ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στη μικτή Ευρώπης προσκλήθηκε ο Γκιώνης

Στη μικτή Ευρώπης προσκλήθηκε ο Γκιώνης

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του πινγκ πονγκ, Παναγιώτης Γκιώνης κλήθηκε να συμμετάσχει στον αγώνα της μικτής Ευρώπης με την αντίστοιχη ομάδα της Ασίας.

Είναι αναμφίβολα μία ακόμα τρανή απόδειξη ότι ο Παναγιώτης Γκιώνης συγκαταλέγεται πια στα τοπ ονόματα της παγκόσμιας επιτραπέζιας αντισφαίρισης! Φεγγοβολά ανάμεσα στα μεγάλα αστέρια του αθλήματος και από το περσινό ξέσπασμα των δύο μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βλέπει συνεχώς ν’ ανεβαίνουν οι «μετοχές» του στον χώρο.

Ο κορυφαίος «αμυντικός» προσκλήθηκε στη μικτή Ευρώπης, για τον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν κόντρα στην Ασία στο πλαίσιο του καθιερωμένου event Asia-Europe All Star Challenge!

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 1 και 2 Νοεμβρίου στην πόλη Ζανγκ Για Γκανγκ της Κίνας (Zhang Jia Gang) και η 5άδα αθλητών για τη γηραιά ήπειρο προέκυψε με βάση το διεθνές ranking list του Ιουλίου. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού δέχεται πρώτη φορά στην καριέρα του αυτή τη μεγάλη τιμή και μάλιστα η σχετική ειδοποίηση στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) ήρθε μόλις λίγες ώρες πριν από το ντεμπούτο του με τη Μπορούσια Ντίσελντορφ στη γερμανική λίγκα αύριο το βράδυ!

"Θα είναι διαφορετική εμπειρία"

"Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι πολύ τιμητικό να γίνεσαι μέλος της μικτής Ευρώπης. Αναμφίβολα είναι μία εμπειρία διαφορετική από τις υπόλοιπες. Εύχομαι να είμαι καλά έως τότε, να πάω και να ευχαριστηθώ το event", δήλωσε ο Γκιώνης, ο οποίος ήταν τον περασμένο μήνα στο νούμερο 23 της παγκόσμιας κατάταξης. Για την Ευρώπη ήταν 7ος και από πάνω του είχε τέσσερις Γερμανούς.

Επειδή όμως, δεν γίνεται να συμπεριληφθεί στη μικτή ομάδα δεύτερος αθλητής από την ίδια χώρα ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε θέση στην ξεχωριστή αυτή αθλητική εκδήλωση και μάλιστα ως 4ος στον πίνακα. Προτίθεται φυσικά να επικυρώσει τη συμμετοχή του και να δώσει το «παρών», απλά να σημειώσουμε ότι στις 2 Νοεμβρίου υπάρχει προγραμματισμένο ματς της Μπορούσια για την 7η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Η 5άδα της Ευρώπης όπως την ανακοίνωσε η E.T.T.U.:

1. Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία)

2. Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Λευκορωσία)

3. Μάρκος Φρέιτας (Πορτογαλία)

4. Παναγιώτης Γκιώνης (Ελλάδα)

5. Άντριαν Κριζάν (Ρουμανία)

Η E.T.T.U. γνωστοποίησε και τους αναπληρωματικούς, που είναι κατά σειρά οι Γερμανοί Τίμο Μπολ, Πάτρικ Μπάουμ, Μπάστιαν Στέγκερ, ο Πορτογάλος Τιάγκο Απολόνια, ο Δανός Μίκαελ Μέιζ και ο Κροάτης Αντρέι Γκάσινα. Όπως σημειώνει η διεθνής ομοσπονδία για τους τέσσερις πρώτους, ο Μπολ θα παίξει αν αποσυρθεί ο Οβτσάροφ, ο Μπάουμ αν δεν μπορούν ν’ αγωνιστούν ούτε ο Οβτσάροφ, ούτε ο Μπολ, ο Στέγκερ αν δηλώσουν αδυναμία παρουσίας όλοι οι προαναφερόμενοι Γερμανοί και ο Απολόνια αν ακυρώσει τη συμμετοχή του ο Φρέιτας. Επικεφαλής προπονητής της μικτής Ευρώπης θα είναι ο Γερμανός Ρίτσαρντ Πράουζε, υπεύθυνος στην Ακαδημία του (τελευταίου παγκόσμιου πρωταθλητή από τη γηραιά ήπειρο) Βέρνερ Σλάγκερ στη Βιέννη.

Το Asia-Europe All Star Challenge διεξάγεται σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι επαμειβώμενο και οργανώνεται από την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος. Περιλαμβάνει δύο ματς κάθε σεζόν, ένα στη μία ήπειρο κι ένα στην άλλη, γίνεται κυρίως για τη διάδοση και προβολή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και στο παρελθόν είχε τη χαρά και την τιμή να πάρει μέρος σε τρεις αγώνες ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Η προκήρυξη προβλέπει οικονομικό έπαθλο 60.000 ευρώ για τη νικήτρια ομάδα και 30.000 για την ηττημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ