ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων ο Σγουρόπουλος

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων ο Σγουρόπουλος

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος επικράτησε του Τρουλς Μέρεγκαρντ στο προλυμπιακό νέων και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος κρατά σφιχτά στα χέρια του το "εισιτήριο" για τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων του 2018. Στο καθοριστικό ματς με τον Σουηδό Τρουλς Μέρεγκαρντ, επικράτησε με 4-1 σετ κι εξασφάλισε γρήγορα την πρόκριση για το Μπουένος Άιρες, υλοποιώντας με εντυπωσιακό τρόπο τον μεγάλο του στόχο!

Στο Σπλιτ της Κροατίας, η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση συμμετείχε πρώτη φορά σε Προολυμπιακό τουρνουά νέων. Παρότι γνώρισε ήττα χτες στο γκρουπ όπου ήταν επικεφαλής και κλήθηκε να αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο του ταμπλό Α το νο1 της ευρωπαϊκής κατάταξης κ18 και νικητή του πρόσφατου Τοπ 10 της Ευρώπης, ο Σγουρόπουλος δεν αγχώθηκε.

Με ψυχολογία πρωταθλητή Ευρώπης και με τρεις σπουδαίες νίκες, πήρε τη μία από τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις (οι άλλες δύο που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων κρίνονται αύριο).

Ο Μέρεγκαρντ είναι νο4 του τουρνουά και δευτεραθλητής Ευρώπης στο απλό παίδων το 2016 και το 2017. Ο Σγουρόπουλος τον είχε αντιμετωπίσει και το καλοκαίρι στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και τον είχε νικήσει με 3-0 σετ.

Το αποψινό ματς ήταν πιο δύσκολο, αλλά ο 17χρονος άσος ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και στις πιο δύσκολες στιγμές, όπως στα δύο πρώτα σετ όπου έκανε ανατροπή από 8-10.

Η εξέλιξη 13-11, 14-12, 11-9, 6-11, 12-10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ