ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στην Ελβετία από την Παρασκευή για το Top 16 της Ευρώπης ο Γκιώνης

Στην Ελβετία από την Παρασκευή για το Top 16 της Ευρώπης ο Γκιώνης

Ο Παναγιώτης Γκιώνης ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το Top 16 της Ευρώπης που θα διεξαχθεί φέτος στο Μοντρό της Ελβετίας.

Ζυγώνει η ώρα για το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού των κορυφαίων αθλητών της Ευρώπης και ο Παναγιώτης Γκιώνης ετοιμάζεται για την πρώτη μεγάλη πρόκληση της χρονιάς.

Στο Μοντρό της Ελβετίας διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο το Top 16 της Ευρώπης σε άνδρες και γυναίκες και ο πρωταθλητής μας, συνεπής στις προσκλήσεις του θεσμού, θα εκπροσωπήσει την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση για 5η χρονιά στη σειρά.

Αυτό από μόνο του είναι τιμητικό, αλλά ο έμπειρος αμυντικός, είναι υποχρεωμένος βάσει της αξίας του να κυνηγήσει και τη διάκριση.

Αναχωρεί πολύ νωρίς αύριο το πρωί για την ελβετική πόλη, ανυπομονεί για την κλήρωση κι επιθυμεί την είσοδο στην 4άδα, όπως το 2015, που πανηγύρισε την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Μαζί του θα είναι και σε αυτούς τους αγώνες ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής, ο οποίος μετά τη σημερινή τελευταία προπόνηση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τόνισε ότι ο αθλητής του είναι σε καλή κατάσταση και θα παλέψει με γερά κίνητρα για υψηλό πλασάρισμα.

Το σύστημα διεξαγωγής είναι αλλαγμένο και προβλέπει νοκ άουτ ματς από την αρχή και όχι γκρουπ, όπως γινόταν παραδοσιακά. Στην πορεία θα υπάρξει και διαβάθμιση, επειδή οι τρεις πρώτοι αθλητές αποκτούν αυτόματα το δικαίωμα συμμετοχής στο ατομικό Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

Άλλωστε, ο θεσμός, που άρχισε το μακρινό 1971, διεξάγεται τα τελευταία χρόνια υπό την αιγίδα της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος και είναι απόλυτα συνδεμένος με τα Παγκόσμια Κύπελλα, όπως η κάθε αντίστοιχη διοργάνωση των υπόλοιπων ηπείρων.

Φέτος μάλιστα, έχει μέγα χορηγό κινεζική τράπεζα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ελβετοί ζήτησαν και πήραν τη διοργάνωση για συνολικά τρία χρόνια.

Οι αγώνες στο Μοντρό θα αρχίσουν το Σάββατο στις 11:00 ώρα Ελλάδας και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα της Κυριακής. Θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη (στην Ελλάδα θα έχει μαγνητοσκοπημένη μετάδοση το Eurosport την Κυριακή στις 23:30) και θα μεταδίδονται συνεχώς παιχνίδια στο ίντερνετ (από το laola1.tv).

Τους 15 αθλητές, που προσκλήθηκαν με βάση την υψηλή τους θέση στην παγκόσμια κατάταξη του Δεκεμβρίου, συμπληρώνει από τη διοργανώτρια χώρα ο Λιονέλ Βέμπερ.

Πέραν του Γκιώνη εξάλλου, θα αγωνιστεί στο Top 16 ένας ακόμα αμυντικός, ο Γερμανός Ρούβεν Φίλους.

Η λίστα με τους αθλητές

1. Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία)

2. Τίμο Μπολ (Γερμανία)

3. Σιμόν Γκοζί (Γαλλία)

4. Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Λευκορωσία)

5. Μάρκος Φρέιτας (Πορτογαλία)

6. Ρούβεν Φίλους (Γερμανία)

7. Κρίστιαν Κάρλσον (Σουηδία)

8. Αλεξάντερ Σιμπάεφ (Ρωσία)

9. Μπάστιαν Στέγκερ (Γερμανία)

10. Τζόναθαν Γκροθ (Δανία)

11. Εμανουέλ Λεμπεσόν (Γαλλία)

12. Τιάγκο Απολόνια (Πορτογαλία)

13. Ματίας Κάρλσον (Σουηδία)

14. Παναγιώτης Γκιώνης (Ελλάδα)

15. Στέφαν Φέγκερλ (Αυστρία)

16. Λιονέλ Βέμπερ (Ελβετία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ