ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στο Νο 26 της παγκόσμιας κατάταξης ο Γκιώνης

Στο Νο 26 της παγκόσμιας κατάταξης ο Γκιώνης

Ο Παναγιώτης Γκιώνης έπεσε στην 26η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Τους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης για τον μήνα Σεπτέμβριο εξέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας η παγκόσμια ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Δεν αναμένονταν εντυπωσιακές αλλαγές για την ελληνική πλευρά, πάντως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έπεφτε στη νέα θέση του Παναγιώτη Γκιώνη.

Όχι μόνο γιατί ο κορυφαίος αμυντικός αγωνίστηκε στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο και προχώρησε μέχρι τον 3ο γύρο, αλλά και γιατί κανένας από τους υπόλοιπους διεθνείς μας δεν είχε συμμετοχή σε αξιολογημένη διοργάνωση μέσα στον Αύγουστο.

Ο Γκιώνης έχασε μία θέση αυτόν τον μήνα και πήγε στην 26η, όμως πέτυχε έναν από τους δευτερεύοντες στόχους του στη Βραζιλία, που ήταν ν’ αποσπάσει βαθμούς. Βοηθήθηκε με τη μία νίκη και την πρόκριση στους «32» και τελικά πρόσθεσε 23 βαθμούς στο ενεργητικό του σε σχέση με την παγκόσμια κατάταξη του Αυγούστου. Στον αντίστοιχο πίνακα της Ευρώπης θα βρεθεί στο νούμερο 11 και όπως όλα δείχνουν τον προσεχή Οκτώβριο θα είναι στα 16 φαβορί του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων. Κατά τα άλλα, είχαν φυσιολογική πτώση όλοι οι Έλληνες διεθνείς, πάντως η μικρή Ιωάννα Γερασιμάτου διατηρείται στις πρώτες 30 του κόσμου στον πίνακα Under 15, πλασάρισμα το οποίο κατάφερε μετά από τις πολύ καλές εμφανίσεις της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του Ζάγκρεμπ.

Στο ranking list των ανδρών ο Παναγιώτης Γκιώνης επανήλθε στο νούμερο 26. Ήταν εκεί τον Ιούλιο, πριν πάει τον Αύγουστο μία θέση ψηλότερα, στην 25η. Ωστόσο, δεν είχε κάποια βαθμολογική απώλεια, ίσα-ίσα πήρε και 23 βαθμούς μετά το Ολυμπιακό τουρνουά και τώρα εμφανίζει 2.444. Τη μία θέση την έχασε λόγω της εντυπωσιακής ανόδου του Νιγηριανού Κουάντρι Αρούνα. Με την ιστορική, για την αφρικανική ήπειρο, είσοδό του στην 8άδα του απλού στο Ρίο είχε όφελος 25 θέσεων στη διεθνή κατάταξη και τώρα φιγουράρει στο νούμερο 25! O Γκιώνης πηγαίνει σήμερα στην Πολωνία για τις πρώτες προπονήσεις με τη νέα του ομάδα, την Μπογκόρια Γκρότζικ και το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα την προσεχή Παρασκευή.

Από τη βασική τριάδα της εθνικής ανδρών ο Καλλίνικος Κρεάνγκα υποχώρησε στο νούμερο 129 (από 125) και ο Κώστας Παπαγεωργίου στο 141 (από 137). Επί τη ευκαιρία να σημειωθεί ότι οι δύο πρωταθλητές, όπως και οι συναθλητές τους στην εθνική ομάδα Τάσος Ρηνιώτης και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος βρίσκονται στη Γαλλία για την αποψινή έναρξη των πρωταθλημάτων της 1ης και της 2ης εθνικής κατηγορίας. Πτώση στον πίνακα καταγράφηκε και για τους νεότερους αθλητές: Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος μετακινήθηκε στο 437 (από 409), ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο 439 (από 412), ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στο 525 (από 486), ο Γιώργος Σταματούρος στο 694 (από 643), ο Νίκος Αντωνιάδης στο 764 (από 714) και ο Στράτος Δαμιανής στο 847 (από 785). Από τους παίδες, που μπήκαν πρώτη φορά στους πίνακες μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιουλίου, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης είναι στο νούμερο 883 (από 819), ο Γιάννης Δαμιανής στο 919 (από 852) και ο Κωνσταντίνος Στάμου στο 963 (από 894).

Στον πίνακα αξιολόγησης των γυναικών η πρώτη Ελληνίδα, η Κατερίνα Τόλιου, οπισθοχώρησε στο νούμερο 212 από το 197 του προηγούμενου μήνα. Παρεμπιπτόντως, η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας είναι επίσης στη Γαλλία για το φετινό ξεκίνημά της στην Pro B. H Μαρία Χριστοφοράκη πήγε στο 336 (από 320) και η Γεωργία Ζαβιτσάνου στο 458 (από 430). H κορασίδα Έλλη Φίσερ, που έχει μετεγκατασταθεί εδώ και λίγες ημέρες στη Γερμανία για να συνδυάσει σπουδές και επιτραπέζια αντισφαίριση, εμφανίζεται αυτόν τον μήνα στο νούμερο 643 (από 608). Η νεάνιδα Ελισάβετ Τέρπου είναι στο 688 (από 649) και η Ιωάννα Γερασιμάτου στο 470 (από 444).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ