορώσος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ, ο Ρώσος Αλεξάντερ Σιμπάεφ, ο πολιτογραφημένος Ουκρανός Κου Λέι, ο Λι Πινγκ από το Κατάρ και η εθνική Αγγλίας (αντίπαλος θυμίζουμε και της εθνικής μας ομάδας τη νέα σεζόν, στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος) με τους Λίαμ Πίτσφορντ, Πολ Ντρίνκχολ και Σαμ Γουόκερ. Επίσης, το προσεχές Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί τουρνουά στην πόλη Χαμ και θα μετάσχουν και οι 12 αθλητές από τη συγκέντρωση προετοιμασίας στο Ντίσελντορφ. Μάλιστα, οι αγώνες θα έχουν και οικονομικό έπαθλο

Για το Πόρτο δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμα πολλά στοιχεία, αλλά φυσικά το πρόγραμμα θα έχει κι εκεί διπλές προπονήσεις. Εκτός από τους Πορτογάλους πρωταθλητές, που έχουν περάσει για το Ρίο (Μάρκο Φρέιτας, Τιάγκο Απολόνια, Ζοάο Μοντέιρο) θα είναι σίγουρα παρόντες Σουηδοί αθλητές και ο Νιγηριανός Αρούνα Κουάντρι, ο οποίος θ’ αγωνιστεί και στο απλό και στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Γκιώνης αρχίζει από αύριο το απόγευμα προπονήσεις και γενικά η δουλειά στα διεθνή καμπ θα επικεντρωθεί στο τραπέζι. Ο ίδιος έχει ολοκληρώσει το κομμάτι της φυσικής κατάστασης δουλεύοντας ατομικά στο ΟΑΚΑ με τον γυμναστή Μιχάλη Τομαρά, πρώην αθλητή του άλματος εις ύψος. Εδώ είναι ευκαιρία να σημειώσουμε ότι γενικά στους διεθνείς δίνει σημαντική βοήθεια τον τελευταίο καιρό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο εργοφυσιολόγος Χρήστος Μπαλαμπίνης. Έχει αρχίζει συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Ε.π.Α. και η ευθύνη του είναι το κομμάτι της φυσικής κατάστασης με ενδυνάμωση, ασκήσεις ισορροπίας και άλλα.

Πηγαίνει στο φαληρικό στάδιο μετά τις προπονήσεις και κατευθύνει τους αθλητές σε θέματα διατροφής, δουλειάς με βάρη, κάνει ασκήσεις, μετρήσεις κ.α. Ο έμπειρος εργοφυσιολόγος μάλιστα, που έχει δουλέψει και στην ποδοσφαιρική ομάδα της Χέρτα Βερολίνου, εκπόνησε πρόγραμμα για το διάστημα των διακοπών σε συνεργασία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή, το οποίο περιλάμβανε και ασκήσεις ενεργητικής ξεκούρασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ