ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Στη Σουηδία από αύριο (10/4) για το Προολυμπιακό οι Έλληνες διεθνείς

Στη Σουηδία από αύριο (10/4) για το Προολυμπιακό οι Έλληνες διεθνείς

Για το Χάλμσταντ αναχωρούν αύριο το πρωί (10/4) οι Παναγιώτης Γκιώνης Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη και Γεωργία Ζαβιτσάνου ενόψει του Προοολυμπιακού τουρνουά.

Η μεγάλη πρόκληση της χρονιάς καλεί τους αθλητές και τις αθλήτριες των εθνικών μας ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης αρχίζει την προσεχή Τρίτη (12/4) στο Χάλμσταντ της Σουηδίας και μέχρι το Σάββατο 16 του μήνα ανεβάζει ψηλά... αδρεναλίνη και κίνητρα όλων των αθλητών, που θα κυνηγήσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Ρίο. Σε αυτή τη θέση θα βρεθούν και έξι Έλληνες διεθνείς και θα τα δώσουν όλα για να πανηγυρίσουν έστω μία ή και γιατί όχι περισσότερες προκρίσεις.

Για την πόλη της νότιας Σουηδίας αναχωρούν αύριο το πρωί (10/4) οι Παναγιώτης Γκιώνης Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη και Γεωργία Ζαβιτσάνου και θα φτάσουν εκεί μέσω Κωνσταντινούπολης και Γκέτεμποργκ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Βατσακλής, θα είναι υπεύθυνος για τους άνδρες, ο προπονητής του Άρη Βούλας Κωνσταντίνος Κωστόπουλος θα κοουτσάρει σε νέα μεγάλη διοργάνωση τις γυναίκες, αρχηγός αποστολής είναι ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ενώ τις υπηρεσίες της θα προσφέρει ξανά η φυσιοθεραπεύτρια Σταυρούλα Νεοχωρίτη.

Επίσης, η Θεσσαλονικιά διαιτητής Μαρία Τσίπου, που θα συναντήσει την αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, θα έχει τη χαρά και την τιμή να είναι επιδιαιτήτρια των αγώνων. Πριν από τη σημερινή τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους οι δύο προπονητές μίλησαν για τις προσδοκίες τους στο Χάλμσταντ.

"Το ότι άλλαξε το σύστημα στα Προολυμπιακά τουρνουά και παίζουν ακόμα και οι καλύτεροι αθλητές παγκοσμίως ήταν μία πολύ σημαντική αλλαγή διότι έτσι έχουν το κίνητρο της πρόκρισης και αυτοί που βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις του διεθνούς πίνακα αξιολόγησης. Έτσι και στη Σουηδία θα προσπαθήσουν να προκριθούν οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες της Ευρώπης κι αυτό ανεβάζει αυτόματα την αίγλη της διοργάνωσης και κάνει πιο δύσκολη μία διαδικασία, που έτσι κι αλλιώς κρύβει το άγχος της πρόκρισης για όλους", δήλωσε ο Κώστας Βατσακλής και συνέχισε, αναφερόμενος στους στόχους:

"Ο στόχος μας ως ολυμπιακή αποστολή είναι να προκρίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους άνδρες. Είμαι σίγουρος ότι ο Παναγιώτης θα περάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δηλαδή από το Προολυμπιακό ή την παγκόσμια κατάταξη του Μαΐου, όμως υπάρχει η δυνατότητα να πετύχουμε παραπάνω πράγματα.

Εάν για παράδειγμα, προκρίνουμε τον Καλλίνικο ή τον Κώστα από το Προολυμπιακό ή αν αποσπάσουν βαθμούς, που θα τους βοηθήσουν ν’ ανέβουν στο παγκόσμιο ranking list και να μπουν σε θέσεις πρόκρισης θα είναι ό,τι καλύτερο. Πέρα από το ατομικό θ’ αυξηθούν κατακόρυφα οι πιθανότητες να προκριθούμε και στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Όλα αυτά μας κάνουν να κυνηγήσουμε στο Χάλμσταντ όλα τα παιχνίδια από την αρχή ως το τέλος. Είναι κοπιαστική και ψυχοφθόρα διαδικασία με πολλούς αγώνες, αλλά είμαστε σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε και στην προσπάθεια των γυναικών, με τις οποίες δουλεύει παράλληλα στο Σ.Ε.Φ. τα τελευταία τρία χρόνια. Του υπενθυμίστηκε ότι η διοίκηση της ομοσπονδίας έχει εκφράσει την ελπίδα ότι μπορεί να έρθει μία ολυμπιακή πρόκριση και στο απλό γυναικών και ρωτήθηκε αν συμμερίζεται αυτή την αισιοδοξία: "Εάν δεν τη συμμεριζόμουν δεν θα έκανα αυτή τη δουλειά. Πάντα ελπίζουμε και πάντα προσπαθούμε. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Η Τόλιου είναι σε μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη, που μπορεί και με βαθμούς από το Προολυμπιακό να βοηθηθεί για τον καθοριστικό πίνακα του Μαΐου. Θα καταβάλλουμε και στο Χάλμσταντ κάθε δυνατή προσπάθεια με όλες τις αθλήτριες και μακάρι να δημιουργήσουμε κάποια έκπληξη".

Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος κλήθηκε από την ομοσπονδία να βοηθήσει και πάλι εκτάκτως το έργο των Ελληνίδων αθλητριών. Ήταν στην τεχνική καθοδήγηση της εθνικής ομάδας στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαλαισίας, η συνεργασία ήταν πετυχημένη και θα επαναληφθεί στη Σουηδία. "Σίγουρα από τη μεριά μου θα ήθελα να δω τα κορίτσια να περνάνε τη φάση των ομίλων. Βέβαια, είναι πολύ δύσκολο γιατί συμμετέχουν οι καλύτερες αθλήτριες της ηπείρου και όλες κυνηγάνε τις προκρίσεις, που θα είναι μόνο 10, πάντως δεν είναι ανέφικτο", τόνισε ο νεαρός προπονητής και πρόσθεσε:

"Πάμε με την καλύτερη διάθεση ώστε να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε παραπάνω. Θέλουμε παιχνίδι με το παιχνίδι να βρίσκουν οι αθλήτριες το κίνητρο και την πίστη ότι μπορούν να πετύχουν κάτι σπουδαίο. Είχα την ευκαιρία να κάνω λίγες προπονήσεις μαζί τους και τις βλέπω σε καλή κατάσταση. Μετά από την εμπειρία μου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου συνεργάστηκα με τις δύο από τις τρεις κοπέλες (σ.σ. πρώτη φορά θα έχει τη Ζαβιτσάνου) ελπίζω να βοηθήσω κι εγώ ώστε να ‘χουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Ο πρώην βαλκανιονίκης στο ομαδικό των μικρών ηλικιών αναφέρθηκε και στην κάθε αθλήτρια ξεχωριστά: "Η Κατερίνα εκτός από το κίνητρο της πρόκρισης έχει και τον στόχο να μαζέψει βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη. Αυτό ίσως να είναι πιο εφικτό για την ίδια στο Χάλμσταντ. Αν πάρει αρκετούς βαθμούς μπορεί να έχει από εκεί την ευκαιρία, τον επόμενο μήνα, να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Μαρία προέρχεται από πολύ καλές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και θέλει και τώρα ν’ αποδώσει εξίσου καλά και να παρουσιαστεί ανταγωνιστική. Τη Γεωργία θα την κοουτσάρω πρώτη φορά. Ελπίζω να εμφανίσει κι αυτή το πολύ αξιόλογο πρόσωπο, που εμφανίζει τον τελευταίο καιρό και το είδαμε με την κατάκτηση των πανελλήνιων τίτλων σε απλό και διπλό".

* Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Προολυμπιακού τουρνουά αρχίζει την Τρίτη στις 10:00 τοπική ώρα. Μία μέρα πριν θα γίνει στο γυμναστήριο των αγώνων, το Halmstad Arena η κλήρωση των γκρουπ, στάδιο που επαναλαμβάνουμε ότι αποφεύγει ο Γκιώνης λόγω της υψηλής θέσης του στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης.

* Φυσικά και σ’ αυτό το event οι φίλοι του αθλήματος θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν καθημερινά μεγάλα παιχνίδια από τις διαδικτυακές μεταδόσεις του LAOLA1.tv. Το πρόγραμμα θα καλύψει τη διοργάνωση με διαδοχικά live streaming όλων των αγώνων, που θα γίνουν στα τραπέζια 1 και 2, αλλά και ρεπορτάζ.

* Ακύρωσε τη συμμετοχή της στο Προολυμπιακό τουρνουά η Κύπρος. Θα έπαιρνε μέρος τους άνδρες.

* H Οχσενχάουζεν επικράτησε στον πρώτο ημιτελικό με τη Σααρμπρίκεν για τα πλέι οφ της Μπουντεσλίγκα. Ύστερα από μεγάλο ντέρμπι νίκησε χτες 3-2 στην έδρα της και άφησε ανοιχτή τη ρεβάνς στις 24 Απριλίου. Θυμίζουμε ότι η Μπορούσια του Παναγιώτη Γκιώνη ουσιαστικά έχει ήδη προκριθεί στον τελικό της Φρανκφούρτης μετά το 3-0 επί της Φούλντα και περιμένει αντίπαλο από το προαναφερόμενο ζευγάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ