ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στις 27/11 η κλήρωση για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Στις 27/11 η κλήρωση για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Στις 27 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η κλήρωση για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Οι εθνικές ομάδες της γηραιάς ηπείρου …συνηθίζουν σιγά-σιγά στην ιδέα της επιστροφής σε προκριματικούς αγώνες για τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ομαδικού. Η νέα μορφή των European Championships Qualifications οριστικοποιήθηκε πριν από 1,5 μήνα στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Εκατερίνμπουργκ και η επόμενη κίνηση είναι η κλήρωση των ομίλων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.), θα διεξαχθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου κι εκεί όλες οι χώρες θα μάθουν τους αντιπάλους στα γκρουπ της διοργάνωσης, η οποία επανέρχεται ύστερα από τρία χρόνια και θα έχει φόντο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού του 2017. Με ζωηρό ενδιαφέρον θα περιμένουν τα αποτελέσματα της κλήρωσης και τα ελληνικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των ανδρών και των γυναικών, καθώς μάλιστα θα πάρουν μέρος και τα δύο στην 1η κατηγορία των προκριματικών (Championship Qualification Division). Η έναρξη των αγώνων έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 12 Απριλίου 2016.

Στην 1η κατηγορία θα μετάσχουν 30 χώρες και θα χωριστούν σε 10 ομίλους των 3ων. Γι’ αυτόν τον λόγο στην κλήρωση θα υπολογιστούν σε τρία επίπεδα, κάτι σαν γκρουπ δυναμικότητας. Στο πρώτο (1-10) θα είναι οι εθνικές ομάδες, που τερμάτισαν στις θέσεις από την 1η έως τη 10η στο τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στο δεύτερο (11-20), αυτές που κατέλαβαν τις θέσεις από την 11η έως την 20η και στο τρίτο (21-30) εκείνες, που αρκέστηκαν στις θέσεις από την 21η έως την 29η, συν τη νικήτρια της 3ης κατηγορίας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Standard Division) από τους αγώνες στο Εκατερίνμπουργκ. Η εθνική μας ομάδα των ανδρών συνεπώς, θα είναι επικεφαλής ομίλου χάρη στην 7η θέση, που κατέκτησε στη ρωσική πόλη (οι γυναίκες θυμίζουμε, είχαν πάρει την 24η θέση).

Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει δύο αγώνες εντός έδρας κι άλλους τόσους εκτός σε κάθε γκρουπ. Η συνολική βαθμολογία θ’ αναδείξει αρχικά τους 10 νικητές των γκρουπ, οι οποίοι θα προκριθούν στην κορυφαία κατηγορία του επόμενου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Championship Division). Οι 10 εθνικές ομάδες, που θα πάρουν τη 2η θέση των γκρουπ, θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία να φτάσουν στην πρόκριση στην 1η κατηγορία. Θα σχηματιστούν με αυτές 5 ζευγάρια, θα γίνουν διπλά πλέι οφ παιχνίδια και θα προκύψουν 5 ακόμα ομάδες, που θα εξασφαλίσουν θέση στην ελίτ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Την κλασική 16άδα της κατηγορίας θα συμπληρώσει η διοργανώτρια χώρα του πρωταθλήματος του 2017.

Οι χαμένοι από τους αγώνες πλέι οφ, όπως και οι ομάδες, που θα περιοριστούν στην 3η θέση των προκριματικών γκρουπ, θα παίξουν στη 2η κατηγορία (Challenge Division) του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. H E.T.T.U. έχει ανακοινώσει όλες τις ημερομηνίες για τους αγώνες των προκριματικών γκρουπ. Οι αγωνιστικές θα γίνουν μέσα στο 2016 και ορίστηκαν κατά σειρά για τις 12 Απριλίου, τις 3 Μαΐου, τις 6 Σεπτεμβρίου και τις 22 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ