ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στο Χάλμσταντ της Σουηδίας το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης

Στο Χάλμσταντ της Σουηδίας το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης

Στο Χάλμσταντ της Σουηδίας θα διεξαχθεί τελικά το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων. Αναλυτικά οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης σε συνεργασία με τη διεθνή ομοσπονδία.

Στο Χάλμσταντ της Σουηδίας θα διεξαχθεί τελικά το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης. Μετά την ακύρωση των αγώνων στην Κωνσταντινούπολη λόγω των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων, η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης σε συνεργασία με τη διεθνή ομοσπονδία αναζήτησαν άμεσα τον νέο τόπο διεξαγωγής και τον βρήκαν σε μία χώρα προηγμένη στο άθλημα και έμπειρη από μεγάλες διοργανώσεις, αλλά και στην πόλη που μόλις τον περασμένο Οκτώβριο φιλοξένησε επιτυχώς το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών.

Άλλαξε επίσης η ημερομηνία διεξαγωγής του τουρνουά. Αντί να γίνει στο διάστημα 6 με 10 Απριλίου, που ήταν από καιρό προγραμματισμένο, μετατέθηκε για τις 12-16 του ίδιου μήνα προκειμένου να δοθεί λίγο περισσότερος χρόνος στους Σουηδούς και όλους τους εμπλεκόμενους με τη διοργάνωση να τα έχουν όλα έτοιμα. Θυμίζουμε ότι στο Προολυμπιακό τουρνουά θ' αγωνιστούν από ελληνικής πλευράς οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη και Γεωργία Ζαβιτσάνου.

Σε συνέχεια της επιστολής στις εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της, την περασμένη Δευτέρα, η E.T.T.U. ενημέρωσε σήμερα  το μεσημέρι για την ανάθεση της διοργάνωσης στο Χάλμσταντ. "Η σουηδική ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια - με τη βοήθεια των Δανών συναδέλφων μας - για να οργανώσουμε αυτή τη σημαντική εκδήλωση με τον καλύτερο τρόπο.

Οι ευχαριστίες μας επίσης, πρέπει να πάνε στην πόλη του Χάλμσταντ, η οποία έχει προσφέρει μεγάλη στήριξη αυτή την ώρα κάτω από μεγάλη πίεση. Τα ενημερωτικά φυλλάδια, οι επιστολές πρόσκλησης και περαιτέρω πληροφορίες για τους αγώνες θα είναι διαθέσιμα σύντομα. Εμείς ειλικρινά λυπούμαστε για την αλλαγή τόπου διεξαγωγής και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Τούρκους συναδέλφους μας για όλη τη δουλειά, που έκαναν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες", ανέφερε η E.T.T.U. και ακολούθησε το σχετικό δελτίο Τύπου, όπου φιλοξενούνται και δηλώσεις του  προέδρου της E.T.T.U. Ρόναλντ Κράμερ:

"Σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές για την Ευρώπη όπου η βία κυριαρχεί στη θεματολογία των media, μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες που οι Σουηδοί συνάδελφοί μας σήκωσαν τα μανίκια κι εργάστηκαν πολύ σκληρά τις τελευταίες ημέρες ώστε να προετοιμαστούν γι’ αυτό το πολύ σημαντικό τουρνουά. Έπρεπε ν’ αλλάξουμε τις ημερομηνίες, προκειμένου να καταστεί αυτό δυνατό. Είμαι επίσης ευγνώμων σε άλλες εθνικές ομοσπονδίες οργανώσεις, που έδειξαν ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση υπό τις παρούσες συνθήκες. Και φυσικά να πω ότι λυπάμαι για τους Τούρκους φίλους μας για την κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε", ανέφερε ο Ολλανδός παράγοντας.

Στη διάρκεια του τουρνουά οι Σουηδοί διοργανωτές θα έχουν την υποστήριξη της ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Δανίας.

* Στο πλαίσιο της καλύτερης επαφής και συνεργασίας με τους διαιτητές η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα έχει και συνάντηση μαζί τους την προσεχή Τρίτη, 29 του μήνα. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία της ομοσπονδίας και στους διαιτητές θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης και ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Παναγιώτης Τζόβολος.

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Γιατί κάνουμε (κάνετε, κάνουν) τρίo;

Έρευνες εξηγούν γιατί όλο και περισσότεροι, όλo και πιο εύκολα δοκιμάζουν ένα menage a trois.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24