ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στον τελικό του απλού νέων στο Ευρωπαϊκό ο Σγουρόπουλος

Στον τελικό του απλού νέων στο Ευρωπαϊκό ο Σγουρόπουλος

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος έκανε την ανατροπή απέναντι στον Ράρες Σίπος στα ημιτελικά του απλού νέων στο Ευρωπαϊκό και προκρίθηκε στον τελικό.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος προκρίθηκε στον τελικό του απλού νέων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και διεκδικεί πλέον το χρυσό μετάλλιο.

Με σπουδαία ανατροπή στον ημιτελικό από 1-3 στα σετ και αφού έσωσε ματς μπολ, ξεπέρασε την αντίσταση του Ρουμάνου Ράρες Σίπος με 4-3 και πανηγύρισε την ιστορική πρόκριση στον τελικό.

Σε εξαιρετική φόρμα, με πολύ δυνατή ψυχολογία και τη στόφα μεγάλου αθλητή, ο 17χρονος Ελευσίνιος (νο4 των αγώνων) βλέπει πλέον μπροστά του μόνο την κορυφή της Ευρώπης.

Νίκησε στην 4άδα το 2ο φαβορί του αγωνίσματος και στις 17:25 ώρα Ελλάδας αντιμετωπίζει το νο1, τον επίσης Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο 1ο σετ, ο Σίπος πήρε μικρή διαφορά στο 6-3 και την κράτησε. Στο 2ο, ο Σγουρόπουλος αξιοποίησε σε μεγάλο βαθμός το σερβίς του και ισοφάρισε. Στο απόλυτα ισορροπημένο 3ο σετ, βρήκε λύσεις με τα σερβίς του στο 5-7, πέρασε μπροστά με 9-8, αλλά είδε τον αντίπαλό του παίρνει τρεις σερί πόντους και να κάνει το 2-1. Παρόμοια η εξέλιξη στο 4ο σετ, αλλά ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή είχε τα σερβίς στο 9-9. Έσωσε σετ μπολ, όμως κάμφθηκε στην παράταση με 12-10.

Η προσπάθειά του είχε δυσκολέψει πολύ πια, αλλά δεν το έβαλε κάτω και κυριάρχησε στο 5ο σετ, όπου μετά από το 1-1, πήρε έξι διαδοχικούς πόντους. Πήγε στο 7-1 και μετά στο 8-2, ο Σίπος πλησίασε χωρίς όμως ν’ αλλάξει κάτι ουσιαστικά. Πόντο πόντο κύλησε το πολύ κρίσιμο 6ο σετ. Στο 6-6 ο Σγουρόπουλος πήρε δύο πόντους στα σερβίς του Σίπος αλλά ο τελευταίος έκανε το ίδιο αμέσως μετά. Στο 9-10, ο πρωταθλητής μας έσωσε ματς μπολ σε δικά του σερβίς και με δύο ακόμα πόντους πέτυχε την ισοφάριση σε 3-3!

Όλα πλέον κρέμονταν σε μία κλωστή και φυσιολογικά εμφάνισαν άγχος και οι δύο αθλητές στο τελευταίο σετ. Στην αλλαγή των πλευρών, ο Σγουρόπουλος προηγήθηκε 5-2 με τρεις πόντους στη σειρά και δευτερόλεπτα μετά, στα σερβίς του πήγε στο +4 (7-3). Αυτό το σημείο αποδείχτηκε καθοριστικό, αφού το σοβαρό προβάδισμα έδωσε άλλον αέρα στον πρωταθλητή μας, ενώ έριξε την ψυχολογία του αντιπάλου. Η διαφορά αυξήθηκε (8-3) και η ανατροπή ολοκληρώθηκε με θριαμβευτικό τρόπο (8-11, 11-6, 9-11, 10-12, 11-7, 12-10, 11-4).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ